Új logót kap a Firefox

Új logót kap a Firefox
2013-06-28T13:28:15+02:00
2013-06-30T12:45:30+02:00
2022-10-22T15:25:33+02:00
 • Értem. Tehát régi logóval kevesebb memóriát fog fogyasztani. Logikus.

  Amúgy meg vegyél a gépedbe pár Gigát, nem olyan drága ma már az. Nekem 8 Gigával sose panaszkodik a böngésző kevés memóriára. De más programok se nagyon...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én még mindig azt mondom: redukálják tizedére a memóriafogyasztását, tömjék be a grand canyon-nyi memóriaréseket, aztán felőlem úgy pofozhatják át a böngésző UI-t és az arculatot, ahogy akarják. Bár ezt az agóniát elnézve, talán jobb lenne ha az agyagos földtől fogva újraírnák az egészet, úgy ahogy van. Know-how biztosan lenne hozzá, emberi erőforrás is csak-csak akadna rá, ha akarat lenne hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor jó, ha te nem látod a különbséget! Ez a cél.

  Minden logó fejlődik, evolúción megy keresztül; nézd csak meg a Shell, vagy a Pepsi logóját! Ha az elsőt meg az utolsót nézed, nem is érted, hogy jutottak el idáig, pedig mindig csak kicsit változtattak. A változtatás célja meg mindig az, hogy kevesebb színnel, szerényebb formával, a legminimalistább ábrázolással legyenek képesek arculatot közvetíteni. Jó példák erre az ősi szimbólumok, a rúnák, a katolikus kereszt, az Ankh-kereszt, horogkereszt. Egy szöggel is bele lehet karcolni egy falba, és mégis felismered, és tudod a jelentését.

  Na, a logó pont ilyen. Ha két vonallal fel lehet ismertetni egy brand-et, akkor az a logó jó. Minél cifrább, annál többet kell nézni az embernek, hogy felismerje. És néha csak pillanatokra látható, mondjuk kinézel a száztízzel száguldó vonat ablakán, és rápillantasz az óriásplakátra. A másodperc tört része alatt meg tudd különböztetni a Spar logóját a Tescóétól, ez élethalálkérdés a kereskedelemben.

  De ha gyökeresen változtatnák meg a logót, akkor nem ismerné fel senki, vagy sokkal nagyobb összeget kéne az új arculat megismertetésébe fektetni, mint amennyit rövid távon nyernek vele. Lásd az MTVA logócirkuszát! Tele van az ország 3D-s, óriási táj-ikonokkal pakolva, a csapból is ez folyik, mégis csak nagy nehézségek árán fogják az emberek megismerni. Jobb az az út, hogy gyakran változtatnak rajta, de mindig csak egy kicsit. Így fokozatosan együtt fejlődik az emberek tudatával.

  Jó lesz az. A végén már csak két szín lesz rajta, a narancs meg a kék, nagyjából kerek lesz, de a többit még most nehéz lenne kitalálni. Fog még változni, az is biztos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem értem mi ebben az uj . Alapjában csak mattabb de nem uj . Egy teljesen más logó na az uj . Értelmetlen marhaság
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De miért? Most egy ilyen nem pont jó lenne? >>>KÉP<<<
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kor szelleme/egyszerűség jegyében, legyen két szembe fordított F betű, telepítéskor választható alap és betű színekkel. A felhasználó szerint - fiús, vagy lányos - öreges, vagy macsó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kor szellemének megfelelően tűnnek elfele róla a cifraságok, a ragyogások, tükröződések...

  Nem is baj, ha kicsit egyszerűsödik, a többi browser ikonjához képest még mindig túl bonyolult.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Addig sztem nincs gáz, amíg kockafejű pistike nem az ikon alapján kezdi el az állatkertben keresgélni a ravaszdit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért az idegtépő csapatmunkát,a rengeteg költséget is értékeljük!
  Nekünk így már hú de jó!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszerűbb lesz fokozatosan... Most még ilyen, aztán nemsokára elmegy "metrózni" a róka és lesz az ikonból egy szép kék négyzet, előtte egy narancs négyzettel. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Firefox Roadkill
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na jah a végén már csak egy narancssárga paca lesz és azt se fogjuk tudni,hogy az róka
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyet értek 2005-2009 es a legjobb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A régi ( 2005-2009 ) jobban tetszett. Ahogy cserélgetik, egyre rondább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd