Kalózoknak kedves fejlesztéssel jön a legújabb Windows 11
2022-07-14T07:58:34+02:00
2022-07-21T18:00:41+02:00
2022-07-21T18:16:18+02:00
 • Nekem még az egy munkahely is bőven sok ami van.
  Inkább be osztom a fizetésem amit nem tudok meg venni az ott marad :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy netes szolgáltatásért havonta kell fizetni

  Nem igaz. Például az általam írt Microsoft 365 egyszemélyes előfizetés egy évre 15eFt.

  míg egy külső hdd-ét csak egyszer kerül kb 10 15 ezer forintba

  Jó lesz az 20eFt-nak is alsó hangon. Továbbá ebben az esetben ugyanaz a probléma mint a DVD-nél: ahogy telik az idő, a megbízhatósága erősen csökken. Hetente nyílnak itt a fórumon is a témák a sérült adattárolókkal kapcsolatban, és általánosságban elmondható hogy minél újabb technológiával készült (magasabb adatsűrűség és titkosítások), annál reménytelenebb az adatok mentése egy esetlegesen megsérült eszközről. A sérülés csak idő kérdése, de bekövetkezik. Ebben a pillanatban a "csak 10-15eFt" összeg máris súlyos százezrek is lehetnek (adatmentés ára).

  egy minimál bérből meg élőnek azért nem mindegy mire költi a pénzt

  Ez egy nagyon rossz szöveg. Senkit semmi nem akadályoz meg abban hogy kortól és társadalmi helyzettől függetlenül képezze magát, és vagy így vagy úgy plusz munkát vállaljon és ezáltal jövedelemhez jusson, pláne ha már számítógép és internetkapcsolat van a birtokában. Ha pedig tényleg olyan a helyzet (egészség, értelmi szint, lustaság), akkor pedig nem az adatok tárolásának mikéntje és tartóssága a fontos, hanem az alap életkörülmények biztosítása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy netes szolgáltatásért havonta kell fizetni míg egy külső hdd-ét csak egyszer kerül kb 10 15 ezer forintba egy minimál bérből meg élőnek azért nem mindegy mire költi a pénzt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt egyébként ha tovább visszük:

  15000 évente, igaz nem vagyok dohányos, de ez havi 1 doboz cigi áránál is kevesebb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gazdagoknak meg ott van még a felhős szolgáltatások is.

  Mennyibe is kerül 1db üres DVD? Legyen mondjuk 400 forint. Kapacitása? Kb. 4,5GB. Azaz 1TB tárolása DVD-n körülbelül 90 ezer forintba kerül. Aztán vagy olvasható pár év múlva, vagy nem. Ehhez képest 1TB OneDrive a Microsoft 365 csomag részeként egy előfizetőre kevesebb mint 15.000 forint évente, ha ugyanezt a szolgáltatást családi csomagban vesszük meg akkor 6 felhasználó osztozhat rajta éves kb. 30-35eFt összköltséggel. Így fejenként jár az 1TB tároló, és mindig a legújabb Office csomag. Hatezer forintért, fejenként. Ezek a szolgáltatások sok éve elérhetőek, hogyan lehet olyan badarságot írni hogy a "gazdagoknak" való?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ezt most miért nekem írod?

  7 éve nincs optikai meghajtó a gépemben és nem is tervezem, hogy bármikor is raknék bele. Nagyjából ez már az új gépekre is igaz, hogy optikai meghajtó nélkül jönnek, a hír viszont arról szól, hogy a microsoft optikai lemez grabbelési képességet adott a lejátszó programjához, ami annak tükrében vicces, hogy egyre kevesebb optikai meghajtós gép van, ami hatványozottan igaz a windows 11-et futtatni képes gépekre. Utóbbi miatt írtam ironikusan, hogy tegye kötelezővé a Microsoft az optikai meghajtót is a többi kötelező elemhez hasonlóan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • DVD-ét ma már senki nem használ.
  Ugyan is ezeket már fel váltották a pendrivok és a HDD/SSD-ék.
  A gazdagoknak meg ott van még a felhős szolgáltatások is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sokkal jobbat tudok... A következő frissítés már csak akkor megy fel ha van optikai meghajtó is a gépben. TPM-hez és társaihoz hasonlóan ez is legyen kötelező
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majd a következő frissítésben optikai olvasót kapnak az insiderek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régen próbáltam ki. Akkor még csak mp3 volt támogatva, alacsony bitrátával.

  Bár az kétségtelen, hogy hiánypótló szolgáltatás, mivel a PC-k többségében már nincs optikai olvasóeszköz. De jobb későn, mint soha.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azta megint mekkora újdonságok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak azokban nem volt benne az új, Windows 11-es médialejátszó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A CD rippelés funkció a Win10-ben is benne van...sőt...emlékeim szerint már a Vista-ban is benne volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
mutass többet!
abcd