Nagyon durván növekvő linuxos vírusfertőzés-számra figyelmeztet a Microsoft

Nagyon durván növekvő linuxos vírusfertőzés-számra figyelmeztet a Microsoft
2022-05-23T12:37:19+02:00
2022-05-24T22:37:20+02:00
2022-10-17T06:30:41+02:00
 • Oké újraolvastam a cikket. A vírusirtójuk jó az xorddos ellen; a többi cucc AZ ellen nem véd, de egyébre jó lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látom itt valami régi sérelem lehet köztetek, és ebbe nem is szeretnék belekeveredni. Lcoder felvetését mindenesetre helytállónak látom én is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt senki nem a te gépedről beszélt (meg nem is egy kikapcsolt gépről, amivel ennyi erővel szintén jöhettél volna), hanem általánosságban a linuxos gépekről. Másrészt abban a mondatban, amikben ezen termékek neve szerepel, szintén nem kifejezetten és csak a XorDdos elleni védelem van említve - sőt, az Edge és a SmartScreen kapcsán kifejezetten nem az.

  Röviden a lényeg: az eredeti szöveget nem értetted meg (ezt mondta eredetileg is NetAngel), és a saját kitalációidra vársz igazolást másoktól. Nyilván hiába.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, akkor magyarázd el nekem légyszíves, hogy az asztali linuxomat, amin nem is fut amúgy SSH szerver, hogy a fenébe védi meg a XorDdos-tól a Microsoft Defender for Endpoint, a Microsoft Edge és a SmartScreen. Ha jól értem, ez a cucc linuxról linuxra terjed ssh-n keresztül (ráadásul csak akkor, ha gyenge a jelszó + nem kell hibás bejelentkezés után mondjuk fél percet várni, azaz lehet brute force-szal operálni), és botnetet épít. Ezen mennyiben is segítenek a fenti cuccok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Mondjuk azt nem nagyon látom, hogy az ssh-n brute force-szal tört jelszavakkal bejutó vírusok terjedését mennyire gátolja az edge és a windows bluescreen akarom mondani smartscreen technológia.

  Ez a kisebbik baj nálad. A nagyobbik, hogy mást sem látsz, értsd: szövegösszefüggéseket – ergo szövegértelmezési problémád (is) van. Persze, lehet, hogy más oka van az értelmetlen felvetésednek: nagyon is jól értelmezted a hír szövegét, csak direkt csúsztatsz, „félrebeszélsz”. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk azt nem nagyon látom, hogy az ssh-n brute force-szal tört jelszavakkal bejutó vírusok terjedését mennyire gátolja az edge és a windows bluescreen akarom mondani smartscreen technológia.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Linux routert használjon az ember így is szoftver fejlesztőknek ajánlják be kell jelentkeznie a céget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd