Ennyi volt: Windows alkalmazást csinált a Linux-ból a Microsoft

Ennyi volt: Windows alkalmazást csinált a Linux-ból a Microsoft
2021-10-12T15:18:49+02:00
2021-10-27T13:24:57+02:00
2022-10-17T11:45:37+02:00
 • Azt még mindig nem bírták generációk alatt sem megoldani, hogy minden ablak mérete és pozíciója rögzíthető legyen, bezárás után ugyanott ugyanakkorában nyíljon meg...

  Nem segít sem cascade, sem Shift vagy Ctrl-close trükk, egyszerűen nem tudja. 
  Pedig igény aztán lenne rá.

  De oprendszert kell csomagolni oprendszer alá, mert az szükséges...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amíg csak játszol a géppel addig ez valóban nem szempont. Ha szoftvert fejlesztesz rajta akkor viszont elég lényegessé válik a dolog. Ugyanez a helyzet amúgy az androiddal is. Azon túl persze, hogy az UWP mint koncepció igazából megbukott, így ha mobil eszközként akarsz használni windowsos tabletet akkor aranyat ér a dolog. Nálam az egyetlen szempont ami miatt felmerülhet a win11 telepítése valaha is, az ez a két dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem azzal foglalkoznak, hogy teljesen működőképes Windows 11-et adjanak ki, inkább egy szinte senkit sem érdeklő dologgal állnak elő. Vicc az egész. Ha Linuxot akarok, akkor azt telepítem fel,ha Windows-t akkor meg azt. Szerintem teljesen felesleges a kettő bármilyen összemosása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "alapvetően változtatja meg ezt a szemléletet és viszonyt"
  A WSL eddig is létezett, és egy applikáció volt, akkor mi is változott? Már az alap könyvtárakat is belecsomagolják? Azta, igazán megért egy cikket :D Felhasználók számára semmi különbség, a fejlesztőinek kényelmesebb.

  "és pláne nem kell parancssori utasításokkal vessződniük"
  Úgy érted egy Ctrl+C Ctrl+V futtatással engedélyezni? Aki 1 parancsot se akar futtatni powershellben, az miért akarná feltelepíteni a bash-alapú WSL-t? Persze, kényelmesebb így, de ne tegyünk már úgy, mintha ezzel a WSL egy alapfelhasználóknak pozícionált szoftverré vált volna...

  Emellett pedig a valós újításról semmi szó nem esett, vagyis arról hogy bashből futtatva GUI-val nyílnak meg egyes Linux alkalmazások Win11 alatt. Ha valami, akkor ez megérdemelt (volna) egy cikket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen igazad van! Degradálás a javából! Azt meg nem sokan értik meg, hogy milyen vicces az, hogy egy oprendszer adja egy másik oprendszer alapját .
   Aki elvakult WS hívő most sem fogja használni a Linuxot. Akkor meg ez minek? Aki meg elvan WS nélkül. Az meg nem fogja ezt a zagyvaságot telepíteni.
  Már csak azért sem mert a Linux egy sokkal egyszerűbb konfigurál is köszöni de jól el van!
   Mert ugye a Linux alá nem kell egy belépő szintű gamer gép!
  Ilyenen hírekkel is el lehet terelni a figyelmet a WS problémáiról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez pontosan így van. Én a windowst is szívesen látnám hasonló formában. Bár ami azt illeti, a linuxos wine feature-complete verziója mint megoldás szimpatikusabb lenne mint fordítva, mert a windows mint oprendszer önmagában elég gagyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fejlesztõként kimondottan hasznos ha mondjuk docker konténeres appot fejlesztesz. Az általában akkor is linux alapú lesz, ha azure-ban fogod futtatni, ilyenkor kifejezetten jól jön a wsl2, mert a régebbi, hyper-v alapú megoldásnál sokkal-sokkal gördülékenyebb. Sõt, ezzel azt is megteheted, hogy a docker konténered a wsl2-ben fut egy ubuntu-n, és csak a cli fut windows alatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem addig kellene eljutniuk, hogy vannak ikonok és ablakok (ezt erősíteni, nem keresni mindenféle varázslatot).

  Ha az ikonra kattintunk, akkor egy ablakban tartalom jelenik meg.

  A telepített alrendszerektől függően (így kisebb lehet a core rendszer, modulárisabb) az ablakban dos, win16, win32, win64, linux vagy android (C64, akármi) program fut. Mert az ablak ugye egy vászon, arra meg azt ír ki az alrendszer, amit csak akar. 

  Én semmi gondot nem látok a linux alrendszerrel, ha egy windows usernek kell egy linuxos alkalmazás, akkor elindítja, az meg fut (ahogy tud).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem sem világos egészen, mihez is kell a Windows... hiszen a Linux fut a gépen anélkül is

  Persze, értem én, hogy így lehet bővíteni a Win felhasználók számára rendelkezésre álló alkalmazások számát, meg fejlesztőknek, tesztelőknek könnyebb a Linux szerver - Windows kliens infrastruktúra használata.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Windows csak degradálja a Linuxot. Csak egy app. Egy "hasznos" funkció, ahelyett, hogy a Win fusson Win alatt normálisan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akartam írni, hogy én már rég appot csináltam "a linuxból": kvm virtuális gép egy ikonra kattintva indul.
  (kvm = kernel(?) virtual machine = szóval linux alatt fut a másik linux)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor most kitették egy virtuális konténerbe és becsomagolták appként?

  Vagyis feltalálták a Virtualbox/VMWare szolgáltatást linuxra szabva?
  Vagy csak nem értem? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Windows Linux alrendszere már évek óta működik és elérhető.

  De nekem Windows nélkül is fut a Linux, így ahol nem szükséges a Windows ott anélkül használom. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd