Újabb Galaxy telefonok biztonsági frissítését állítja le a Samsung
2021-05-05T20:19:21+02:00
2022-08-02T07:03:28+02:00
2022-08-02T07:20:20+02:00
 • egy saját hardvert fejlesztő cég kénytelen néhány évente áttervezni a kütyüjének a ...... de kicsit olyan érzésem van, hogy egy hajón utazunk, amit nem vezet senki. 

  Ez moralizálás.
  Az erkölcshöz semmi köze. De a telefonok biztonsági frissítéséhez sincs köze.

  Ez egy "van másik" játék. Ha érdemben nem lehet a folyó kommunikációt folytatni, mert ...... , akkor kihelyettesítésre kerül egy másik állítással, amit később le lehet cserélni, a "van másik" alapon.
  Az veszít a játékban, aki hamarabb beleun a játékba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az erkölcsi avulással nem moralizálni akartam, tényleg létezik ilyen fogalom. Az általad említett T Ford tökéletes példa erre. Informatikában is használják, mint alább:

  "A számítástechnikai eszközök gyors fizikai és erkölcsi avulása következtében hazánkban több területen is ma már korszerűtlen berendezésekkel folyik a munka."

  Amúgy én kifejezetten újdonságpártinak tartom magam, de kezdem látni az erőltetett fejlődés hátulütőit. Pl. egy saját hardvert fejlesztő cég kénytelen néhány évente áttervezni a kütyüjének a paneljét és részben a firmware-ét is, mert véget ér a használt mikrokontroller gyártási ciklusa. Persze mondhatod, hogy a chipgyártó is kénytelen alkalmazkodni, de kicsit olyan érzésem van, hogy egy hajón utazunk, amit nem vezet senki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • .... hogy ne váljak az erkölcsi avulás áldozatává? 

  1. Azzal azért tisztában kellene lenned, minden terméknek van jótállási ideje. Azon belül ingyenes javítják a hibákat. Azon túl pénzért. Feltéve, hogy van még alkatrész a javításhoz.
  A szoftver termékek esetében is ez a helyzet. Ráadásul a Samsung a hosszú terméktámogatást nyújtó gyártók közé tartozik.

  2. Az erkölcs egy közmegegyezésen alapuló cselekvés megítélés. Egy ember tettei lehetnek erkölcstelenek. Egy tárgy nem lehet erkölcstelen, nincsenek saját cselekedetei.

  Az elavulás egy természetes folyamat. Minden tönkre megy egyszer. Ha kiteszel követ a szabadba, lassan de biztosan tönkre megy, megkopik, repedezik, néhány évtized alatt látható mértékben alakul át. Pedig a kő nem volt használva csak ott volt. Az élőlények sem élnek örökké. Nekünk is van amortizációnk.

  A termékek esetében létezik a termék elavulás. A konkurencia túllép az aktuális gyártmány tulajdonságain. A vásárlók inkább azokat választják és nem az eredeti terméket. A T Ford legendás autó volt, de ma már senki sem venné meg közlekedési céllal.

  Ha egy gyártó nagyon rámozdul az olcsósításra, könnyen úgy jár, mint az Opel. Az 1960-1980 időszakban piacvezető volt. Utána 40 év kényszerpálya következett. Mostanában kezdenek ismét rendes autókat gyártani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a részletes és alapos ajánlót. 
  Nálam az veri ki a biztosítékot, hogy már a Samsung is elhagyja a jack aljzatot valami mondvacsinált okra hivatkozva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kemeny dio.
  En momentan lassan egy eve ezen vagyok, hogy talaljak vmit, ami a Samut ubereli, mivel a korei ceg gatlastalanul atvette ennek a mocsadek Apple-nek a praktikait. Persze kerdeses, hogy az Androidos Samsung fun-ok is ugyanolyan nema apatiaval fogadjak majd a ceg eziranyu torekveseit. 
  A kinai fejlesztesek kegyetlenul tornek elore, es megkockaztatom, mar nincs sok hatra, es beerik a nagymultu markakat. 

  Sajnos azert meg mindig vannak zavaro mellenyulasaik, de szintet leptek. 

  Most egy Pocophone F1-et nyustolok. Mivel a visszajelzesek kifogastalan minosegrol tanuskodtak, gondoltam erre azert kivancsi lennek. 

  A keszuleket ujjonan vettem, $150. Ez LCD HD, ami kivalo kepet ad, a maga sajatos modjan, de Nekem letszukseglet, mert a szememet nagyon megterheli az OLED.
  Noha high tech oldalrol nezve elvault, ez csak a latszat, a keszulek sebessegben nagyon ott van. 
  Persze kerdes, h ki mire akarja hasznalni, es kinek mi a fontos. 
  Nekem az, hogy akadasmentesen csinalja a dolgat, es ne bosszantson a ragadassal/laggolassal. Kicsinal amikor nehany app egyideju futasa mar erezhetoen gondokat okoz. Vagy pl amikor a keszulek szetforrosodik, egy YT video nezes kozben. 
  Nekem az is fontos, hogy az ar/ertek arany nagyon rendben legyen!
  Az sajnalatos, hogy ilyen-olyan alsagos/megkerdojelezheto fejlesztesekre hivatkozva eroltetik a valltast raeroszakolva a keszulektulajdonosokra a cseret. Mindenzt kikenyszeritve, ugy, hogy az alkalmazasok nem kompatibilisek a regebbi tipusokon futo Androiddal. 

  Amiket mar kiprobaltam.
  Samsung Note 10+ (hibatlan, de Nekem mar tul nagy volt, illetve (hasznaltan) $550 tul soknak hatott)


  Motorola Edge 5G (alomszep volt, legyetlenul gyors, popec UI, keszulek meretarany kiraly, de a lekerekitett kijelzonek 'hala' az allando veletlen erintes az orueltbe kergetett. Ez is 'hasznalt' volt, $299, ar/ertek arany megfelelo, battery 5000mA, es birta jol, nem melegedett, gyonyoru kijelzo-elemeny, de nem lehetett hozza tokot kapni megfelelot. Sztem nagyon massziv keszulek. Mivel az OLED-rol letettem, mert nagyon bantja a szememet, ezert vegulis passzoltam ezt is.  Poco X3 Pro 'hasznaltan' (akar az uj) ez is LCD HD, allati gyors, (8Gb+256Gb) elkepesztoen jol osszerakott telo, sztem szep is, de amellett, h hatalmas, elkepestoen nehez. Ez egy gamereknek keszult cucc, 6.67 inch kijelzovel, tehat hatlamas, amihez meg hozzaveszem a sulyt, maris kizarja annak lehetoseget, hogy nadragzsebben hordjam. Az 5000mA battery kozel ket napot ad. 

  Sajnos idokozban ra kellett jonnom, hogy az amerikaiak joszokasukhoz hiven, megint betettek a rivalisnak velt kinaiaknak, es majd az osszes halozatrol gyakorlatilag kitiltottak ezt a telot. Most mar csak a T-mobile halozatara lehet regisztralni, ami azert messze nem egy Verizon. Europaban ezzel nem kell szamolnod.

  Szoval egyelore ennyi. 

  A Samsung S8 egy kegyetlenul jol eltalat telo volt. Strapabio, noha kisse nehez, de teszi a dolgat meg most is, hacsak a gyarto ra nem ereszti a frissiteseit, mert akkor hasznalhatatlanna valik. 

  Ha vmire jutok, visszajelzek Feled.

  ByE
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálam nincsenek látványos belassulások, de egy egyenletes lassulást tapasztalok. Hosszabb a telefon reakcióideje.

  Te milyen márkát javasolsz legközelebbi telefonnak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos, Samsungot semmi esetre sem. Csupa arnyekok, regi onmaguknak.
  Apropo, Nalad nincsenek ezek a bosszanto belassitasok? 
  Az enyem idorol-idore kiakad, hasznalhatatlanul belassul. Lehet h egy vmi hely specifikus ajcsi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szó sincs róla, hogy kidobnám. Afelől vagyok bizonytalan, hogy az appok meddig támogatják, ahogy te is írod. Most négy éves a készülék. Ha még másfél-két évig használni tudom, akkor nem fogok panaszkodni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezért kellene kidobni? Az enyém Android 8-cal került forgalomba, de sem a 9-re, sem a 10-re nem frissítettem. Az oprendszer polírozások nem érdekelnek, a bevezetett korlátozások, értelmetlen megpiszkálások viszont zavarnak. Igen, tudom, biztonsági frissítéseket is tartalmaznak, de magától nem fog történni 99,99%-ban semmilyen baj, ahogy 3 év alatt nem is történt. Addig nem váltok, amíg az appok nem dobják a támogatását.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan telefon nem volt és nem is lesz amit örökké támogatnak. Ha még mindig tökéletesen működik, örülj neki. Ha vigyázol rá és biztonságosan használod, nincs akadálya, hogy tovább használd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez bosszantó, mert az S8-asom még kifejezetten jó formában van. Milyen telefont vegyek legközelebb, hogy ne váljak az erkölcsi avulás áldozatává?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd