Kiderült: Felhasználói törölt üzeneteit és posztjait is nézegetheti a Facebook
2022-07-09T08:54:19+02:00
2022-07-10T23:48:12+02:00
2022-07-20T01:44:57+02:00
 • ...GDPR miatt ha a user reklamál, hogy ő pedig törölni akarja az adatot, akkor azt nem csak logikailag kell törölni, hanem rendesen el kell tüntetni az adatbázisból

  És te ebben hiszel is?
  A jogalkotás és a technika nem járnak párban. Kifelé mindent el lehet tüntetni, viszont technikailag mindent meg lehet tartani. Lehet hide-olni az adatokat, lehet depersonalizálni az adatbázist, de például a dump-ok korábbi mentéséseiben - amely minimum 24 óránként megtörténik - minden megvan. Bármit vissza lehet kukázni. Ne legyél ennyire naív.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez nem teljesen igy van. GDPR miatt ha a user reklamál, hogy ő pedig törölni akarja az adatot, akkor azt nem csak logikailag kell törölni, hanem rendesen el kell tüntetni az adatbázisból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Általában minden szoftveres rendszerben - még a legegyszerűbb webshop-ban is, ahol van egy adatbázis - csak logikai törlés szokott történni, fizikailag a rekord megmarad. Ezekből pedig az adatbázis tulajdonosa addig nyer ki adatokat, vagy addig használja fel saját céljaira, ameddig csak akarja. Könnyelműség azt hinni, hogy amit valaki egy FB-ből kitöröl, az valóban törlődik is. Csak felhasználói szinten törlődik, logikailag. Az adatbázisban minden megmarad perzisztensen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teny, zaklatott valaki, majd torolte az uzenetet ugy, hogy en se lassam mar(d. picet is kuldott). Reportoltam, masnapra kitiltottak. Szamomra amugy hasznos volt, hogy lattak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ma már senki sem gondolja, hogy bármit, bármikor törölnének, ha az lenne a feladatuk. Csupán hozzáférhetetlenné válik a nagyközönség számára. De ha pl. a háttértárról mi törlünk adatokat, az is - ideig-óráig - visszanyerhető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A privát üzenetekhez való hozzáférés már önmagában is mindennek a teteje, nem fog hiányozni amikor kiteszik őket innen Európából.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
mutass többet!
abcd