Új külsőt fog kapni az Office - és ilyenek lesznek az ikonjai

Új külsőt fog kapni az Office - és ilyenek lesznek az ikonjai
2018-11-30T08:47:26+01:00
2019-05-05T15:16:16+02:00
2022-10-19T04:10:36+02:00
 • Ez minden nagy cégnél így megy. A menedzsmentnek általában fogalma sincs róla, mit és hogyan gyártanak, de hangsúlyozni akarja a szerepét, és igazolni, jól szervezi a céget, és nem feleslegesen vette át a sok havert a korábbi cégétől. Na, akkor csinálnak egy új arculatot.
  Nem baj, hogy egy csomó erőforrást von el a jól működő és hasznot termelő területekről, de munkát ad az inproduktív részlegeknek is: a PR-nak új kézikönyveket kell készíteni az új logóval, a jogászoknak is le kell cseréni az összes dokumentumot, hogy az új fejléc legyen mindegyiken, az informatikának is át kell szabnia a céges hálózat kinézetét stb.
  Ezek persze nem csak úgy felületesen mennek, mert pl. egy leírásban ugyan csak a logó változott, de azt az összes felelős menedzsernek alá kell írnia, és mivel felelősen végzik a munkájukat, ezért „nyilván” végig is olvassák, hogy mit írnak alá. Amire le lehet igazolni fejenként 100 munkanapot, hiszen mi van, ha egy beosztott más is változtatott valahol a céglogón kívül. Így kiderül, hogy még kevés is a vízfejben a létszám, ezért az új arculathoz új kollégákat is kell felvenni.
  A dolgozók és céges partnerek meg a terméket használók majd úgyis túleszik magukat a kellemetlenségeken, hiszen rájuk a kevesebb adminisztrációs hercehurca jut, és előbb-utóbb kénytelenek lesznek ráállni, hogy most máshogy néz ki amit már megszoktak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! Mindenben igazat adok, kivéve a kiadók motivációjában. Az elsődleges ok az új verzióra, a bevétel. Érthető is, hiszen abból élnek. Lásd Windows-ok. Kiadják az újat, amire gyengéd erőszakkal kényszerítenek, miközben más mint az elődje, de nem jobb és folyamatosan kavarnak. Egyszer az is jó lesz, mint a 98 SE, Xp, Vagy a 7-es. De addig sokat szívnak a "szuperjuzerek".   Persze ha csak egy ikonkészletet is beszerkesztenének, és két-három új funkciót szúrnának be, nem volna elég látványos az újdonság és nem adnának érte egy kis kalap pénzt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen. 
  Trendeket ír és követ. A vásárlók mellett ott vannak a partnerek és a konkurencia is. Egyiknek a megfelelés a masik rovasara mehet. 

  Mellette aki nem akar haladni annak nem közlekedő használni. Visszafele is lehet verziót telepíteni. 


  O365 napról napra változhat de azért folyamatosan fizetni kell.
  Hasznos volt mikor a visiot kellett haszalnom. Megvettem 1 hónapra fillérekért. Soha többet nem volt rá szükségem. Ha méreg drága full kellett volna, rá se néztem volna.

  De ad alternatívát akinek ez nem tetszik. Office201x "dobozos" hagyományos megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt én se hiszem, hogy az ügyfél-bosszantásra külön osztályt tartanának a Microsoft-nál Azt viszont igen, hogy olyan főleg megjelenítésre vonatkozó változtatásokat csinálnak, ami sokkal inkább a 'haladni kell a korral' jelmondatot tűzi zászlójára, mint a 'tegyük lehetővé eddig nem létező tulajdonságok elérését'. Pl. miért tűntek el az összes böngésző bal felső sarkából a programra utaló logók ? A vásárlók követelték ? Nem hiszem. Én azt gondolom egyszerűen lenéznek minket hétköznapi felhasználókat, hogy fogalmunk sincs arról mire van szükségünk.  Egyszerűen tehetetlenek vagyunk velük szemben, tehát nem tartoznak igazán felelősséggel változtatásokkal kapcsolatban.

  Miért nem térnek át még ma sem több száz millióan a WIn10-re ? Mert el tudják dönteni, hogy az új nem jobb, mint a régi. Pedig nem láthatták előre az automatikus frissítések által okozott rendszeres gondokat. Persze a nagyvállalatoknál ez nem felhasználói opció, de otthon igenis döntöttek az emberek. Az tény, hogy az Office365 esetén ezt az opciót is kivették a kezükből - amit én nem tudok üdvözölni. Lehet erre azt mondani, hogy gyengeelméjű vagyok és nem akarok haladni a korral, de  kénytelen vagyok a 'senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni' kijelentéssel élni. Nekem az utolsó 2 év fejlesztéseiből egyetlen hasznos új funkció se hiányzik a napi tevékenységemhez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves EPÜ!
  bár a válasz neked megy, de neked szánom!

  Nézem az IT-fórumokat és nagyon sok esetben mérgelődő begyöpösödött szuperjuzerek kárognak. 
  Tényleg komolyan gondolja valaki, hogy egy olyan termék esetében mint az office, adobe, de még az apple stb. valaki azért szab át valamit mert unatkozik? 
  Vagy van egy "joke-team" akinek az a dolga, hogy bosszantásk a felhasználókat? JÉZUSZSÍVE EMBEREK!
  1000 körön verzióteszten felmérésen insideren megy keresztül valami amire azt mondják, hogy ez a program megfelelő. 
  Sőt ezek a nagy cégek viszik és teremtik a trendeket is. Óriási szerepe van az arcilatnak és az ergonómiának. Nem csak egy programon belül, hanem egy termékcsaládon is. 

  A most megjelenő office számukra hasznos közös használatú és kollaboráltív eszközöket tartalmaz. Nagyon ki van helyezve a felhőre. Nem látok benne semmi rosszat, hogy egyértelmű az utalás arra, hogy ez egész más mint amit eddig használtunk. 

  De akinek nincs rá igény az használja a régi verziót mint EFI99. Akinek nem tetszik az ikonkészlet az már a 3.1-ben megtanulhatta hogy ezek lecserélhetőek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért lenne istenkáromlás? Ha nincs rá igényed akkor felesleges valóban. 
  De a "haladni kell a korral" nem csak az jelenti, hogy minden áron legújabbat használod, hanem érdemes megvizsgálni azt is, hogy esetleg egy-egy újítás optimalizálja e a munkádat. Lehet le kell ülni és meg kell tanulni az új eszköz használatát, ami sokszor idegtépő lehet mert le kell küzdeni a bevésődött mozdulatokat, de sokszor ezeknek az új ismereteknek a biztoskában hatékonyabban elvégezhető lehet a munka.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, haladni kell a korral.
  Én nem haladok. Istenkáromlással felérő dolgot fogok most kijelenteni:  16 éves Office-t használok a 2007-es kompatibilitási csomaggal megfejelve. Soha semmi gondom nem volt vele 2018-ban sem. És 16 éve tudom a menüpontok helyét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A menürendszert átdolgozzák. Ha tudni akarod mire is gondoltam, hasonlíts össze két, akár melyik Office verziót. Egyedül a fájl menü maradt a helyén, de azon belül is ugyan azt a funkciót átnevezik. Aki Office-szal dolgozik, az új verziónál keresgélhet, mert amire az ujja ráállt, az nem úgy van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem azt akartam mondani, hogy két verziót összehasonlítani értelmetlen, természetesen nem az, és igen, sokszor adódik, hogy az új nem jelent jobbat is. Az "ebből a szempontból" arra vonatkozott, hogy egy módosítás egy új verzióban nem lesz rossz amiatt, mert neki a régi verziót is kell használnia. Tényleg bosszantó, amikor a régi Word-ben kell keresgélni a dolgokat, mert egy jó régi gépen még a 2007-es van fent, és ott más menüpont alatt vannak a dolgok, de ettől önmagában az új verzió még lehet kifinomultabb, és hát ez az újítás célja. Természetesnek mondható, hogy az IT szakterület elindulása óta néhány módszer befuccsolt, másokra cserélték le, ez a fejlődés velejárója. Olyan ez, mintha lenne egy biztonságos, meg egy balesetveszélyes autód, és azt mondanád, az új kocsi vacak, mivelhogy neked mindkettőben kell utaznod, ezért rád nézve az autózás egy nap alatt nem kockázatmentes... Igen, ez igaz, de ettől még az új autó biztonságos lesz, és az új autót éppen azért fejlesztették ki, hogy a régi hiányosságait pótolja. Az Office átalakításakor azzal is számoltak, hogy az átalakítás miatt elégtelenkednek majd a felhasználók. A felhasználók összességére nézve lehet így jobb (a többség 1 gép előtt dolgozik). Én pedig nagyon örülök a váltásnak, itthon a legújabbat használok, és kb. ez az egyetlen MS termék, amivel teljesen meg vagyok elégedve, mert minden igényemet kielégíti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Márpedig az összehasonlítás elkerülhetetlen minden upgrade-lő felhasználó számára. És bizony lehet, hogy nem csak szoftvermérnökök használják ezeket az eszközöket, így kénytelenek az általuk is érthető tulajdonságokat összehasonlítani.

  Szálltam én már ki a Corel-ből azért, mert az újabb verzió sokkal rosszabb felülettel rendelkezett, mint az elődje. A Win10-et a mai napig azért nem használom, mert sokkal körülményesebb megcsinálni benne bármit. Nem csak azért, mert a frissítések megbízhatatlanok. Szóval lehet, hogy értelmetlen, de elkerülhetetlen a verziók összehasonlítása.

  Én például jobban örülnék, ha egy új verzió kiadásakor egy korrekt tulajdonság összehasonlító táblát publikálnának, hogy miben tér el a régi és az új. Nem csak az addig nemlétező egy-két tulajdonságot emelnék ki egy blikkfangos moziban a semmitmondó "akar a munkatársaival könnyebben dolgozni ?" jellegű mondatokkal. Most is mit tudtunk meg ? Mások lesznek az ikonok. Na emiatt nem jöttem nagyon izgalomba. de például érdekelne, hogy miért nem lehet az Excel-ben a kétjegyű szám - pontosvessző  -kétjegyű szám automatikus konverziót kikapcsolni ( pl. 8:12 ) ? Tudom, hogy aposztróffal ki lehet kerülni, de én még soha az életben nem arra voltam kíváncsi hogy ez az Excel által dátumnak tekintett szám hány napra van 1900.01.01. -től.

  Na mindegy, ez már így marad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, Office és a szoftverergonómia. Ezen a területen eléggé gyakran mutatják be az Office átalakításának menetét és okait példaként. Mi a gondod vele?
  Ebből a szempontból két verziót összehasonlítani értelmetlen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Office meg a szoftverergonómia 
  Pláne, mikor vegyesen használsz 2007-et meg 2016-ot, mindkettőben van "Kezdőlap" menü, de totál más funkciója van mindkettőnek :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez azért így nem igaz. Az Office-ban sok fejlesztés volt, amire elsőre sokan mondták, hogy minek, jó a régi, aztán mégis csak kiderült, hogy sokkal jobb az újabb kezelőfelület, mint a régi. Az apró dolgok nagyon sokat tudnak számítani egy gyakran használt programnál. E mögött elég kemény szoftver-ergonómia áll. Az ikoncsere reklámozását lehet túltolják, de ebben nem csak annyi van, hogy unatkoznak páran. Haladni kell előre, nem hagyhatják magára a szoftvercsomagot évtizedekre, miközben az IT-ben minden más fejlődik, és nemrég előállt a Google is a saját online csomagjával. A régi ikonok és design az új felhasználók szemében azt jelezné, ez már elavult, minek ezt válassza, ha ott egy másik. Nekem pl. ezért se tetszik a LibreOffice, sok apróság nem kényelmes, másként működik, nem érhető el, vagy csak trükközve. A mindennapokban nem akarok ezzel foglalkozni, az MS Office kifinomultabb szerintem, amihez bizony az arculatváltás is hozzájárul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ennyire modernek se legyünk már, hogy kényszeresen cserélgetünk. Az ilyen cseréknek gyakorlatilag csak egy oka van: az unalom. És legfőképpen az ezért felelős tervezők unalma. Megint hétfő, csinálni kéne valamit. (És amikor már végigpróbáltak mindent, akkor jönnek ugye az olyan szörnyszülöttek, mint a 2D-s egyszínű, lapos ikonok)
  Kedvencem a vállalati logok cseréje. Biztos attól lesz több ügyfél. 99,9%-uk azt se tudja pontosan hogyan néznek ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK, akkor 212 szín. Ez se mérhető össze a jelenlegi PC-k 16 milliós színfelbontásával. És ez a baj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, tényleg csak 16 színes a Commodore

  Gazdagéknak. A többieknek viszont 121 (úgy jön ki, hogy 128 lenne, de a feketének mind a 8 árnyalata fekete volt - amúgy a C16-ról és rokonairól beszélek).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak a vizuális megerősítés kedvéért
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Kavarás? Ezt hogy érted?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Office-ra (is) ez a jellemző. Kicsi funkció növekedés mellé egy nagy kavarás. Érezze a felhasználó, hogy ez más.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, tényleg csak 16 színes a Commodore. Akkor is fenntartom, hogy szegényes az elérhető UI színek száma. A mondat tehát helyesen: "Mintha a Commodore 16 színes korlátja miatt nem lehetne több színt használni."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát a Commodore 256&nbsp;<img src="/common/images/forum/smile1.gif" data-code="" data-mce-src="/common/images/forum/smile1.gif"><img src="/common/images/forum/smile36.gif" data-code="" data-mce-src="/common/images/forum/smile36.gif"><br><br>C64 16-ot tudott<br><br>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem mindegyik tetszett. A write töltőtoll ikonjára meg gyermeki nosztalgiaval tudok gondolni.

  Amúgy nem kell hogy papírra utaljon barmilyen ikon. Minden ertelmes cég törekszik a papirmentes munkahelyre. Digitlias dokumentum eseten egész mas a szedéstükör mint papírnal. És a word csak egy a aok közül. Ha jól latom ott a yammer, sway, teams, onedrive stb. Ikonok is. Szóval gyurnak a komplett o365-re
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Mintha a Commodore 256 színes korlátja miatt nem lehetne több színt használni.

  Melyik Commodore-gépről lenne szó? 

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom sajnálni a Microsoft dolgozókat. Inkább azt a néhány százmillió felhasználót, aki verzióról verzióra új menü és ikonelrendezéssel kell, hogy megismerkedjen. Arról nem beszélek, hogy 2013-ig lehetett az Office-ban az ablakok színbeállításait hangolni. Ezt miért kellet eltávolítani ? Nem tudom elmondani mennyire gagyinak érzem a 2016 utáni felületeket. Mintha a Commodore 256 színes korlátja miatt nem lehetne több színt használni. Az új ikonok 3D-s megalkotásánál legalább több, mint 1 színárnyalatot  alkalmaztak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennyire ne legyünk maradiak, hogy még az ikonok cseréje is gondot jelentsen. :D

  Bár egy ideje már LO-t használok, de amíg funkcionalitásban nem gyengítenek a felületen a tapis készülékek javára, addig szerintem semmi gond az újításokkal. Jobb, mintha 30 éve ülnének ugyanazon a szoftveren.

  Az Office-on dolgozók gondolom eleve többet találkoznak a mindennapjaikban ezekkel a logókkal, nekik már fárasztó lehet 5 év azonos kinézet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kék és egy nagy W van rajta...

  Piros és egy nagy P van rajta...

  Zöld és egy nagy X van rajta...  szerintem bárhogy csavarják pár használat után úgyis elsőre felismeri mindenki...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ikon 1 héttel feltelepítés után egy világszerte ismert alkalmazásnál nem arra kell, hogy azonosítsa, mi a program célja. Dizájnmódosítás mindig van a korral előre haladva, ami az ikonokat is érinti. Az Adobe ikonjain is csak 2 betű van, mégis, aki használja, tökéletesen felismeri. A színeknek és stílusnak sokkal nagyobb szerepe van egy ikonnál, mint a tartalomnak, hiszen alig fél szempillantásig tart, amíg kikeressük a start menüből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kifejezetten jól szerintem a 2007-esen és a 2013-ason látszik, hogy ez valami írással kapcsolatos cucc lehet. A 2003-asról meg a 2018-asról ez egyáltalán nem megállapítható, a 2010-esnél meg eléggé kétesélyes, nekem pl. túl szemgúvasztós.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, mi a fenéért kell állandóan lecserélni a már bevált dolgokat. Az ikonok nem fejlődtek, hanem visszafejlődtek. Az első, 2003-as volt a legjobb. Így, együtt látva a többivel, még szembetűnőbb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a 2013-as volt a legegyértelműbb.

  A mostani szuperszínes - de nem sok utalás van arra, hogy szövegszerkesztőről beszélünk, a legelsőnél ez megvan (lásd régi írogépeken a betűnyomó fejek). Ráadásul a talpas betű volt ezeknél a jellemző.

  A következőknél is megvan a papír/dokumentum, a talpas betű továbbra is megvan, minden érthető, bár itt már felvették a Vista-s cd/dvd dobozok alakjait az ikonok és az akkori windows-ra jellemző színátmeneteket, tükröződéseket. Az ilyen íves rész ugyan már nem jellemző egyáltalán a szövegbevitel, nyomtatás és egyéb dolgokra sem (gondoljunk egy szövegdobozra, hasábra, vagy bármilyen nyomdai alapra), de legalább még mindig utaltak valahogy a papírra..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd