Bár a tavalyi évben sem nagyon múlt el úgy hónap, hogy ne érkezett volna hír egy, úgymond önvezető Tesla által okozott újabb balesetről, a jelek szerint a méregdrága autók tulajdonosai közül még mindig vannak, akik nem képesek megérteni a technológia igencsak szűk korlátait és veszélyeit.

Egyértelműen közülük kerül ki a fenti videón látható középkorú úr is, aki úgy gondolta: alszik egy jó nagyot az autópályán, míg az autója célba juttatja. A Las Vegas-i sofőr - illetve utas - ezzel nyilvánvalóan nem csak saját maga, de számos közlekedő társa épségét is veszélyeztette, ami azonban nyilván nem nagyon zavarta.

A Tesla egyébként a sorozatos baleseteket követően beépített pár plusz óvintézkedést autóiba, amik például megkövetelik a sofőrtől, hogy a kormányt fogja, illetve más módon jelezze a járműnek, hogy még ébren van és felügyeli annak intézkedését - de a jelek szerint az öregúrnak vagy sikerült kiiktatnia ezeket, vagy egyszerűen csak az ilyen, pár percente aktuális ellenőrzések között szunyókált egy kicsit autójában.