Kötelező lesz javíthatóvá tenni a kütyüket az Egyesült Államokban (is)

Kötelező lesz javíthatóvá tenni a kütyüket az Egyesült Államokban (is)
2021-07-07T09:00:34+02:00
2021-07-08T12:09:01+02:00
2022-10-17T14:30:38+02:00
 • Nekem mint szakemberként lenne azért egy hozzáfűzni valóm. Nevezetesen egy adott termék szerszám és alkatrész bázisát nem "semmi" össze szedni, össze állítani.
   Egy ilyen beruházást az alma árképzése könnyedén el tud(na) viselni.
   No és de! Egy átlagosan megfizethető darab árát egy ilyen teher már jelentősen megdobhatná! Természetesen egy központi szerviz felépítése nem lenne nagy beruházás.
  Itt viszont a szállítás -és az ezáltal okozott késlekedés- lenne a nem kívánatos dolog.
   Most viszont még egy témát kellene körüljárni... Tételezzük fel, hogy a HW nem adja meg magát.
   Példának okáért van még pl. Nokia, Siemens telefonom ami tud működni. Viszont ma már kettő-három év után nincsen alkalmazás és vagy frissítés az adott eszközhöz. Tehát a megoldás? Nem egyszerűen megvalósítható.
   Akár Alma vagy akármilyen másik...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért valahol a piac az piac, ha túl nagy az árkülönbözet, akkor az csökkenti a keresletet.

  Másrészt ugyanígy valami "üvegbetét" szerű dologgal a visszagyüjtést és kötelező feldolgozást is ki lehetne erőszakolni.
  "Üvegbetétet" a kereskedő beszedi, letétbe kerül az államnál (véletlenül se a költségvetés szabadon költhető része, külön alap) és az kapja vissza, aki végrehajtja a visszagyüjtést és felhasználást. Ahol a felhasználás refurbished művelet is lehet pl. eladásra vagy exportra persze lehet szétszedés és újrahasznosítás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Apple esetében ez nem működne, hiszen az ő vásárlóik már jelenleg is hajlandók megfizetni egy legalább ilyen mértékű felárat azért, hogy a cég jól kitoljon velük. Sajnos sok esetben az államnak bizonyos értelemben "erőszakkal" kell a saját hülyeségétől megvédenie a polgárait, mert azok saját jól felfogott érdekeikkel nincsenek tisztában, illetve nagyon könnyen átverhetők, ami minden, a vásárlói racionalitáson alapuló szabályozást és mechanizmust hatástalanná tesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régi mániám, nem kell kötelezni. Csak megfelelő adószabályokat alkotni. Pl. 20-30% környezetkárosítási és/vagy piacvédelmi adót kivetni minden olyan termékre, amelyek egy (tudom szörnyen nehezen definiálható) szabályrendszernek nem felelnek meg.
  Ennek része a szervizelhetőség, alkatrészutánpótlás, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
mutass többet!
abcd