Egy a The Inquirer hírmagazin oldalain megjelent cikk szerint egy tucat nagy brit rendszerintegrátor kéretlen leveleket kapott az Inteltől, amelyben utóbbi a versenytársak - köztük a Via és az AMD - különböző termékeivel kapcsolatosan állítólagosan felmerült problémákra hívja fel a figyelmet.

A "Továbbküldésre/kinyomtatásra minden Athlon rendszert vásárolni tervezőnek" címet viselő levél szerint egy brit, AMD és P4 rendszereket egyaránt szállító integrátor egy évre csökkentette AMD gépeire biztosított garanciáját. A levél szerint ennek oka, hogy az AMD rendszerekkel jóval több probléma adódik, mint a hasonló P4-essel szerelt gépekkel.

Az Intel levél ezen kívül a VIA lapkákkal szerelt komponensek használatától is óvva inti a rendszerintegrátorokat, mert azokkal állítólag komoly kompatibilitási problémák merültek fel egyes OS-ek használata során, és egyébként is jóval zajosabbak rajtuk a hűtők. A levél szerint az Intel termékei ezzel szemben sokkal jobban tervezettek, és szinte minden szempontból előnyösebbek versenytársaikénál.

A The Inquirer által megkérdezett egy integrátor szerint egyáltalán nem igaz, hogy a versenytársakénál jobban tervezettek lennének az Intel termékei, amelyek szerinte törékenyek, és BIOS-aik is hagynak kívánnivalót maguk után. A megkérdezett szakértő szerint egyébként is szinte minden gyártó ugyanattól a gyártótól származó hűtőket használja rendszereiben, és az új Thoroughbred magos CPU-k már megfelelő hőérzékelőkkel vannak ellátva, így nem fenyegeti őket a "leégés" veszélye.