Az Apple szerint a Samsung telefonok lényegében csak béna iPhone-ok

Az Apple szerint a Samsung telefonok lényegében csak béna iPhone-ok
2022-06-29T08:56:10+02:00
2022-07-01T15:41:40+02:00
2022-10-17T05:42:07+02:00
 • Ha veszel egy nagyon belepos telefont, akkor ha akarnak se tudnak frissiteni max 2 foverzional tovabb, mert akadna. 

  Amugy meg penzt nem adnek erte, ameddig nem torolhetem a google appokat ugy, hogy a bank azert meg fusson.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nincs verseny, akkor a gyárak pont tojnak az igényekre. Lásd létezõ szocializmus: a Trabant ideális a szocialista embertípusnak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ mi a belépõ szint. Droidnál igazából a belsõ memória kritikus: ha az megvan 32GB akkor már nagy baj nem lehet. Ma nem nagyon tudsz olyan droidot venni, ami más szempontból nem felelne meg az emberek 99%-ának az igényeinek. AAA kategóriás játékot kevesen játszanak egérmozin, böngészni, levelezni, térképen navigálni, telefonálni, sms-ezni, pár causal game-et játszani, e-bookot olvasni, faszbúkolni, stb. a belépõ kategória is elég. Ami inkább gond, az az hogy a droidos telefonokat a gyártók nemigen szeretik frissíteni, pláne az olcsóbb modelleket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az igaz természetesen, hogy senkinek semmisem jó, velem együtt, de ha azt nézzük, hogy ha az igények kielégítését kutatják, akkor a közös kutatás is hatékonyabb tudna lenni, több elme dolgozik a "milyen legyen"-en, akkor hatékonyabban lenne. Teszem azt, akkor nem egy tökéletes, hanem több készüléket kísérleteznének ki, és nem azért lenne több készülék, mert többet hoz, hanem mert változatosak az igények.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Részint igaz, másrészt ha mérethatékonyság miatt nem érdemes egy saját gyárat építeni, akkor egyszerűbb a piacon attól megvenni, akinek van nagy gyára.

  De nem véletlen az almás processzor fejlesztés sem. A függőség csökkentése és ráadásul elég jó minőség, versenyelőny is.

  Nekem az almával nem az a bajom, hogy mások alkatrészeiből épít, hanem a zártsága és az üzleti érdekből nyomott önfejűsége.
  Csak tabletem és laptopom van almás.
  Hardverben mindkettő nagyon tetszik (különösen a tablet), de a szoftver egyáltalán nem nagy szám, hiába próbálják hype-olni, néha gyerekesen amatör megoldások is szembejönnek,  a zártság meg zavaró. Minderre még drága is. Saját zsebből nem is vettem volna ilyet, marad az android és a windows.
  Időben vagy 95%-ban inkább azt is használom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hinnem, hogy lehetne ilyet csinalni. Kinek mi a tokeletes? Nekem pl. onnantol, hogy GMS van rajta, nem tokeletes. A legtobben az orszagban eskusznek a Google hasznalatara. Az, hogy azert van valasztek, hasznos. Amivel tenyleg baj van, az az eleve elektronikai hulladeknak szant, belepo szint. Ezt egesz egyszeruen el kellene torolni es a csucskeszulekeket meghagyni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert minek építsenek egy kijelző gyárat, ha meg tudják rendelni máshonnan?

  Ez kőkemény üzlet. Kizárólag azért rendelik máshonnan, mert ők nem tudják legyártani. Ha gyártani tudnának (mindegy hogyan, azonos minőségben olcsóbban, vagy jobb minőségben azonos költséggel, ugyanúgy csak gyorsabban, vagy stabilabban, stb, stb.) akkor ők gyártanák. Az innováció bérgyártatásáról már ne is beszéljünk.
  De, nem tudják.
  Ennek fényében ekézni azt, aki meg tudja csinálni, amit ők nem, minimum nem elegáns.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az fel sem merult benned, hogy egyszeruen tenyleg csak kenyelmesebb? Mibol tudod, hogy masnak mi az?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert minek építsenek egy kijelző gyárat, ha meg tudják rendelni máshonnan? Attól, hogy a Samsung (és az LG is) gyárt kijelzőt nekik, attól még az nem Samsung kijelző: a Samsung nem használhatja azokat a paneleket, azokkal a tulajdonságokkal, amiket az Apple legyártat velük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Naná, elvégre ez az újítás az új IPhone-jukban, és valamivel meg kell indokolni maguknak azt, hogy miért vették meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg akkora hozzáadott értéke van szerinted annak, hogy nem kell megnyomni a bekapcsoló gombot - esetleg ami egybe is van építve az ujjlenyomat olvasóval?

  Nincs vele tapasztalatom. Minden ismerosomnek akinek iPhoneja van, mar faceidzik, kivetel nelkul preferaljak a touchid helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én elõször a 90-es évek elején futottam bele az Apple-be, amikor errefelé még bõven dúlt a DOS-os idõszak. Az elején elég lelkes voltam az egér/ikon-os felületû OS láttán, illetve volt pár szimpatikus vonása, Pl. hogy volt egy zsinór amivel összekötötted a billentyûzetet a géppel, aztán ugyanilyennel köthetted hozzá az egeret is, és a többi, elég kényelmes megoldás. Aztán picit jobban megismerve a cuccot egyre inkább idegesített a már akkor is iszonyúan zárt rendszer, az akkor még single taszkos oprendszer, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyre jobban megfogalmazódik bennem ,miért volt kezdetektől fogva unszimpatikus brand az "iPhone "..egy túlárazott amerikai vacak,amit széthypeolnak,a sok birka meg fut utána..????amit ez a pasas állít, nettó hazugság...?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg akkora hozzáadott értéke van szerinted annak, hogy nem kell megnyomni a bekapcsoló gombot - esetleg ami egybe is van építve az ujjlenyomat olvasóval? Cserébe jókora adag áramot fogyaszt az amúgy is elég karcsú akksiból. Amúgy droidra is van ilyen, sõt van olyan kicsi kínai gyártó ami így adja a telefonját. De ez pont egy teljesen értelmetlen feature - szemben az OLED-del ami kb. azt jelenti hogy a szabadban is látod a telefon kijelzõjét és nem csak árnyékban.

  Amúgy annyira érdemi fejlesztést szerintem ma már nem lehet csinálni mobil fronton. Az utolsó kb. az OLED volt, illetve aminek még lenne értelme az a ketté hajtható telefon lenne ami tabletté alakítható - illetve, annak lehet még értelme amit a droid13-ról hallottam ejtegetni az év elején, csak aztán azóta sem, hogy virtualizációt tesznek bele, ami azt jelenthetné hogy desktop OS-t (linuxot, de akár ARM-os windowst is) is lehetne rajta futtatni. Ami elhozhatná azt a kort, hogy az asztali PC, tablet, laptop között elmosódnak a határok. De a fejlesztések igazi terepe szerintem a következõ évtizedben a VR lesz és nem a telefonok vagy a PC.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt már ilyen rendszer, úgy hívták hogy szocializmus. Amellett hogy olyan nyomort hozott az emberekre hogy a fal adta a másikat, és legyilkoltak benne néhány Holocaustra való civilt, olyan kiváló minõségû és környeztbarát termékek létrehozását is eredményezte mint a Zaporozsec, a Trabant, a Riga motorkerékpár, stb. Persze nekünk mázlink volt, mert a legvidámabb barakk voltunk, a béketáborhoz képest kimagasló életszínvonallal, ami egyebek közt azt is lehetõvé tette, hogy a polgár 4 évenként, a nagyszülõk és egyéb rokonok valutakeretét felhasználva ellátogasson a Bécsi út túloldalára és beszerezzen a mûszaki boltok legalsó polcáról pár rossz minõségû terméket amik azonban a hazaihoz képest még mindig csúcsminõség voltak. De ilyesmirõl egy román, bolgár, esetleg orosz polgár nemigen álmodhatott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az viszont, hogy egy iPhone X meg egy előző szériás közt nem lehetett átküldeni 3 db fotót, mert nem csatlakozott az egyik készülék a másikhoz, na az nagyon kínos.

  Érdekes, mert nekem egy több mint 6 éves modellem van, ismerőseimnek mind jóval jóval újabb, és nem volt még ilyen gond. Ha jól tudom például be tudod állítani, hogy csak olyanoktól fogadjon fájlt aki a contact listben van, lehet az volt a gond. Aláírom, néha egyszerűen csak nem működik (bár nekem eddig 1x fordult elő ilyen, azért is emlékszek rá).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, hogy GPay-el fizetsz NFC-n keresztül, csak egy kommunikációs csatorna és protokollok összessége, bárki licenszelheti aki eleget fizet. Az viszont, hogy egy iPhone X meg egy előző szériás közt nem lehetett átküldeni 3 db fotót, mert nem csatlakozott az egyik készülék a másikhoz, na az nagyon kínos. Kényszermegoldásként próbáltuk Androidra is, hogy onnan visszaküldjük a másik iPhone-ra, de úgy sem ment. Végül Whatsappon keresztüli fájlküldéssel tudtuk csak megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az iPhone kijelzőket az Apple a Samsungtól rendeli
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogyne lehetne iPhone es iPhone kozott? Szerintetek az AirDrop hogyan mukodik? Hogyan kommunikal egy Mac es egy TV, iPhone? Mi van az orakban es a telefonokban amin keresztul lehetseges a kartyas fizetes terminalnal? Ha nem tudjatok ezek hogyan mukodnek, akkor legalabb ne kurtolnetek vilagga. :D

  Ugyan azokat a technologiakat hasznalja mint egy Androidos eszkoz, de egymassal nem beszelgetnek. Ez img1 szerint a lemaradas? Ez? Nevetek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó ez a Magyar-Magyar szótár.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Összegezzünk…

  OK, tegyük azt (mert úgy tűnik, hogy szövegértelmezési gondjaid is vannak).

  … az iPhoneban is megtalálható bluetooth és nfc technológiák szerinted és img1 szerint is azért nem használt featureök, mert hogy azok nem kommunikálnak Androidos telefonokkal

  Nem. A WiFi (Direct), NFC és Bluetooth technológiákkal ugyan az iPhone is rendelkezik, de nincs lehetőség ezeken keresztül/ezek segítségével fájlokat küldeni és fogadni iPhone és androidos eszközöz között, valamint – ÉS MOST FIGYELJ – iPhone és iPhone eszközök között sem (legalábbis, img1 szerint, de nyugodtan cáfold meg). Mert androidos eszközök között ez tökéletesen működik.

  Nevetek.

  Nevethetsz is – saját magadon. Sőt, rajtad én is nevetek, bár inkább szánalmas vagy mint nevetséges.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Összegezzünk: az iPhoneban is megtalálható bluetooth és nfc technológiák szerinted és img1 szerint is azért nem használt featureök, mert hogy azok nem kommunikálnak Androidos telefonokkal. Nevetek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  … es a nemleges valasz mit is jelent a kullogos tema szempontjabol?

  Például cáfolatot arra a kijelentésedre, hogy „Nincs olyan feature Android vonalon ami ott elterjedve lenne használva, az iPhonenál pedig nem”.

  Nem mintha már ez nem kullogás lenne, de img1 csak ezen kijelentésedre reagált. Te pedig, követve az iSheep-trendet () csak terelsz, tolod ki a gólvonalat, mazsolázgatsz, stb. – szinte az összes érvelési hibát felsorakoztatod (mindamellett, hogy értelmetlenségeket beszélsz).

  Szinte minden Apple-lel kapcsolatos hírnél megjelenik egy friss-reges hívő (OK, néha másod-harmad-reges) és osztja az észt (persze, többnyire ész nélkül). Hagyd a fenébe az egészet, élvezd a „prémium életérzést”, nem égesd szénné magad.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem inkább összefogni kellene a konkurentálódás (nem tudom létezik e ilyen szó, de legyen helyette "verseny") helyett (és persze a fogyasztói társadalom szemét gyártása helyett), és közösen megalkotni valami olyat, ami tökéletes, hosszan használható, meg ilyenek, hamár nagyon környezet tudatosak "akarunk" lenni. Ja hogy környezet tudatosnak lenni ma már csak divat és nem is valós/tudatos cselekedet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, es a nemleges valasz mit is jelent a kullogos tema szempontjabol?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Magyarazd el nekem kerlek, hogy a valaszaban az iPhoneban meglevo technologia miert jelenti azt, hogy kullog a konkurencia utan.

  Értelmezem neked img1 hozzászólását. Az iránt érdeklődött tőled (OK, inkább hipotetikus kérdést tett fel neked), hogy lehetséges-e iPhone és android-os készülék (de akár csak két iPhone között) fájlokat küldeni és fogadni WiFi Direct-, NFC- vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül vagy nem.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Trend akkor lesz, ha tomegek fogjak hasznalni azt a featuret,

  Nem, ez egyrészt csak a te téves elképzelésed arról, mi a trend, mert nyilvánvalóan ennek a szónak sem ismered a valódi jelentését. Másrészt az egész lovaglás ezen a szón csak terelési kísérlető arról a tényről, hogy az Apple ezen a téren is csak kullog, sokéves lemaradással a konkurencia mögött - és ez a lényeg, illetve ez volt az állítás, ami az általad idézett mondatban megfogalmazásra került.

  es nem lesz olyan ritka, mint a feher hollo.

  És még mindig nem érted, hogy már minden mérhető piaci részesedéssel rendelkező gyártónak van már ilyen készüléke, csak az Apple-nek nincs. Tehát nem az a ritka, hogy egy gyártónak van ilyen telefonja, hanem az, hogy nincs neki. Az Apple a kivétel, nem a többiek. Trend pedig részben pont ettől lesz a dolog, hogy ti. már szinten mindenkinek van ilyenje - csak az Apple-nek nincs.

  Azt allitod, nem epit be kulcsfontossagu technologiakat a Safariba. Ez igy ebben a formaban nem igaz. A PWA kepessegek szerinted kulcsfontossaguak?  

  Elképesztően bugyi vagy logikából, halmazelméletből. De tényleg. Ha nem lennél az, akkor tudnád, hogy utóbbival nem lehet előbbi állítást cáfolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • img1 a kovetkezot valaszolta nekem:

  "Nincs olyan feature Android vonalon ami ott elterjedve lenne használva, az iPhonenál pedig nem."
  Lehet már WiFi Direct-en, NFC-n vagy Bluetooth-on fájlt küldeni és fogadni iPhone és Android között? Vagy akár csak iPhone és iPhone között?

  Magyarazd el nekem kerlek, hogy a valaszaban az iPhoneban meglevo technologia miert jelenti azt, hogy kullog a konkurencia utan. Koszonom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  … nem értem a kérdést.

  Na ez a legnagyobb baj, illetve az, hogy ez a nem-értés iSheep-attitűddel párosul.

  Ezért teljesen fölösleges volt ezt a topikot nyitni (sőt, egyáltalán regisztrálni).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De persze nincs trend

  Trend akkor lesz, ha tomegek fogjak hasznalni azt a featuret, es nem lesz olyan ritka, mint a feher hollo. Meg mindig nem erted.

  megint nyilvánvalóan olyanról álltál le vitatkozni, amiről segédfogalmaid sem voltak.

  Azt allitod, nem epit be kulcsfontossagu technologiakat a Safariba. Ez igy ebben a formaban nem igaz. A PWA kepessegek szerinted kulcsfontossaguak? Mert eloszor definialjuk kerlek azt, hogy szamodra mik azok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd