Kiszivárgott, hogy jön a Windows 12 - és az is, hogy mikor
2022-07-15T07:20:10+02:00
2022-07-21T17:04:55+02:00
2022-07-21T17:21:18+02:00
 • *tesztelik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, én is softRAID-re gondoltam, de azt még valakinek meg kellene írnia, hogy ezt tudja.

  Vagy lemaradtam valamiről?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem is azt írtam, hanem hogy van 4 SATA port, és azon 2 darab RAID 1 hardveresen. Hardveresen a 2 RAID 1 teljesen független, csak a szoftver tud róla hogy össze kell fűzni őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Olvasásnál se bonyolult szoftveresen se, de ha hardveresen csak 2 lemezig tudja, akkor a 0-1-es is legyen hardveres RAID 1, meg a 2-3 is, és a szoftver meg tudja hogy a 2 nem független: szoftveresen egy 2 lemezes RAID 1-ként kezeljük a 2 párt: a 0-1-et 1-nek látjuk a hardveres RAID miatt, a 2-3-at is, erre a 2-re egy 2 lemezes szoftveres RAID, de a 4 lemezes se nehéz RAID 1-nél."

  Szerver lapokon lehet, hogy meg lehet oldani, de konzumer lapokon (pl. Intel Rapid Storage softRAID-el) nem tudok olyanról, ami RAID tömböket tudna összefűzni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, a RAID 1-re gondoltam: 4 teljesen egyforma HDD. Szoftveresen biztosan megy, 4-6 SATA port szokott lenni az alaplapokon. A szoftvernek nem kell mást tennie, mint íráskor mind a 4 lemezt utasítani rá hogy a memóriában a p címen levő, s hosszú adatot írja ki a q. szektortól kezdve: mind a 4 lemeznél ugyanaz a p, s, q. Olvasásnál se bonyolult szoftveresen se, de ha hardveresen csak 2 lemezig tudja, akkor a 0-1-es is legyen hardveres RAID 1, meg a 2-3 is, és a szoftver meg tudja hogy a 2 nem független: szoftveresen egy 2 lemezes RAID 1-ként kezeljük a 2 párt: a 0-1-et 1-nek látjuk a hardveres RAID miatt, a 2-3-at is, erre a 2-re egy 2 lemezes szoftveres RAID, de a 4 lemezes se nehéz RAID 1-nél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "SSD helyett beérném RAID 1-gyel: 4 példányban tárolva elvileg csak nem lenne az olyan lassú: sok dll kell, meg azoknak is kell sok másik dll: egész fa, nade amikor a gyökértől távol kiszélesedik, egyszerre 4 dll tölthető be ha 4 példányban tároljuk."

  Szerintem RAID0-ra gondoltál, de még azzal sem nyerné meg a sebesség csatát sem. Feltetted magadnak a kérdést, hogy vajon mennyire lenne energiahatékony és környezettudatosan kis ökolábnyomú a 8 lemezből álló rendszermeghajtód, amin az eredeti méreténél 4x több helyet foglal el az oprendszer? Jelenleg nem is ismerek olyan RAID vezérlőt, ami ezt a felállást támogatná (4x2-t sok vezérlő tud, de azokat összefogva oprendszert bootolni egy sem). Ráadásul szerintem egy PCIe 5.0 (vagy akár csak 3.0) SSD sebességével és energiafogyasztásával összehasonlítva drága és energiapazarló lenne, de legalább lassú is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ha a Windows 11 23H2 meg lett szakítva, akkor az Insiderek már biztos, hogy a Windows 12-t fejlesztik"

  Értem már, hogy miért ilyen a Windows: mert az insiderek fejlesztik a developerek helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vannak akik elgondolkodnak a mások mondandóján.

  Nyilván, de az már egy második lépés. Első körben egy adott cikkre reagálsz. Aztán tudsz reagálni a mások mondanivalójára, ha van amire tudsz reagálni. Addig csak a cikkre tudsz. És vagy a saját kútfődből (tapasztalatodból) teszed, vagy más cikkeket idézel be.

  A gép cserékkel a Windows is cserélve lesz.
  A Windows felhasználók többsége nem akar Windowst cserélni.

  Az hogy a felhasználó mit akar, az egy dolog. Az, hogy a support véget ér egy másik dolog.
  És ma már nem fejlődnek a vasak olyan tempóban mint a 2000-es évek előtt, hogy az ember pár évente nagyon ki akarja dobni a vasat.

  A Linuxok is szűkítik a régebbi gépek támogatását.

  A tempó nem mindegy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alapvetõen mindenki vagy saját kútfejébõl mondja amit gondol, vagy mások véleményét szajkózza.

  Legfeljebb a te szinteden.
  Vannak akik elgondolkodnak a mások mondandóján. Amennyiben nem tűnik teljesen képtelenségnek az információ, akkor érdemes mérlegelni a valóság tartalmat.

  Olyan hírt persze nyilván nem fogsz találni a neten, ahol a Microsoft beismeri hogy azért generált pár ezer tonna e-szemetet mert szeretne eladni egy rakás windows licenszt. Legfeljebb akkor, ha valami nagyon õrült ex-microsoftos ember kiszivárogtatja a dolgot, de ennek kicsi az esélye.

  A Windows felhasználok száma kb állandó. A gép cserékkel a Windows is cserélve lesz.
  A Windows felhasználók többsége nem akar Windowst cserélni. Nekik nagyobb kockázatot jelent a számítógépük rendszerének változtatása, mint az esetleges kíváncsiság.
  Kevesebben vannak, de vannak, akik rosszul érzik magukat mert a gépük nem alkalmas a következő szoftver fejlesztés használatára.

  Nyilván a hardverek fejlődését követnie kell a szoftvernek. Ha nem így lenne, a fejlett eszközökön, a harmincéves szoftverek is jók lennének. A Linuxok is szűkítik a régebbi gépek támogatását. X86 kompatibilis Linuxot sem sokat találsz friss fejlesztésben. Nyilván azok is több op.rendszert akarnak eladni. Ja nem. Csak elengedik a régi hardverek kezét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alapvetõen mindenki vagy saját kútfejébõl mondja amit gondol, vagy mások véleményét szajkózza. Ami persze ettõl még vígan lehet ordas marhaság vagy hazugság.

  Errõl szól amúgy ez a kommentezéses dolog is: kijön egy hír, és arra jönnek vélemények. Amik többnyire a hozzászólók saját tapasztalataira, elgondolásaira alapulnak, vagy esetleg más forrásból cáfolják az adott dolgot.

  Olyan hírt persze nyilván nem fogsz találni a neten, ahol a Microsoft beismeri hogy azért generált pár ezer tonna e-szemetet mert szeretne eladni egy rakás windows licenszt. Legfeljebb akkor, ha valami nagyon õrült ex-microsoftos ember kiszivárogtatja a dolgot, de ennek kicsi az esélye.

  Ugyanakkor tény, hogy sok-sok nem támogatott vason is vígan elmegy a win11, ezért aztán szerintem a microsoft ilyen irányú hisztikéje leginkább arról szól, hogy a lúzerek dobják ki a régi laptopot és vegyenek újat. És nem hiszem, hogy mindezt azért teszik, hogy lassítsák a win11 terjedését vagy mert sok  új linuxos desktopot szeretnének.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ez megint a szokásos okos hozzászólás a részedrõl…

  Semmivel sem kevésbé az, mint a tied.

  … amit az égvilágon semmivel nem támasztottál alá…

  Nem kell alátámasztanom semmit, mivel te nem támasztottad alá semmivel a ex cathedra kijelentésed (hiszen úgy kezdted a mondanivalódat, hogy „Igazából arról van szó…”). De OK, legyen! Mutasd csak, mi alapján jelentetted ki azokat, amiket! Milyen hiteles és átfogó (időszakra és területre egyaránt) infóid vannak ezekről? Na, elő a farbával! Ha vannak, megkövetlek téged. Ha nincsenek, akkor meg miről beszélsz?

  Amit azért nem értek, mert én még téged speciel soha nem minõsítettelek hasonló módon, holott nem ez az elsõ személyeskedõ beszólásod ami miatt lehetne.

  Na, mutasd, hogy melyik része személyeskedés a posztomnak – mert nagy különbség van aközött, ha azt mondom hülyeségeket beszélsz/csinálsz, és aközött, ha azt mondom, hülye vagy.
  Nem egyszer bebizonyosodott (nem csak itt, hanem a társfórumon is), hogy a saját elképzelésed alapján mondod meg a tutit. Ennek adtam hangot most. Nem egyszer bebizonyosodott (nem csak itt, hanem a társfórumon is), hogy valamiről úgy mondasz véleményt, úgy nyilatkozol meg, hogy nem értesz hozzá és/vagy nincs birtokodban a kellő infó. Ennek adtam hangot most. Ezek melyik része személyeskedés? Írtam/mondtam azt, hogy hülye, idióta, sëggfej, pénisz, stb. vagy? Nem. Akkor megint miről beszélsz?

  Picit szállj magadba Angyalka, nem a te székleted a spanyolviasz.

  Ejnye, Linukszkóderka! Bagoly mondja: te nagyfejű!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem épp olyan hardvered van, valóban nem olyan nagy dolog. Csak néhány ezer tonna elektronikus szemét ami azért keletkezik hogy több új windows licenszt lehessen eladni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez megint a szokásos okos hozzászólás a részedrõl, amit az égvilágon semmivel nem támasztottál alá, csak fröcsögsz. Amit azért nem értek, mert én még téged speciel soha nem minõsítettelek hasonló módon, holott nem ez az elsõ személyeskedõ beszólásod ami miatt lehetne. Picit szállj magadba Angyalka, nem a te székleted a spanyolviasz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha megnézed a legfrissebb Windows 10 processzortámogatási listáját, akkor mondjuk az is szigorúan van meghúzva. Annyi történt, hogy ezt betartatják. Nem értek vele egyet, de na... A támogatott hardverek szűkülése nem egy olyan nagy dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.: Windows 10-re is és 11-re is ingyenesen lehet frissíteni. Vállalatok meg új gépeket vesznek, azokon új licensz van.

  2.: Bár a verziószám ugyan az volt a Windows 10 esetében, azért NT 10.0 és NT 10.0 között is óriási a különbség, pláne DirectX 12 és 12 között.

  3.: Ha a Windows 10 egy brandnév, akkor mindegy, hogy mi van mögötte. Lásd: Mac OS X. Mikor is volt az első? És az utolsó? A Cheetah 2001-es (10.0), a Catalina (igaz, akkor már macOS és nem OS X) pedig 2019-es (10.15)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit várok a Windows 12-től? Hát még nagyobb gépigényt. Javaslom, hogy 3 hónapnál régebbi hardverre fel se lehessen telepíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor mégis hogy van? Mert nekem teljesen logikusnak tűnik amit írt. Jó, ott van hogy a régi hardverben van sebezhetőség, nincs TPM, meg akkor a 32 biteset is támogatni kellene tovább. Nyilván ez is számít. Én az ECC memóriát követeltem volna meg a Microsoft helyében, már Windows 98-ra és az NT 4.0-ra is. Egy 4 alapműveletes zsebszámológéptől is elvárnám. Pláne most, hogy DDR5-nél 10 nm alá is le fognak menni. SSD helyett beérném RAID 1-gyel: 4 példányban tárolva elvileg csak nem lenne az olyan lassú: sok dll kell, meg azoknak is kell sok másik dll: egész fa, nade amikor a gyökértől távol kiszélesedik, egyszerre 4 dll tölthető be ha 4 példányban tároljuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Igazából arról van szó…

  …, hogy megint csak kombinálsz, a saját fixa edáidat próbálod nyomni folyamatosan, szokás szerint. Közben halvány lila fogalmad sincs (enyhén szólva), hogy ezek a folyamatok miért/miként történnek. És elsősorban nem azért, mert ehhez nem (sem) értesz, hanem sokkal inkább azért bolhafingnyi infód nincs semmiről ezekkel kapcsolatban. Ami pedig esetleg van, az még a téves általánosításra (amivel előszeretettel élsz) sem elegendő.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami hasznos dolog belekerült, az simán bemehetett volna a win10-be is. Csak akkor nem lehet új hardverkövetelményekkel előállni -> sok-sok gép nem megy a kukába, és kerül az azokat kiváltókra friss, ropogós windows.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából arról van szó, hogy a COVID alatt sok-sok cég sok évre előrehozta a hardver vásárlásokat, ettől sok-sok OEM windowst adtak el. Ettől aztán valamelyik microsoftos menedzser szeme előtt megjelentek a dollárjelek. Most, hogy a piac ismét telítődött, így a közeljövőben a windows eladások is visszamennek a béka hátsója alá, max. abban reménykednhetnek, hogy ha csinálnak egy windows N+1 verziót akkor ahhoz lehet új hardverkövetelményeket felállítani -> egy rakás laptop megy a kukába, az újakhoz pedig új windowst lehet eladni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eleve milyen új fejlesztéseket tudnak még beletenni a Windowsba ami még nincs benne?

  Amiket kivettek korábban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen igazad van. kell a pénz a microsoftnak szóval lesz itt még vagy 100 új verzió is ha rajtuk múlik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na rájött a sok okostojás, hogy
  1. ha csak a W10 marad(t volna), akkor a potenciálós vásárlók hatalmas tábora kiesik, hiszen nincs új verzió, amit nekik meg lehetne vagy kellene venni;
  2. mi a francot fog csinálni a sok programozó, ha a következő 100 évben csak annyi a feladat, hogy egy 90%-ban kész oprendszert kell csak reszelgetni?
  3. Az már szinte semmiség, hogy mennyi (volt) reális olyan kijelentést tenni, hogy a W10 úgymond örök, mikor semmit nem tudunk arról, hogy 10-20 év múlva mik lesznek az igények és mik a lehetőségek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erőltetnek bele valamit, ami pár embernek esetleg hasznos, de általában csak cifraság.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ezt viccnek szántad, akkor tévedtél.

  A WIndows XP, a Windows 2000 multimédiával feldúsított változata. A 64 bites változat gyakorlatilag át lett nevezve.
  A Windows 7, a Windows Vista SP3 gyakorlatilag. Addigra tűnt el az összes komolyabb probléma, illetve az új gépek is kellően erősek lettek a heteshez.

  Még a Windows 12-ben is lesz olyan programkód, ami az első Windows NT óta gyakorlatilag változatlan.

  Mivel nem lehet olyan módszerek ellen védekezni ma, amit majd csak évek múlva találnak majd ki, egyetlen op.rendszer sincs kész állapotban. A Linuxra, az Androidra, az almás eszközökre is jönnek a frissítések és hibajavítások folyamatosan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg egy szebb külső amit a win12-től elvárok illetve gyorsabb performensz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eleve milyen új fejlesztéseket tudnak még beletenni a Windowsba ami még nincs benne?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bohóckodnak. Ma-holnap a javítást is új Windowsként adják ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a Windows 11 23H2 meg lett szakítva, akkor az Insiderek már biztos, hogy a Windows 12-t fejlesztik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már régebben is mondogattam, hogy a "Windows10" névre nem érdemes úgy tekinteni, mint önálló OS-re, hanem, mint márkanévre, amely egy rendszercsalád egymástól lényegesen eltérő tagjait fogja össze.
  Valóban tisztább a helyzet, ha a változásokat nem alszámokkal, hanem tényleges verziónévvel látják el.
  A 3 éves periódust egy kicsit szűknek érzem, (tudom, az évenkénti 1 főverzió + 1 javítás a trend) hiszen így egyszerre több főverziót is párhuzamosan menedzselniük kell.
  A gyakori kiadás jótékonyan hat a fejlesztésre és az újdonságok megjelenésére, a stabilitásra meg nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd