Elkészült a Windows 11, és már tölthető is le telepítő eszköze mindenki számára
2021-10-05T07:29:00+02:00
2021-10-06T13:39:13+02:00
2022-07-20T09:01:51+02:00
 • Hát ez bizony elég kiforratlan, kb. első bétának jó. Részemről fennhagyom, mert egyébként bejön, de elég sok a gond.

  Kezdődött azzal, hogy tegnap este le voltak halva a Microsoft információs szerverei (Gateway timeout). Nem a legjobb ómen, de sebaj, bátor vagyok, jöjjön a kézi frissítés (Assistant-tal). Gépem 9750H, 32 GB RAM, szóval nem valami régi rommal próbálkoztam.

  Minden okénak tűnik, letöltés gyors, újraindítás után viszont fekete képernyő fogad. Ott hagytam 20-30 percig, ventilátor zúg, semmi kép. Gombok nyomogatására valami képernyőolvasó elkezdte mondani a gombokat, szóval valami futott, de nem derült ki, hogy mi.

  Force kikapcs, erre szépen visszaállította az előző rendszert (ez legalább hibátlan, minden úgy maradt, ahogy előtte).

  Külső monitor volt rádugva a gépre, és mivel már volt ezzel gond a Win 11 Preview-knál, gondoltam kipróbálom lehúzva azt (notebookról van szó). Újraindítottam a telepítőt, erre előjön a hírhedt "Error 0x8007007f" hiba, többszöri újraindítás után is. Szép.

  Reddit-en olvastam egy tippet, hogy hiába dobja fel a telepítő a UAC-t, nyomjunk csak rá kézzel, hogy Admin-ként futtassuk azt. Mondom, ennek aztán semmi értelme, de nézzük. És tényleg, így végigment a telepítő, a frissítés hibátlanul lefut, minden a helyén, megy. Nem tudom, hogy tényleg ezen múlt-e, de ha igen, az elég messzire vezet.

  Én igazán kedvelem a Microsoft termékeket, de remélem, ez komolynak szánták, mert viccnek kicsit durva lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Időnként egy-egy "fejlesztés" magyarázata csupán annyi, hogy eddig fekete volt, most akkor legyen fehér.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem több dolog is hiányzik, de egy nagyon. Hogy a tálcán ne legyen kötelező a csoportosítás (stackelés). Minden ablakot szeretek külön kezelni, számomra átláthatóbb. A Windows 10 is rengeteget fejlődött az elmúlt években, remélem a 11 is legalább ennyit fog. Az viszont fájó, hogy a Vezérlőpult-Gépház kombót még mindig nem sikerült rendbe rakni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Normàlis olvasni való ,többi Windows 11 nél kihagyàk a fele szöveget vagy mindig vàltoztatnak ennyi a követelmény meg annyi stb.. Windows 10 nél felét kihagyàk mitöl nem müködnek a sajàt fejlesztési frissítéssek ha meg titkos nem is irjàk cikkben. Majd telepitem ha úgy gondolom Windows 11-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is felraktam az új rendszert, nekem elég vegyesek a kezdeti élmények... Persze nem szeretnék abba az általános hibába esni, hogy mindent az eddig megszokott dolgokhoz hasonlítsam és leszóljam, de amibe biztos vagyok, hogy sok helyen buta lett a felület... Nagyon nehéz megszoknom, hogy a szokásos "jobb egérgomb"-os funkciókat pl., egy plusz kattintással érhetem el - "További meglehetőségek megjelenítése" néven... Egyszerűen ezt visszalépésnek érzem, hiszen plusz egy felesleges kattintás kell a már jól bevált és gyors menü pontok eléréséhez... És még van pár ilyen apróság... Azt sem értem, hogy miért nem lehet (pontosabban sehol nem találom) a "tálcagombok összevonásá"nak kikapcsolását. De van már még ilyen apróság, amit lehet idővel meg lehet szokni, de néha logikátlannak is tűnik egy-két dolog... Ízlések és pofonok és persze nem kötelező frissíteni - még... Bár lehet idővel javítanak is még ezeken a dolgokon. :) 

  Hosszabb távon kiderül, hogy a külsőségeken kívül mennyire stabil, illetve, hogy a frissítéseket milyen módon kezeli - W10-en azért több év után sem volt feltétlenül tökéletes...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kozben Linuxon tamogatotta valt a Windows jatekok futtatasa es a ket fo anti-cheat fejleszto a Valve-al valo megallapodasa ertelmeben elerhetove tette a szoftvereket Linuxra is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezeknél a címeknél mindig az az érzésem, hogy a kedves szerző megírta, aztán valami vicceskedő script összekutyulta a szavakat.
  Vagy olyan mint egy nyelvtani feladat 2 pontért... Tedd a szavakat helyes sorrendbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A Windows 11 egy másik, sokkal kevésbé látványos - mi több, szinte láthatatlan fejlesztése - a rendszer mélyében bukik meg."

  Javítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A Windows 11 egy másik, sokkal kevésbé látványos - mi több, szinte láthatatlan fejlesztése - a rendszer mélyében bukik meg."  Nem tudom eldönteni, hogy helyesírási hiba vagy szándékos de légyszi' NE ! módosítsátok ez így tökéletes ahogy van !

  "Widegetek" :D ez szintén :)  Király cikk , nekem a mínusz első  - kiszivárogtatott verzió óta fent van virtuális boxban és azóta többször fanatikusan és módszeresen újratelepítgettem és szénné teszteltem, mondhatnám hogy a belső fejlesztésekhez gratulálok az MS csapatának fantasztikus változások és újdonságok vannak, mint pl. a Power Automate Desktop , ugyanakkor szerény véleményem szerint a felhasználói interfész több ponton el lett rontva és el lett kapkodva sokkal jobb lesz szerintem néhány verzió múlva , bízom benne..  az első dev verziók ugyan még gyorsan ciripeltek a virtuális boxban, de a vége felé sajna nem kicsit belassult :( ez is remélem változni fog vagy kénytelen leszek durván beleokosítani kézzel ! :D

  Ugyanakkor azt is hozzáteszem hogy major hibával én az első dev verzióban és azóta sem találkoztam (!)

  Gyanúm szerint így vagy úgy de rövid időn belül gyakorlatilag mindenki váltani fog a Windows 11-re
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, úgyhogy kedves Netangel, kapcsolj be egy piros gombot nekik, kérlek :) 
  Tényleg sajnálom a döntésüket. Nem fogok miatta procit forrasztani, valahogy túlélem, csak csalódás ahhoz képest, hogy W10 21h2-ként indult.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Leírom, sokadszorra: jelenleg 6 éves technológiát használsz. A Windows 10 jelen ismereteink szerint 2025-ig velünk marad. Ha akkor megszüntetik a támogatását, na akkor lesz szempont hogy 11-re válts, addig nem. Akkor már tíz éves lesz az általad használt hardver. Nem, egyáltalán nem támogatom azt hogy tíz éves elavult vacakokat támogasson egy modern operációs rendszer. Nem tudom miért sírtok állandóan! Nem kötelező váltani! Bőven van még idő! Vagy csak unatkoztok? Ideje elmenni dolgozni, akkor nem lesz időtök ilyenekért nyafogni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem érdekük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ezt az óhajodat minden Windows 11-gyel kapcsolatos témába posztold, hátha felfigyelnek rá azok, akik döntéshozó pozícióban vannak.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát arra várhatsz :/ Sajnos ki kell cselezni valahogy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Várom, hogy miután minden hardverem erősnek számít még ma is, és benne van a tpm modul is, lesznek szívesek skylake procira is felengedni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Windows 11 egy másik, sokkal kevésbé látványos - mi több, szinte láthatatlan fejlesztése - a rendszer mélyében bukik meg.

  Ez Freud! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyenlőre megvárom amíg kijavitsák a kezdeti hibákat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
mutass többet!
abcd