Debian linuxra Windowson használt programokra kersek alternatívát

Debian linuxra Windowson használt programokra kersek alternatívát
2021-03-10T10:34:16+01:00
2021-03-10T23:16:53+01:00
2022-10-18T03:42:06+02:00
 • A Geany remek, egy korábbi főnököm "genyá"-nak hívta. Alacsony igényű (tehát gyors) szerkesztő, ami viszont színez, picit a kódkiegészítésben és a navigációban is segít. Kis ráfordítással parancssorból indíthatod a fordítást / futtatást. Be tudod állítani, még a hibaüzenetekből is át tudj ugrani a forrás-sorra. Nem ugyanaz persze, mint egy több száz megás full-extrás környezet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gyalázatos,de a geanyről még nem hallottam. Köszi a tippet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a lentieken túl a TC szépen futott nálam a Linux alól Wine futtató környezetben

  vs.

  Itt említem meg, hogy WINE használata kizárva!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Notepad++ helyett tudom ajánlani a Geany-t, én Windowson is azt használom. Illetve ott van még a Notepadqq, szerintem ezt kedvelni fogod.
  Ha programozáshoz kell IDE, az is van egy rakat, a VS Code az egyik legnépszerűbb, de pl. az Atom és a Brackets is jók.
  Skype van, épp tegnapelőtt telepítettem fel Manjarora, teljesen jól megy.
  Total Commander helyett: Linuxon szinte az összes fájlkezelő nagyszerűen kezeli az FTP-t (és az SFTP-t, és az FTPS-t, és még számos másik protokollt), mindegyik rendelkezik többlapos böngészéssel, némelyikben beállítható osztott nézet is van (pl. Caja, PCManFm, ...). Ha csak nincsenek különleges igényeid az FTP-vel kapcsolatban, akkor bármelyik fájlkezelő megteszi.
  Ha mindenképp kétpaneles kell, akkor a már említett Krusader mellett ott a Double Commander, vagy esetleg a Tux Commander.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szió , a lentieken túl a TC szépen futott nálam a Linux alól Wine futtató környezetben, a lentieken túl is messze sok dologra használom a TC-t (windows környezetben) ... pl. Startup Guard pluginnel az induló alkalmazásokat, clipboard pluginnel a (PrintScreen-nel) bemásolt képeket szoktam kimenteni, ACEhelper pluginnel néha process debugging is folyik rajta..  ProcFS pluginnel szintén.. .. wcx plugineket is használok iso és egyéb formátumokból való közvetlen kiolvasásra..

  A Wine alól futó TC-vel is szépeket lehet művelni pl. az FTP csatija simán megy ilyen módon, csak a CTRL+F hotkey kombó akadhat össze (és egyéb a TC által használt hotkey kombók) az alap linux rendszer egyéb hotkey kombóival .. erre oda kell figyelni.. 

  A Double Commandert preferálom én is Linux alatt, mióta megismerkedtem vele a Linux alatt a Wine-ba paszírozott TC egy kicsit háttérbe szorult..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm! Ezt mindenképpen meglesem! ígéretes :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ha nem is érkezik TCre jobb ötlet…

  Nekem eddig a Double Commander jött be legjobban linuxon, mint TC-alternatíva. Habár elég jól közelíti a TC-t, azért nem ugyanaz, kicsit szokni kell. De FTP-t tud, ráadásul, a TC plugin-jeit is kezeli (OK, ez neked nem előny, mert csak Windows alatt).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi szépen! A skype nem business, szóval akkor ok. És hát igen a szövegszerkesztő az tényleg szinte mindegy. A fuse-t meg köszi szépen. Ha nem is érkezik TCre jobb ötlet, akkor az ftp ezzel megoldottnak véve :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hátha lesznek nálam okosabbak, de én ezt tudom mondani:

  - Firefox - Firefox
  - Notepad++ - Gyakorlatilag GUI alatt szinte bármelyik alap szövegszerkesztő tud szintaxiskiemelést, sorvégjel-kezelést, BOM nélküli UTF-8-at, keresés+csere funkciót akár reguláris kifejezésekkel is, stb. Én most így hirtelen olyat nem tudnék mondani, ami ezeknek a nagy részét ne tudná.
  - Skype - Skype, de csak akkor, ha nem a Skype for Business-ről beszélünk. Ennek tudomásom szerint nincs Linux-os kiadása, viszont a "mezei" Skype-pal nincs semmit gond.
  - Total Commander - Na erre nem tudok válaszolni, mert én Midnight Commander-en kívül semmilyen kétablakos fájlmenedzsert nem használok. Erre hátha lesznek másnak tippjei.
  - FTP - fuse ...és innentől kezdve tök mindegy, hány (S)FTP kapcsolatot kezelsz egyszerre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Windowsról Debian Linuxra költöznék. Mivel ez a munkámat érintené, jó lenne,ha kb hasonló fícsörökkel rendelkező linux alternatívákat tudnék találni jelenleg windows alatt használt programjaimra. Ehhez kérnék segítséget, ötleteket tapasztaltabb linux felhasználóktól. Ezt előre is köszönöm!
  Felsorolnám mely programok azok, melyekhez alternatívát keresek és melléírnám , hogy mi az amire most gondolok (ha van ilyen).

  - Firefox - Firefox (sztem ezzel nem lesz gond :) )
  - Notepad++ - Lehet elég lesz a vim is,de ha nem akkor Atom-ra gondoltam
  - Skype - Skype (ez úgy néztem rendelkezik linuxos telepítő csomaggal is, reménykedem, hogy gond nélkül menni fog Debianon)
  - Total Commander - krusader (Ebben vagyok a legkevésbé biztos. A TC annyira feature rich, hogy az szinte pótolhatatlan. Igazából a TC-t használom FTP kapcsolódásra is, tehát nagyon jó lenne, ha több FTP kapcsolat kezelésére lenne alkalmas és majdnem olyan könnyeddséggel és testreszabhatósággal, mint a TC. TC-ben több tabbal dolgozok, több ftp van nyitva sokszor, imádom a fájltartalom keresőjét, a billentyűparancsokat stb. Tényleg a TC az, amit sztem nehéz lesz lecserélni. Itt említem meg, hogy WINE használata kizárva!)
  - Plusz dolog,ha a TC alternatívának nincs ftp lehetősége, akkor kell egy jó FTP progi is. Sőt függetlenül az oda érkező ajánlatoktól, szívesen veszek ide is ötleteket!
  Nagyon szépen köszönöm előre is, hogy ötleteitekkel segítetek nekem ebben a költözésben!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd