Hihetetlen mennyit zabál majd meg a merevlemezből a GTA V PC-s kiadása

Hihetetlen mennyit zabál majd meg a merevlemezből a GTA V PC-s kiadása
2015-01-14T08:44:57+01:00
2015-01-15T20:56:39+01:00
2022-10-21T20:15:27+02:00
 • Kapsz egy DVD-t, a tokot kinyitod és benne lesz egy db lemez promó anyagokkal, meg egy letöltési link... vagy olyan telepítő, ami lehúzza telepítés közben az asset-eket netről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem az érdekelne, ha megveszem offline, akkor kapok 10 DVD-t, vagy vehetek BD olvasót is? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg ugye a portolt játékok sosem jók.

  A napi bölcsesség úgy látom megint nem marad el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem 2 gigabyteNvidia9800GTX ül az alaplapon. Gondolom elmegy vele. Ám nem hiszem hogy érdekel, a négy is kimaradt és nem érzem hiányát.
  Meg ugye a portolt játékok sosem jók. Ami konzolon működik, az sosem lesz PC-s játék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Túl sokat nem kell szöszölni PC-n ma már. Viszont nálam például az RTS-ek hiánya kizárja a konzolt. Igaz, nem is tartok kimondottan gamer gépet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a PC vagy konzol gémezés között nem a pénz dönt, hanem az hogy van-e kedve az embernek "szöszölni" a géppel, vagy nincs. Amolyan hobbi ma már a PC. Valakinek az kell hogy benyomja és tolja, van aki meg nekiáll és addig állítgatja a beállításokat az opciókban amíg a legjobb minőséget nem hozza ki abból amije van. Lájk mí  Ha a játék minimum gépigényét nézzük, akkor meg majdhogynem a telómon is elfut. Persze a portolás fog dönteni úgy is, remélem tényleg megéri várni a csúszást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még mindig az ajánlott gépigény van kint, nem vicces az ilyen. Egy pillanatig azt hittem, hogy megint kapunk egy Watch Doges-t vagy ACU-t Uborka módra. Szerencsére nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadásul ha a régebbi PC-s játékokkal játszok, akkor erőgép sem kell, és olcsón meg is kapom őket, szóval igazából a csórók választása egyértelműen a PC, csak nem a legújabb játékokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De mindegy, mert csóróbbak vehetnek konzolt, és (remélhetőleg) nem kell sírniuk hogy szaggat a játék.

  Hogy mi? A csóróbbak konzolt? Szerintem nézd meg mennyibe került most egy ps4, és hozzá a játékok, mert ugye konzolon nem úgy megy, hogy letöltöm a játékot és mehet!
  Szóval lehet a gépen spórolsz a pc-hez képest, de a játékokon biztosan nem!
  Egyébként más kategória a pc és a konzol, nem hiszem hogy érdemes összehasonlítani.
  Mondjuk ha a régebbi konzolokat nézzük, azokkal tudsz spórolni, de ki akar 480p-ben játszani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már hogyne menne egy átlagos, 100 ezres gépen. Újon igen, egy 3-4 éves, akkor 100 ezres gépen nem, csak ugye az a jelenben messze nem 100 ezres gép. Amit írnak minimális gépigénynek, az alapján egy 25-30 ezres, 4 magos APU-nak nem jelenthet gondot low vagy medium beállítások mellett, ebből meg 80-90 ezer egy márkás alkatrészekből összeállított PC.

  És nem az a 60-70 Giga fog problémát okozni az embereknek.

  De nekem igen, mert az annyira nem izgat, hogy minimumra kell levennem a grafikát, a töltögetéseket viszont nem szeretem, és csak 120 gigás az SSD-m, vinyóról meg lassan töltögetne átvezetéseknél, mentésnél, újratöltésnél, stb. Ezzel együtt nem mostanában fogok vele játszani, mert a 13-15 ezret azt sokallom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez szerintem nem olyan vészes rendszerigény: Grand Theft Auto V System Requirements and GTA 5 requirements for PC Games

  A minimum gépigénye, ha komolyabban (nem 1024x768-ban, low grafikával) játszani akarsz PC-n az amúgy is szükséges már.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a játék azoknak készült, akik nem sajnálják a pénzt a gépre, nem átlag embereknek, akik ha vesznek egy gépet akkor 4-5 évig nem akarnak költeni rá.
  Ha egy játék nem fut egy alsó kategóriás, átlagos 100 ezer forintos gépen, akkor ott nagyon túl lőttek.

  Ez ilyen.
  És nem az a 60-70 Giga fog problémát okozni az embereknek.
  De mindegy, mert csóróbbak vehetnek konzolt, és (remélhetőleg) nem kell sírniuk hogy szaggat a játék. Vagy még csóróbbak elfelejtik a játékot és majd elő veszik 10 év múlva.

  Egyébként állítólag készül C64-re is a játék, lásd a csatolt képet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Ne akard összevetni a régi korokkal, mert itt a minimális hardverigény alapján ez egyes 5-6 éves gépekkel is menni fog, anno meg volt hogy a legújabb játék az 1-2 éves csúcs géppel sem ment. Pl. mi anno 95-ben vettünk új PC-t (jó, nem volt csúcskategória), a 97-es játékok közül már semmi nem ment az AAA címek közül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem azon múlt, de te azzal érveltél, hogy ilyen csili-vili grafikával ez a játék tuti nem köt le senkit hónapokra. Pedig dehogynem, és nem a grafikával. Szóval igen, az élmény független a grafikától, de ebből az sem következik, hogy a jó grafika kizárja a játékélményt. Nekem pl. a GTA 1 is nagyobb élmény volt, mint a Stunts anno, és ezzel nem utóbbit akarom fikázni, és semmi köze ennek a grafikájához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A játékélmény szerintem sosem azon mult hogy milyen a grafika.

  Nem, de nem is állítottam, hogy csak azon múlna. Sok minimál grafikás játékkal játszom most is (talán a legszélsőségesebb példa az Eufloria).

  Viszont mindenképpen tud pluszt hozzáadni az, ha szép a grafika. Nem feltétlen arra gondolok, hogy extrém valósághű, hanem hogy van hangulata, művészi igényességű, mint pl. a Bioshock Infinite, vagy a Bulletstorm.

  A régi játékok jobban lekötöttek mint a mostaniak ( vagy benőtt a fejemlágya ? ).

  Vagy csak megváltozott az érdeklődési köröd, más dolgok jobban lekötnek, vagy már annyi játékkal játszottál, hogy az újak közül kevés mutat újat, így nem tud lekötni. Nagyságrendekkel kevesebb játékkal játszok én is már (időm is jóval kevesebb), bár ennek ellenére Steam-en 400+ játékom van , de felével soha nem játszottam, egy részét meg nem végig. De azért találni rengeteg új ötletet is még, főleg, ha az indie játékok között keresel (érdemes Steam-en az early access kategóriában is körülnézni).

  Azért ha valaki ráér, akkor összehasonlítgathatná ezeket

  Naigen, relatív hogy mi sok vagy kevés, illetve akkor is volt 5-10 floppys játék is, ami kifejezetten sok volt, most meg nevetséges adatmennyiség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha valaki ráér, akkor összehasonlítgathatná ezeket, hogy mondjuk akkoriban mennyi volt egy átlag gépben a tárhely, mennyi volt, amit földi halandó a gépébe pakolhatott fizikailag, mennyit lehetett kapni egy átlag fizetésért és ennek fényében az 1 floppy az sok v. kevés volt, illetve ugyan ez az összehasonlítás a mai viszonyokhoz képest az 65 GB sok-e.
  Aztán ugyan ezt el lehetne játszani mondjuk az órajellel is, bár ugye a régi CPU-n az 1 MHz az ma már egészen más mint most 1 MHz, de azért érdekes lenne csak a számok tükrében is.
  Esetleg össze lehetne mérni, mondjuk, hogy milyen hosszúnak kell lennie egy adott stílusú játéknak, hogy adott időszakra lekösse az embert. Gondolok itt arra, hogy pl a Stunc lekötött 4 hónapra, de az idő alatt nem jött ki hasonló játék. Most mondjuk egy autós játék 1 hónapra köt le, de mondjuk havonta kiadnak egy újabbat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A játékélmény szerintem sosem azon mult hogy milyen a grafika.A régi játékok jobban lekötöttek mint a mostaniak ( vagy benőtt a fejemlágya ? ).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még mindig előveszem a VC, SA szériákat néha és újrajátszom őket, just for fun, tényleg hetekig leköti az embert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyira azért nem hihetetlen, eddig is voltak 50GB körüli játékok.

  1 ! flopyn elfért az egész játék,és mégis megunhatatlan volt.

  Gondolom annak is ilyen grafikája volt és ennyi tartalommal rendelkezett. Persze ettől még tényleg elég méretes lesz, de ez egyre inkább jellemző. Öösszehasonlítani szerintem felesleges régi játékokkal, akkor az volt a technikai színvonal, de attól még rengeteg jó játék volt, viszont az akkori gépeken kellett működniük nyilván.

  Kötve hiszem hogy ez a játék a csodás grafikájával hónapokig képes lenne lekötni a játékost.

  Hát most épp melléfogtál, mert a GTA tipikusan az a játék, ami alapból hosszú játékidőt ad, ráadásul mindenféle modok százai szoktak hozzá készülni. Nem csak a grafikával próbálják eladni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anno én is játszottam a Stunts-al, mondjuk nem kötött le engem hónapokig, de nem egy játék volt, ami akkoriban igen (a Stunts amúgy szerintem jóval régebbi 97-98-nál). 97-98-ig bezárólag pl. Warcraft 2, GTA 1, Command and Conquer, Red Alert, Transport Tycoon, Civilization, és még sorolhatnám.

  Aztán később ugyanúgy hónapokig játszottam a GTA sorozat részeivel, legkevesebbet talán a 2-vel, de a 3-al, Vice Cityvel, San Andreas-al rengeteget. A 4-et most kezdtem el csak játszani, de túlzottan is leköt, sajnos kevés hozzá a szabadidőm, ebből kiindulva kétlem, hogy az 5 ne lenne képes hónapokig lekötni a játékost, és elsősorban nem a grafikájával. Ez nem az a játék, aminél a csili-vili grafika mögött ne lenne tartalom. Egy átlagos földi halandó gépén amúgy sem úgy fog kinézni, mint a képeken.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen gépigényes modern játékoknál mindig eszembe jut hogy annó 1997-98-ban a Stunts(?) nevű autós játékkal hónapokig játszottunk pedig mindössze 1 ! flopyn elfért az egész játék,és mégis megunhatatlan volt.Kötve hiszem hogy ez a játék a csodás grafikájával hónapokig képes lenne lekötni a játékost.

  Üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem elméletileg fog futni fullHD-ban full grafikai beállításokon, de kíváncsian várom, és remélem jobban optimizálják majd mint annó a IV-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ücsörgök itt egy OC core2duo-val és reménykedek, hogy futni fog :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szoftver futtatásához ugyanis legalább 4 magos processzor, 4 GB operatív memória, valamint egy GeForce GTX 660 vagy Radeon HD 7870 szintű videókártya lesz szükséges, minimum 2 GB VRAM társaságában.

  Az eredeti cikkben 9800 GT és HD4870 szerepel mint minimális hardverigény, és csak 1 GB VRAM, amit te írsz videokártyákat, az az ajánlott.

  A 4 mag az elgondolkodtató, mert a két minimális processzor még 4 szálon is gyengébb egy asztali Haswell i3-nál (ami 2 magos), és a játék ott is 4 magot lát, szóval valószínűleg azzal is elindul majd, ahogy egy U-s i7-el is valószínűleg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd