Nagy a baj: Megint javíthatatlan biztonsági rést találtak az iPhone-okban

Nagy a baj: Megint javíthatatlan biztonsági rést találtak az iPhone-okban
2020-08-04T09:03:33+02:00
2020-08-06T17:16:09+02:00
2022-10-18T09:10:38+02:00
 • Forrás? Mi ez? (Másik üzeneted offtopicnak lett jelölve, valamit nem ártana írni még róla)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Arról konkrétumokat már nem árult el a Pangu Team, hogy valóban meg tudják-e szerezni azokat az adatokat, amiket az Apple ezzel a lapkával véd, és ez sem derült ki, hogy milyen módon tudják elérni, hogy feltörjék a biztonsági társprocesszort. Szinte biztosan fizikai hozzáférést kell ehhez szerezni az adott eszközhöz, szóval attól nem kell tartani, hogy milliók adatait lophatják el távolról a sérülékenységet kihasználva. És, akiknek Apple A12 vagy újabb rendszerchippel szerelt készülékük van, egyáltalán nem kell ettől tartaniuk."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Hackerektől származó információ szerint potenciális veszélynek van kitéve nagyon sok olyan Apple termék, ami rendelkezik Secure Enclave társprocesszorral, de fontos, hogy nem minden eszköz érintett szerencsére. Jelen állás szerint azoknál a készülékeknél szerezhetnek a javíthatatlan sérülékenység révén hozzáférést a készülékeken tárolt adatokhoz illetéktelenek, amelyek az Apple A7 és Apple A11 Bionic közötti rendszerchipekkel vannak szerelve, és az iOS-t futtatja."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De legalább kiba' drága a cuccuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vajon erre már az NSA meg az FBI is rájött, és csak kamuból perelték be az Apple-t hogy adja ki a titkosítást, miközben ők már régóta kihasználták?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyenkor merül fel, pl. biztonsági kérdésekben (meg pl. az intel/amd esetében is), hogy valóban az a jó-e, amikor egy-két-három nagy gyártó ural le mindent vagy ha színes a forgatag.

  Nem újdonság, régóta közszájon forog a Bazár vagy Katedrális problematika.

  De pl. a vírusprobléma előhozta a monolitikussá vált beszállítói láncok problémáját is, jó-e ha a pillanatnyi legolcsóbb miatt csak egycsatornás marad a beszállítás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd