Elkezdtek visszaváltani az emberek a Windows 11-ről a Windows 10-re?
2022-08-05T10:02:30+02:00
2022-08-08T18:08:02+02:00
2022-08-08T18:08:02+02:00
 • Nekem intel van i7-12700h de 11 alatt nem tapasztaltam amiket irsz, szimplán nem támogatott cpu-ra raktad fel és azért produkálta a hibákat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nos...Ha nem támogatott a processzorod akkor hogy próbáltad ki a win 11 et...tudom trükkel...de természetesen attol nem lesz támogatott...Tehát elsőre próbáld ki olyan hardverekkel amelyek szerepelnek a win 11 támogatási listájába. Aztán hardverekhez driver is kell win11 es driverek...
  Aztán próbáltad eredeti win 11 el? próbáld ki...sokkal jobb...
  Szellemképet nem a windows produkálja hanem szerintem valamiféle hardverhiba vagy nem támogatott driver /driverek okozhatjaák..

  AMD vs intel:  Igen jelenleg ugyan annyi pénzért hasonló konfig összeállítása AMD be jobb választás de nem számottevő....Egy rendes alapkonfiguráció AMD ből és Intel ből is 200 körül kezdődik (VGA kártya nélkül). 

  Én a kezdetek óta hsználom a win 11 et. Nekem jól bejött és működik minden stabilan.

  A chrome nálam is eszegeti a ramot de 32 GB ram esetén ez elhanyagolható. Ajánlom más böngésző használatát Például: az Edge, vagy firefox.

  Nekem a következő gépem nem tudom milyen lesz mert nem tudom hogy addigra 3-5 év mulva melyik fejlődik jobban melyik tud olyt nyújtani amire akkor majd szükségem lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, rossz helyre küldtem a választ,

  "Örülök, hogy ennyire mindenki egyetért a témában....

  Két info a részemről ( ma raktam vissza a Win10-et...):
  1, Szebb a Win11 és majd egyszer biztos hogy jobb is lesz mint a Win10, de az nem ma van. I7-7700 procira tettem fel, ez nem támogatott, csak az I7-7800 és az attól felfelé, de nem hiszem el, hogy ez miatt volt időnként a hálózatra való másoláskor lefagyásom, vagy hogy ez miatt lőtte ki időnként a hang vezérlést. TV-re van kötve a gépen ( LG 55" ), ha lekapcsoltam a tv-t majd újra visszakapcsoltam biztos hogy elment a hang, de időnként simán játék indításakor is. Ma még szerintem nem stabil. Érdekes volt az is, hogy pl. a Rocket League vagy más játék indításakor nem volt elég a dupla katt, utána megint kellett dupla katt...Ilyennel még nem találkoztam egy Windowsnál sem, pedig volt egy pár. Win98SE ( nagyon jó volt ), Win7 nem emlékszem már, WinXp is jó volt, Win8 szép volt, de jó nem, Win8.1 jó volt, Win 10 stabil és jó, csak kicsit csúnyácska, Win11 szép és majd biztos jó is lesz egyszer.
  Játékban időnként tudott szellemképet produkálni, ezt nem tudom hogy miért, terhelte a processzort nagyon valamiért, nem azért mert régi a proci vagy nem megfelelő, simán a Chrome 8 megnyitott ablakkal lehúzott 6 GB-t a memóriából időnként. Pedig 16 GB memóriám van és RTX3060 kártyám.
  2, Következő gépem biztos hogy nem Intel lesz, hanem egy jóféle ( leendő ) AM5 alaplapra épülő gép. Majd....

  Sziasztok!"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • StartAllBack to fix all Windows 11 deal-breaking UI issues


  Ezzel, mivel ettől az új használhatatlan giccses tálcától nekem is hányingerem van.. ez az első amit lecserélek, a többi dolog viszont jó..


  Nálam az verte ki a biztosítékot hogy a tálcára kattintva jobb gombbal nem lehet azonnal elérni a Task Manager-t :( plusz eleve rühellem a 100 pixel magas tálcát...  mivel a szemem jó és nem tapicskolom a képernyőt, hanem egérrel ultrapontosan el tudok vele találni mindent, visszatettem az Windows XP idejében megszokott méretűre... ja és a bal alsó sarokba a start menüt a helyére..

  FULL HDben is el tudom olvasni a feliratokat rajta...  nekem ezek az "okosítások" valahogy nem jöttek be se a Visztában se a 7-ben se utána lévőkben..

  Egyedül az Aero jött be de nem szénné blúrozva hanem csak picit így a videózsuga támogatás nélkül virtuálgépek alól is megy gyorsan szoftver renderingből is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF:
  Mivel csináltad meg, hogy a Win11-es tálca ne vonja össze az azonos ablakokat, azaz ne stackeljen?
  Vagy már belepakolták ezt a funkciót?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én egy hónapig kínlódtam a 11-esel, de meguntam. Vissza a jól bevált 10-hez, pedig a gépem minden szempontból alkalmas, a sok  másként működést is el tudom fogadni, de hogy a jó kis programjaim egyik sem működik, azt nem tudtam megemészteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Steam et szoktam használni Windows 10 el felhötárhely kapcsolódási problémák szoktak lenni. Windows 10 meg kapta szerintem a fele AVX grafikus vezérlőt már fajáb mivel processzorom teljesben támogassa. Gondoltam sse meg a teljes garnitúra támogatási szoftver csomagokat meg veszem ugyan úgy lehet van a memóriának is ddr4 nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felhasználói oldalról a Win11 nem sokban tér el a Win10-től, a driver-ek elérhetősége, és azok stabilitása semmivel sem rosszabbak Win10-en. Biztonsági szempontból sem nyújt többet. Az új hybrid Intel-es gépek miatt egyedül a thread directory megoldást találom esetleg olyannak, amely miatt érdemes a Win11-et telepíteni. De ha az MS akarná, akkor még ezt is elérhetővé tehetné valamelyik Win10-es update pack-jában. A Win11 bevezetése, a jelenlegi felállásban nem más, mint marketing fogás, és - erőszakos - pénzlehúzás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 10 sokkal stabilabb nálam, 11 is volt fent de váltottam is vissza 10-re sokkalta kiforrottabb rendszer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálam viszont remekül megy a Windows 11 olyan gépen ami közelébe nincs a hivatalos támogatottságnak...

  VirtualBox, VMWare , MEmuPlay  egyszerre fut 2-3 virtualizációs környezet a háttérben makró robotokkal,  miközben játszogatok régebbi játékokkal, netezgetek stb.. közben felröffen egy komplett MACOSX  Monterey(is) egy VirtuálGépben  , semmilyen fagyás, lassulás, hiba nem volt itt..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 4800h+2060+16 gb ram+ 250-es Samu es 1 teras Sabrent SSD
  Eloszor jatek kozben szallt el, gondoltam talan regen portalanitottam, de nem volt gazos miutan szetkaptam es csekkoltam. Meg aznap elszallt 2x, egyszer filmnezes kozben, egyszer pedig siman bongeszes kozben....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "En speciel (igaz, honapokkal ezelott) napi 2-3 kekhalalt."
    lehet hogy driver támogatása hiányos. Még nem mindegyik hardver gyártó készítette el a win 11 es drivereket...ha meg a géped régi és nem támogatott akkor az a probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En speciel (igaz, honapokkal ezelott) napi 2-3 kekhalalt...Amit evtizedek ota nem lattam...Ugy ment vissza a Win 10, mint a huzat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Win11 is nagyon jol fut es mivel rendezett, igy jobban szeretem, mint a Win10-et. A Win10 a rendezetlensege miatt kb. olyan, mintha valami startup irta volna. Sot, azok sem csinalnak ilyet, mert azoknak meg meg bizonyitaniuk kellene.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért a win10-el sincs baj ha ssd alatt fut sőt mára már sokkal jobb mint a 7. Nekem legújabb 12, generácios intel processzorom van de így is inkább 10-et használok inkább megvárom a 12-őt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hova húztad fel ? A padlásra ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kel mérés ... ... és érezhető számok...

  Ezt mérnököknek inkább ne mondd!

  Én nem tudok olyan élő operációs rendszert a,ire ne jönnének frissítések. Ez nem kisérletezés hanem fejlesztés.

  Csak pont a MS nem ért veled egyet, mert elismerték, hogy a felhasználókkal is teszteltetik a Win-t (nem insiderekkel!)

  Linux nál is jönnek szinte napi szinten...és semmi gond velük.

  Ha te mondod. Mennyi Linux szervert üzemeltetsz? Nem mintha a Win10-11 hibáihoz bármi köze lenne.

  Windows nál a felhasználók 90 százalékának semmi baja...persze vannak buhergálok, cleanerek, crack használók azoknak természetesen van hisz a cleanerek nél nem tudhatod mit csinál a crackok jó része (sőt mindegyik) valami nyalánkságot tartalmaz....buhergálók meg a netről elérhető "gyorsítások" reményébe szétbuhergálják a rendszert....tehát USER ERROR...

  Ez legfeljebb te vagy. Egy céges felhasználó még a monitor fényerejét se tudja beállítani, nemhogy "buhergáljon".
  Nem olvasod elég figyelmesen a PC Fórumot, mert szinte minden hónapban jött ki cikk a hibás Win frissítésekről, amitől hol ez, hol az nem működött.

  Nem vagyok semmilyen fan csak használom a rendszereket arra amikre valók, és szinte soha nem történt semmi különös....se linuxok esetébe se windowsok esetébe...

  Tehát akkor senkinél nem történhet probléma, mert nálad nem történt.

  De olvass utánna  mi is a különmbség a 2 rendszer között...

  Inkább neked kellene elmélyülni a témában mert magadból és a saját rendszeredből indulsz ki. De pl. egy céges rendszer és felhasználói nagyon másként működnek.

  De nem is vitatkozok neked nem felel meg nyílván nem is használod, így véleményt sem tudsz mondani

  Olvasd el még egyszer az 1. hsz-em. A végén írtam, hogy az ügyfeleknél kénytelen vagyok azt használni, amit ők szereztek be (a legtöbbnél csak a SW-t adom, a rendszert ők veszik vagy van saját rendszergazdájuk). Tehát pont, hogy van rálátásom a Win10-11-es gépekre is.

  amig az emberek 90 százaléka ezt használja eszt veszi addig ez egy jó rendszer..

  1 milliárd légy nem tévedhet, együnk lós..rt! Az emberek azt veszik, amit eladnak nekik, de ez 9x%-ban szakmailag nem megalapozott döntés.

  .és igen is az ujabb jobb, szebb és biztonságosabb...

  Te meg 10 éves vagy?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem 8. GEN-es de arra is azt írja hogy nem felel meg.
  Nem mintha fel akarnám tenni a 11-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.2 milláért egy kicsit nem volt drága?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondtam is rá hogy kamu...az egész ember egy kamu...ilyenek akarnak meggyőzni hogy a windows azért xar mer xar, és a win 11 miért nem megy egy egymilió kétszázezres gépen...bár ha 1 milkát adott egy 7. gen cpu ért...akkor az enyémet odaadom neki ajándékba 3 milláér....(i5 11600)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Jaj. Csak egy példa: a notikba az U-s procik jobbak? Az Intelnek biztos."

  Jaj nem csak "U"-s procik léteznek hanem például egy 9600 vs 10600 vagy 11600...
  U-sok között is van különbség...persze az ujabb javára...

  "Egy "érzésnél" azért kicsit tényszerűbb méréseket szoktam végezni."

  Nem kel mérés ...egyszerű  példa 9400 vs. 10400 külömbség például hT, például magok száma, például szálak száma, például memória kezelés....Ezek mérjető és érezhető számok...


  "Csak kicsit idegesítő, amikor a felhasználókat tesztelőknek nézi a MS"

  Én nem tudok olyan élő operációs rendszert a,ire ne jönnének frissítések. Ez nem kisérletezés hanem fejlesztés. Linux nál is jönnek szinte napi szinten...és semmi gond velük. Windows nál a felhasználók 90 százalékának semmi baja...persze vannak buhergálok, cleanerek, crack használók azoknak természetesen van hisz a cleanerek nél nem tudhatod mit csinál a crackok jó része (sőt mindegyik) valami nyalánkságot tartalmaz....buhergálók meg a netről elérhető "gyorsítások" reményébe szétbuhergálják a rendszert....tehát USER ERROR...

  Linuxoknál a frissítések letöltése nem mindíg automatikus, így azokat neked kell telepíteni. windowsoknál is elérhetők ezek a funkciók...tehát semmit nem eröltetnek , semmi nem  kötelező. Viszont a wIn frissítések nagy része a motorháztető alatt zajlik amik biztonságosabbá és jobbá teszik a rendszert...Nem vagyok semmilyen fan csak használom a rendszereket arra amikre valók, és szinte soha nem történt semmi különös....se linuxok esetébe se windowsok esetébe...
  Win10 -11 között vannak külömbségek például máshogy néznek ki, például a win 11 biztonságosabb...De olvass utánna  mi is a különmbség a 2 rendszer között...és ne csak azokat olvasd el amiket hallani szeretnél.....De nem is vitatkozok neked nem felel meg nyílván nem is használod, így véleményt sem tudsz mondani....ha me megfelel és használod legyél vele boldog...Ha meg nem felel meg és mégis használod akkor meg .... na nem is folytatom...nyugodtan ócsárolhatod a rendszert amig az emberek 90 százaléka ezt használja eszt veszi addig ez egy jó rendszer....és igen is az ujabb jobb, szebb és biztonságosabb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Örülök, hogy ennyire mindenki egyetért a témában....

  Két info a részemről ( ma raktam vissza a Win10-et...):
  1, Szebb a Win11 és majd egyszer biztos hogy jobb is lesz mint a Win10, de az nem ma van. I7-7700 procira tettem fel, ez nem támogatott, csak az I7-7800 és az attól felfelé, de nem hiszem el, hogy ez miatt volt időnként a hálózatra való másoláskor lefagyásom, vagy hogy ez miatt lőtte ki időnként a hang vezérlést. TV-re van kötve a gépen ( LG 55" ), ha lekapcsoltam a tv-t majd újra visszakapcsoltam biztos hogy elment a hang, de időnként simán játék indításakor is. Ma még szerintem nem stabil. Érdekes volt az is, hogy pl. a Rocket League vagy más játék indításakor nem volt elég a dupla katt, utána megint kellett dupla katt...Ilyennel még nem találkoztam egy Windowsnál sem, pedig volt egy pár. Win98SE ( nagyon jó volt ), Win7 nem emlékszem már, WinXp is jó volt, Win8 szép volt, de jó nem, Win8.1 jó volt, Win 10 stabil és jó, csak kicsit csúnyácska, Win11 szép és majd biztos jó is lesz egyszer.
  Játékban időnként tudott szellemképet produkálni, ezt nem tudom hogy miért, terhelte a processzort nagyon valamiért, nem azért mert régi a proci vagy nem megfelelő, simán a Chrome 8 megnyitott ablakkal lehúzott 6 GB-t a memóriából időnként. Pedig 16 GB memóriám van és RTX3060 kártyám.
  2, Következő gépem biztos hogy nem Intel lesz, hanem egy jóféle ( leendő ) AM5 alaplapra épülő gép. Majd....

  Sziasztok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az én gépem a 7. genes CPU-val

  Itt még azt mondtad, 1.2 millióért vetted a gépet. Nem futotta jobb CPU-ra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A végére csak sikerült a marketing szöveget felmondani.

  ha te fejleszted az SW? akkor tudnod kéne miért is nem megy egy win11 egy 7. gen intelen ...

  És ennek mi köze ahhoz, amit írtam?

  7 gen inteleken nem is biztos hogy elmegy a win11...innentől fogva nem tudthatod hogy ugyan azon hardweren hogyan is muzsikál , mivel már harweresen nem képes a win11 futtatására....

  Ilyet se írtam.

  Az új nem mindig jobb ez gy is lehet , de számítás technikába mindig az újabb jpbb.

  Jaj. Csak egy példa: a notikba az U-s procik jobbak? Az Intelnek biztos.

  én próbáltam mindketőt és igen is van külömbség...érezhető...

  Egy "érzésnél" azért kicsit tényszerűbb méréseket szoktam végezni. Valamint egy rendszer sebességét nem csak a CPU határozza meg, hanem az összes összetevő.

  A win 10 nyílván fejletlenebb mint a win11

  Naná. Nyilván. Hát még a Win7. Csak kicsit idegesítő, amikor a felhasználókat tesztelőknek nézi a MS és az ügyfél felhív, mert nem megy a hálózat vagy a nyomtatás, esetleg doksik tűntek el.

  A többi meg inkább a Win11 szórólapra való.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha te fejleszted az SW? akkor tudnod kéne miért is nem megy egy win11 egy 7. gen intelen ...
  7 gen inteleken nem is biztos hogy elmegy a win11...innentől fogva nem tudthatod hogy ugyan azon hardweren hogyan is muzsikál , mivel már harweresen nem képes a win11 futtatására....
  Az új nem mindig jobb ez gy is lehet , de számítás technikába mindig az újabb jpbb...márcsak az alkalmazott fejlesztéseket nézzük....mindenképpen van fejlődés még akkor is ha a 7. gen intelek ugyanazon architecturát alkalmazzák mint a 10-11 gen intelek...én próbáltam mindketőt és igen is van külömbség...érezhető...
  A win 10 nyílván fejletlenebb mint a win11 , memóriakezelés , viztonság , új hardverek kezelése stb. stb. A lényeg hogy a win 11 biztosan biztonságosabb mint a win 10. a hardvereket is sokkal jobban kezeli és a memória kezelése is sokkal jobb. Egyszerűen feltelepíted és működik....természetesen csak is a gyártó álltal ajánlott driverek telepítése után...és ami még természetesebb csak is eredeti windos használata esetén...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha benyalod a marketing dumát és elhiszed, hogy ha valami újabb, akkor az feltétlenül jobb is, akkor az a te szegénységi bizonyítványod.
  SW-t fejlesztek az alábbi gépen: 4 mag, 3,5-3,9GHz, Haswell, 16GB DDR3, 256 GB Samsung Pro SSD + WD Purple HDD, Win7x64!!
  A rendszer jól optimalizált és nincs tele szeméttel, bloatware-rel, megy mint a mérgezett egér, nem úgy, mint az ügyfelek "mai" Win10-11-es csoda masináik, pedig próbáltam jó párat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a te szegénységi bizonyítványod hogy 7-8 éves leharcolt vacakot használsz....
  Mennyivel is jobb a 10 a 11 nél?Mi a különbség a két rendszer között. Ha erre a gépre feltetted a 11 et?(amit kétlek) akkor mi volt a külömbség a 2 op rendszer között?
  Szerintem te ki sem próbáltad csak úgy mondod...tudtad hogy a lada sokkal jobb mint a ferrari...még jó hogy nincs pénzem ferrarira
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mitől stabilabb?Milyen hibákat érzékeltél ami a rendszer instabilitását igazolná?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerencsére az én gépem a 7. genes CPU-val túl gyenge a W11-nek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én Tegnap este húztam újra a 10-et. Mekkora már, hogy most pont szembejött ez a cikk!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd