Előszeretettel használnak illegális online forrásokat a magyar fiatalok

Előszeretettel használnak illegális online forrásokat a magyar fiatalok
2016-05-12T11:13:01+02:00
2016-05-16T14:16:00+02:00
2022-10-21T03:15:33+02:00
 • Elvileg olcsón kényelmet lehet adni, a legális tartalom szolgáltatók ezzel nyerhetnek... csak sóherek és drágán akarnak adni és ami még elképesztőbb, néha annyira megnehezítik a dolgokat, hogy nemhogy kényelmet nem adnak a legális forrás igénybevételével, hanem egyenesen nehezebb használni azt.

  Elég csak a lemezkiadók történetét végignézni... folyamatosan a legroszabb döntéseket hozzák, mert a "nagy időkre" emlékeznek, amikor kis befektetéssel és kis sikerrel hihetetlen pénzeket lehetett kiszedni a boltból.
  De hát a világ változik...

  Nekem a taxisok/UBER hozza napjainkban azt a filinget, amivel a kiadók szembesülnek... és ezek a hatalmas multik, ugyanezeket a blőd védekező buta lépéseket teszik.

  Pedig évszázados politikai igazság: ha valamit nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetérthetünk akkor általánosságban, de a bányászbéka alatti életszínvonal az akkor is megvan. A kormányunk sok mindenből kiszállt, például a fiatalokat is magára  hagyta. Itt csak akkor lesz jobb, ha majd az ellenzék összefog, a Jobbikat is beleértve, és megkezdik az elszámoltatást, és a vezetőszárat is felcsatolják a "rokonok"-ra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • H.lyeség idekeverni olyan embereket, akik nem bérből élnek, hanem sportolók, üzletemberek, kreatív tagok. Az ő jövedelmük attól függ, milyen megállapodásokat tudnak kötni a kiadókkal (sportoló esetén klubokkal), hogyan és mibe fektetnek bele.

  Te is üzletelhetsz részvényekkel, állampapírokkal, és ha szerencséd van, még kereshetsz is rajta. Sokkal biztosabb, mint mondjuk a lovi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondoljunk csak bele, ha Csányi úr /164 milliárd/ a vagyona, Orbán /200milliárd/, Vajna úr, stb. nem 16, hanem 74%-ot adózna? Mindjárt lenne pénz sok mindenre.

  Ugye tudod, hogy a sávos adózás nem így működik? Aki egymilliót keres, az nem fizet be utána 750 ezret! Hanem csak a megadott sáv fölé eső jövedelme 75%-át. Mit tudom én, mondjuk havi 1 milla esetében a 750 fölötti részt, tehát 250 ezer 75%-át fizeti, ami 187 500 Ft. Nehogy elhidd, hogy a jövedelme kétharmadát-háromnegyedét adóként befizeti.

  A karosszériás srác helyezkedjen el a szakmájába vágó munkakörben egy gyárban, ahol az órabérből számolnak ki mindent, és három műszakban, minden második héten egy-egy nap túlórával és egyéb, természetbeni juttatással jóval többet fog keresni az általad vázolt 80 000-nél.

  BTW, teljesen relatív dolog, hogy kinek mennyi az elég. Hogy úgy mondjam, a megélhetésre. Ebből még önmagában nem következik semmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem vagyok híve a lopásnak, de ezek mellett a szégyenteljes fizetések mellett....?

  Ezzel csak az baj, hogy a fizetésre mindent rá lehet fogni. Ha mondjuk 200k lenne a minimálbér, akkor azért menne a jajgatás, hogy csak pl. olcsó autóra telik, miért ne lopjunk akkor drágábbat?

  Tudomásom szerint a filmek és zenék letöltése még mindig legális (más kérdés, hogy kinek mit enged meg a lelkiismerete).

  Játékok, szoftverek nem, de egy átlagfelhasználónak az esetek nagyon nagy részében nincs szüksége fizetős szoftverekre. Akinek meg speciálisabb szoftver kell a munkája miatt, annak amúgy is illik előbb-utóbb megvenni (hiszen aki kétkezi munkát végez, az sem lopja a szerszámait, eszközeit).

  A játékokat pedig az esetek 95%-ában max 2 éven olcsón meg lehet venni.

  Az egyetlen kérdéses a Windows, de legrosszabb esetben nem legális, de aktiválható, frissíthető módon meg lehet venni negyed áron.

  Hozzáállás kérdése tehát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miután egyetértek a hozzászólásoddal azért  csak két dolgot tennék hozzá:
  -Soha ilyen otvar bérezés nem volt szeretett kis Hazánkban mint manapság, az EU- ban az utolsók között kullogunk: A Gyurcsány - Bajnai  renszerben is minimum 30%-al volt több az életszínvonal. AZ ADÓZÁS IS RÖHEJES, mert bárhol másutt, aki nagyon sokat keres, mint Ronaldó, Messi, Alvarez, vagy a zenekarok , mint az AC/DC, Rolling Stones azok bizony a jövedelmük 74% körül adóznak, mert van 9 -11 adókulcs. Gondoljunk csak bele, ha Csányi úr /164 milliárd/ a vagyona, Orbán /200milliárd/, Vajna úr, stb. nem 16, hanem 74%-ot adózna? Mindjárt lenne pénz sok mindenre. Sajnos  az Orbán kormány a kisemberek vérét szívja, hogy a haverok jól járjanak. Jelenleg egy fiatal kezdő házaspárnak 500000 Ft  NETTÓ kellene, hogy eleve eltudjanak indulni, és még ez mellett is kemény túlórák, plusz meló, spórolás. Nem vagyok híve a lopásnak, de ezek mellett a szégyenteljes  fizetések mellett....? Németországban az átlagfizetés  2950 EU, mig nálunk 420 EU körül battyog.Ha valaki eredetiben tölt le filmet, akkor sokat  nyer a nyelvek tanulásában is. Egy 80000 Ft nettót kereső autó karosszériás kezdő srác, hogyan vegye meg  a Rettenthetetlen film 9800 Ft-ba kerülő blue ray lemezét?
  -Az internetért viszont FIZETÜNK, DE NAGYON SZÉPEN, még Svédországban is kevesebb. A befolyt összegből a T HOME 27 %-ot fizet be, tehát AKKOR MILYEN ELMEBAJOS ÖTLET VOLT AZ INTERNET ADÓ????? Hányszor is kellene fizetni egy  közepes  szolgáltatásért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bármilyen zene, amit nem a kiadó töltött fel, az illegális feltöltés.

  Ez így nem igaz!
  A tartalmat legálisan feltöltheti a tartalom jogtulajdonosa és az aki erre engedélyt kap.
  Van egy rakat zene, aminek amit szabadon fel lehet használni aláfestő zenének.
  Van egy rakat zene, ami a reklám bevételek okán, felhasználható. A bevételt a jogtulajdonos kapja.
  Van egy rakat zene, ami már esik jogvédelem alá, illetve a szomszédos jogok sem sérülnek. Ezek szabadon felhasználhatók.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mikor a Steam és a stream találkoznak, az viszont eléggé jövőbemutató. Mármint lehet, hogy majd valamikor a jövőben működni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval szerintem a Steamhez hasonló ügyfélközpontú szolgàltatàsok kinyírják a torrentet.


  Szoftverben jó eséllyel így van. Személy szerint, mióta megengedhetem magamnak, hogy jogtiszta szoftvert használjak, gyakorlatilag nem is használok warezolt/torrentezett/stb. programokat, de hazudnék ha azt mondanám, nem tudom megérteni azokat akik szárnypróbálgatáshoz/tanuláshoz nem vásárolnak félmillió forintért Creative Studio-t vagy épp RAD Studio-t. (Ezeknek a gyártói például rengeteget tehetnének a kalózszoftverek ellen, ha nagyon olcsón/ingyen adnának edu/home változatot a termékeikből.) Ráadásul ahogy a világ az online/cloud infrastruktúrák felé mozdul el, egyre kevesebb értelme is van a kalózszoftverek használatának, DE...

  Ugyanez a filmekre és (egyre kisebb mértékben, de) a zenékre nem igaz. Valójában manapság az a helyzet, hogy a filmbeszerzés legális csatornáinak - gondoljunk itt akár a fizikai médiumok megvásárlóira, akár a tévénézőkre, akár a streamelőkre - az anyagiakon túl egy sor egyéb szempontból is kényelmetlenebb helyzetben vannak, mint pl. a torrentet igénybe vevők. Sok ismerősöm pl. alapvetően azért tölt le (illegálisan), mert nincs más lehetősége filmekhez/sorozatokhoz eredeti nyelven (nem pedig a kritikán aluli magyar szinkronnal) hozzájutni, néhányan azért, mert nem akarják megvárni míg a tartalom megjelenik a legálisan elérhető hazai csatornákon (miközben a közösségi média szétspoilerezi azokat), és nem kevesen azért, mert élvezhetetlennek tartják a tartalmak reklámokkal "felhigított" változatát.

  Mit tudnak ezzel a legális szolgáltatók szembeállítani? Átugorhatatlan üzeneteket a legálisan megvásárolt jogtiszta médiumon arról, milyen csúnya dolog lopni? Egy könyvespolcnyi tök fölösleges fényes korongot amik teljes tartalma elférne egy három colos mobilwinchesteren? (Komolyan, van ismerősöm aki most dobott ki egy köbméter DVD-t.) Reklámokkal tönkretett atmoszférát? (Most komolyan... a Felhőatlasz kellős közepén egy drámai felismerést félbeszakító intimbetétreklámok??) Folyamatos online kapcsolathoz kötött tartalomszolgáltatást? (Tehát pl. a nyaralásra nem tusod magadra vinni a gyűjteményedet, mert ahhoz csak stream formájában férsz hozzá.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Èn is beleszólnék s folyamba, bár az utolsó pár hszt nem olvastam.
  Egyrészt tudtommal Magyarországon a zeneletöltés nem illegàlis, mert minden adathordozóval fizetsz jogdíat is. Ebben valaki tud pontosítani?

  Másrészt régen azért torrenteztem, mert macerás volt elmenni, megvenni a CD-t, aztán őrizgetni. Mindig be kellett tenni a futtatáshoz a gépbe, ráadàsul a másolàsvédelem miatt volt olyan jàték (Crysys 2), amit nem tudtam újratelepíteni, mert elhasznàlta a kódot...
  Összevetve, torrenttel egy jobb és kényelmesebb szolgáltatàst kaptam olcsón.
  Mióta van Steam, nem torrentezek. (És nem játszok olyan jàtékokkal, amik nincsenek Steam-en. Kivéve a Blizzard-ot. Az egy nagyon korrekt cég kitűnő ügyfélszolgálattal.)
  Egyszerűen azt a pár dollárt nem éri meg a letöltéssel szenvedni, főleg, hogy kapsz extra szolgáltatásokat. (Cloud mentés, egyszerű multi, ...) Drága, új játékokat továbbra sem veszek (kivéve Starcraft. Nagy fan vagyok.), de letorrentezés helyett inkább megvárom, hogy a szàmomra elfogadható szint alá essen az áruk.
  Szóval szerintem a Steamhez hasonló ügyfélközpontú szolgàltatàsok kinyírják a torrentet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ha tudni akarod, hol vannak a határok, akkor át kell lépned őket."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről az jutott eszembe mikor nagy nemzetközi multi áruházlánc azon gépén amin a raktározást követik windws XP van, és mikor véletlen rápillantottam vásárlás közben látom, hogy alsó sarokba, a jó öreg szöveget, hogy szoftver hamisítás áldozatává vált...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Várom szívesen a javaslatokat ennek a problémának a megoldására.

  Erről a kollégium vezetésével kellene egyeztetned.

  A másik oldalon nem kötelező kollégiumban lakni. De ha az ember élvezni akarja ennek előnyeit, akkor el kell viselnie ennek hátrányait is. Amik mellesleg jellemzően szorosan következnek egymásból. És amivel összefüggésben a szabályok módszeres megkerülése és áthágása az előnyök megszűnését okozza.

  Ennek fel nem ismerése, illetve el nem fogadása éppen a korábban írt meg nem értésnek egy másik megnyilvánulási formája.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Várom szívesen a javaslatokat ennek a problémának a megoldására.
  Nekem jobban tetszene ha pl Portal 2-ben tudnám használni a steam workshopot, de jelenleg ez nem opció tudomásom szerint. Hiába van a játék steamen megvásárolva, nem enged belépni, mert a torrent tiltásának járulékos vesztesége a steam, igaz, a torrentet nem sikerült tiltani, csak lassítani, cserébe aki legális szeretne lenni, az így járt. (Rengeteg kimenő-bejövő port van tiltva)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazat kell, hogy adjak neked, mert altalanositottam, holott miket irtam, azokat csak az en sajat tapasztalataimra alapozva irtam, az egesz tarsadalomra nyilvanvaloan nem lett volna szabad kivetitenem.
  Szoval az en kulfoldi ismeroseimnek nem jut eszebe, hogy torrentezzenek a media markt helyett, illetve az en ismeroseim kapnak buntetest a torrentezesert kulfoldon es nem kapnak Magyarorszagon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  A nemetnek eszebe sem fog jutni felnottkent warezolni, a magyarnak meg eszebe sem fog jutni, hogy ezert van akinek fizetnie kene.

  Ez persze nem igaz. Egyrészt, mert a fizető emberke is tudja, hogy pénzt spórolhatna azzal, ha illegálisan másolna le dolgokat. Csak ő nem teszi, mert tudja, hogy az se nem helyes, se nem szolgálja még az ő hosszú távú érdekeit sem.

  Másrészt, mert az anyagokat illegálisan másoló emberke is ma már pontosan tudja, hogy illegális az, amit csinál. Csak tojik rá, mert nem csak önző, de még ahhoz is buta, hogy felismerje a saját hosszútávú érdekeit.

  Amúgy meg, mint el lett mondva, ez nem annak kérdése, hogy az ember milyen nemzetséghez tartozik vagy hová született. Egyszerűen értékrend és ész kérdése az egész. Az, hogy "nálunk mindenki lop"meg csak a tolvaj ember kifogása a saját bűnének kisebbítésére.

  Mas a (belso) megitelese az illegalis letoltesnek es egy kezzel is foghato targy ellopasanak. Foleg, hogy abbol egybol rendorsegi ugy lesz.

  Ez megint nem igaz. Mert a szerzői jogsértés is bűncselekmény, méghozzá közvádas, amit hivatalból üldöznie kell a rendőrségnek. Ami mellesleg meg is teszi ezt, ha a tudomására jut. És ami mellesleg cigilopás esetén is csak akkor tud eljárást indítani, ha tudomására jut az eset.

  A két dolog között, ha valami, akkor utóbbi a különbség. Ti. hogy a szerzői jogsértés szóban forgó formája (ti. hogy valaki letölt magának valamit, amit nem lenne szabad) kevésbé nyilvánvaló, ezzel összefüggésben ritkábban jut a hatóság tudomására, és nehezebben is felderíthető.

  Vagyis a torrentezesert meg meg ki tudja milyen warezolasert, amiert sok nyugati orszagban buntetnek, Magyarorszagon meg nem.

  De büntetnek. Most mondtam. Éppen annyira büntetnek, mint bármelyik más "nyugati országban".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyugaton meg nem volt tema, igy ott kialakult az emberekben ez a fajta kultura, Magyarorszagon meg nem.
  Ezt megint csak kifogásnak érzem.

  Kifogas vagy sem, anno, amikor Magyarorszagon meg cd irasert is boltba kellett jarni a tobbsegnek, akkor a nemet gyerek a zsebpenzebol megvette a warcraft 2-t, a magyar meg cserelgette a valakitol beokositott warez cd-ket. Mar amelyiknek volt zseppenze, hogy cd-t tudjon iratni belole. A nemetnek eszebe sem fog jutni felnottkent warezolni, a magyarnak meg eszebe sem fog jutni, hogy ezert van akinek fizetnie kene.

  miközben az ugyanígy aránytalanul magasabb benzin-, cigi-, stb. árakért meg nem lázadoznak nem


  Mas a (belso) megitelese az illegalis letoltesnek es egy kezzel is foghato targy ellopasanak. Foleg, hogy abbol egybol rendorsegi ugy lesz. Lazadoznak egyebkent a cigi ara ellen is, csak epp lopni nem fognak. Mar aki. Aki a gettoban no fel annak akar a betores is normalis dolog lehet.
  Ez gyakorlatilag annak a deklarációja, hogy "mi ilyenek voltunk, ezért ilyenek vagyunk"

  Ki mit hoz magaval gyerekkorabol. Ezen persze lehet(ne) valtoztatni. Csak tenni is kell(ene) erte.

  Na meg hozza jon az is, hogy Magyarorszagon nem buntetnek erte.
  A szerzői jogsértésért? Dehogynem.

  Ezert -> Előszeretettel használnak illegális online forrásokat a magyar fiatalok
  Vagyis a torrentezesert meg meg ki tudja milyen warezolasert, amiert sok nyugati orszagban buntetnek, Magyarorszagon meg nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az üldözési mánia nagy kereszt. Szerencsére ma már jól lehet gyógyszeresen kezelni.

  A hozzászólásod offtopic-ként jelölése automatikusan történt meg, emberi beavatkozás nélkül. A hírt sem én írtam, hanem az egy sajtóközlemény, ami változtatás nélkül került közlésre. Ez egyértelműen jelezve is van rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezért speciel nem volt jogos. 

  De ha ismét hozzászól, akkor azt nyilván már másokéra reagálva teszi. Akkor meg már használja a Válasz gombot annak jelölésére, hogy mégis kiére - vagy vállalja, hogy automatikusan off-nak lesz jelölve a kommentje!

  Korábban ugyanis nem szóltam hozzá a témához csak konstruktív kritikaként rámutattam egy elírásra (vagy tartalmi tévedésre?) a cikkben. Ez volt a témához kapcsolódó első hozzászólásom, így Stinggel szólva

  egyszer mindenki megírhatja a véleményét másokétól függetlenül. 

  Egész biztosan nem arról volt szó, hogy - rutinból - offtopicnak jelöltél minden olyan hozzászólást ami a tiédtől eltérő- ugyanakkor érvekkel alátámasztott, így nem lehet magas lóról, csuklóból elutasítani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Általában nem reklamálok ilyesmi miatt, de most jogosnak érzem. A hozzászólásom arról, hogy miért is használnak - a nyilvánvaló anyagi előnyökön - túl illegális online forrásokat Magyarországon, miért is offtopic az

  Előszeretettel használnak illegális online forrásokat a magyar fiatalok

  Témában?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami tökéletesen igazolja, hogy az egész csak hozzáállás és karakter függvénye, nem pedig anyagi helyzeté. A gazember mindig tud találni kifogást arra, hogy neki miért jogos meglopnia másokat; a becsületes ember meg igényeit a lehetőségeihez igazítja, és képességei szerint fogyaszt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magyarországon igenis van az illegális tartalomelérésnek egy olyan vetülete, hogy nyilvánvaló minőségbeli előnyöket tud felmutatni a legális alternatívákhoz képest, ezt nem belátni/elismerni pedig szörnyű szűklátókörűségre vall. Amíg egyes tartalmak csak illegális csatornákon- vagy illegális csatornákon radikálisan korábban/jobb minőségben elérhetőek, addig bizony a népesség jelentős hányada fogja ezeket igénybe venni.

  Sok ismerősöm pl. alapvetően azért használ torrentet, mert nincs más lehetősége filmekhez/sorozatokhoz eredeti nyelven (nem pedig a kritikán aluli magyar szinkronnal) hozzájutni, néhányan azért, mert nem akarják megvárni míg a tartalom megjelenik a legálisan elérhető hazai csatornákon (miközben a közösségi média szétspoilerezi azokat), és nem kevesen azért, mert élvezhetetlennek tartják a tartalmak reklámokkal "felhigított" változatát.

  Amiről tehát beszélek, hogy valójában a "fizetős" (és jogkövető) alternatíva nemcsakhogy pénzbe kerül (kizárva ezzel azokat akik nem tudják megfizetni azt), de emellett minőségében is rosszabb, illetve egyes esetekben konkrétan nem is létezik. (Ráadásul ahhoz, hogy a fogyasztó bármely tartalomhoz hozzájusson, amit összegyűjtve megtalál egy jobb trackeren, egy egész sor különböző szolgáltatónál kell keresztülverekednie magát a bürokrácián.) Azt gondolom (személyes véleményként), hogy az illegális letöltés ellen a szolgáltatók azzal tudnának érdemben tenni, ha a szolgáltatásuk legalább minőségben és kényelemben (ha árban nem is) felzárkózna ahhoz ami teljesen ingyen elérhető bárki számára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Külföldi ismerőseimnek magától értetődik, hogy megveszik a programokat, tartalmakat és nem vesződnek kétes oldalakon való keresgéléssel és órákig tartó vírusirtással/újratelepítéssel.

  Kicsi a merítésem, de éltem Zürichben, és "benszülött" svájci ismerősöm mesélte, hogy ő bizony torrenten letölti a teljes Blu-Ray lemezképet (40-50 giga), megnézi a haverokkal és utána letörli (merthogy túl nagy ahhoz, hogy tárolgassa). Programokkal viszont nem szarakodott, pont a fenti indoklással.
  Most meg Osloban élek, és az itteni gyári norvég ismerősök is torrenteznek, van aki programokat is. Közben az indiai bevándorló ismerős veszi a programokat és NetFlix Premium előfizető (meg hozzá valami szélessávú net csomag).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anno, amikor elkezdett ez az iparag viragozni, a magyar jovedelmek real erteke nem volt akkora, hogy ilyenekre tudjanak/akarjanak kolteni az emberek.

  Egyrészt azóta már eltelt 25 év. Másrészt mindig érdekes, amikor a magyar emberek arra hivatkozva nem akarnak valamiért fizetni (semennyit sem, még arányosan sem), hogy az aránytalanul sok a fizetésükhöz képest, miközben az ugyanígy aránytalanul magasabb benzin-, cigi-, stb. árakért meg nem lázadoznak nem, hogy ilyen hevesen, de semennyire sem.

   Nyugaton meg nem volt tema, igy ott kialakult az emberekben ez a fajta kultura, Magyarorszagon meg nem.

  Ezt megint csak kifogásnak érzem. Ez gyakorlatilag annak a deklarációja, hogy "mi ilyenek voltunk, ezért ilyenek vagyunk", amiből egyenesen következik az "ilyenek is leszünk" is. Ami ugye azt jelenti, hogy esély sincs semmiféle fejlődésre, előre lépésre abból a posványból, ahol vagyunk.

  Egyébként pont ez a mentalitás az, ami miatt valóban soha nem is fogjuk - sok más mellett - a nyugati bérszínvonalat (se) elérni, ami ugye az egész kifogásrendszer alapja. Ezzel pedig bezárult a kör, illetve ebből következik, hogy itt csak tehetetlen emberek körkörös, önigazoló érveléséről van szó.

  Na meg hozza jon az is, hogy Magyarorszagon nem buntetnek erte.

  A szerzői jogsértésért? Dehogynem. Már letöltendőt is kiszabtak, a kártérítési kötelezettségről nem is beszélve. Csak ahogy a legtöbb más, kisebb fajsúlyú bűncselekményről, úgy az ilyen ügyekről is csak ritkán tudósít a média. Amitől azonban még napi szinten vannak ilyen perek és büntetőügyek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Főleg amikor koliban a steam nem működik egyáltalán

  És miért nem működik? Mert le van tiltva? Tehát gyakorlatilag azt mondod, hogy neked a szabályok áthágására a kifogásod az, hogy te arra kvázi rá vagy kényszerítve, mert csak így tudsz egy másik szabályt (is) áthágni? Érzed az érvelés abszurdságát?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legyen jogkövető az ember. Főleg amikor koliban a steam nem működik egyáltalán, max VPN-nel, de azért meg törölhetik a fiókodat.

  Akkor inkább leszedem torrentről mert azt egyszerűbb megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt nincs semmi kultúrája a digitális tartalmak vásárlásának

  Külföldi ismerőseimnek magától értetődik, hogy megveszik a programokat, tartalmakat

  Ez szerintem nagyjabol ugyan arra vezetheto vissza. Anno, amikor elkezdett ez az iparag viragozni, a magyar jovedelmek real erteke nem volt akkora, hogy ilyenekre tudjanak/akarjanak kolteni az emberek. Nyugaton meg nem volt tema, igy ott kialakult az emberekben ez a fajta kultura, Magyarorszagon meg nem. Na meg hozza jon az is, hogy Magyarorszagon nem buntetnek erte.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • míg az illegálisan működő oldalak közül az nCore és a Torrent a legnépszerűbbek

  Itt gondolom elírás történt. Az nCore egy (mondjuk) szolgáltató, a torrent pedig egy technológia. (Lehet, hogy valamitorrent-re gondoltál, nem?)

  #konstruktívkritika
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan -csóró- országban, ahol multinacionális nagyvállalatoknál is csak félve meri megkérdezni az ember, hogy ugye a gépen lévő windows stb. legális ott nincs is min csodálkozni. Itt nincs semmi kultúrája a digitális tartalmak vásárlásának, sőt az a szégyen, ha valaki megveszi, hisz őt se fizeti meg senki a munkájáért rendesen, ő minek fizetne. Ismerősöm mondja, hogy ha már annyira drága az internet, akkor abban benne van a letöltés is, ő ezt így értelmezi.

  Külföldi ismerőseimnek magától értetődik, hogy megveszik a programokat, tartalmakat és nem vesződnek kétes oldalakon való keresgéléssel és órákig tartó vírusirtással/újratelepítéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd