Rommá büntették a DIGI-t, mert valójában nem tudott gigabittel menni a gigabitesnek hirdetett netje

Rommá büntették a DIGI-t, mert valójában nem tudott gigabittel menni a gigabitesnek hirdetett netje
2022-08-18T12:55:23+02:00
2022-08-18T22:13:30+02:00
2022-10-17T03:42:04+02:00
 • Sima coax kábelon teljes hálózati sebességet is eltudják èrni alacson vagy magas frekvencián ugyan úgy Linux router cat5e szerelèsel 10giga is el megy például.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet a digi túlbecsülte az előfizetői technikai felkészültségét, nem gondolt rá hogy vannak olyan emberek akik alapvető dolgokkal nincsennek tisztába.

  Azt a 190 milliót akkor most szétosztják a "károsultak" között?

  (Lassan beáll majd a sorba a telekom is mert nincs a 2Gbps-es netjükhöz adott modemen 2,4Gbps-es Lan Port :) (és nem sok ember laptopján és asztali gépén van 2,4Gbps-es bemenet vagy ax-es wifi)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a cég ugyanis elhallgatta a fogyasztók elől a gigabitesnek hirdetett internet-szolgáltatása több fontos jellemzőjét, pl. azt, hogy az általa biztosított routerrel gyakorlatilag lehetetlen ezt a sebességet elérni, illetve kihasználni rajta

  1. szerintem a router-ük tudta a gigabites sebességet. Ha kábelen akkor kábelen. És pont.
  2. a 190 milliós bírság nem annyira 'rommá büntetés'-gondoljatok bele, mit kapott volna a
  cég, ha nem kerül NER magánérdekeltségbe  232 milliárd adóforintért !! Zsebpénz, beleszámolták 
  a vételárba. A lehetséges giga-bírság csak nyomásgyakorlás volt a korábbi román tulajdonos felé..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem (csak) a Wi-Fi-vel volt baj: "A DIGI nem megfelelően tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy az 1000 Mbit/s le- és 300 Mbit/s feltöltési sebességű szélessávú vezetékes interneteléréshez a fogyasztó saját eszközeinek is meg kell felelnie bizonyos technikai követelményeknek (pl. gigabites bemeneti port)".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, azt hittem az a digi oldala.. bocs.

  De azért én is gondoltam erre, hogy utólag biggyesztették oda.. pár éve úgy sem volt még ax-es wifi... minek írták volna? Evidens volt hogy a gigabitz csak kábelen jön ki a modemből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja.. leírták

  Nem írták. Csak az után, hogy megindult a versenyfelügyeleti eljárás valamikor 2020-ban. Egyébként is az, hogy egy random oldalon valami fenn van, az önmagában nem meríti ki a megfelelő tájékoztatás fogalmát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most akkor abba kötöttek bele, hogy a digi azt hazudta, hogy gigabites a wifi (ax-es a modem amit adnak), vagy csak nem írta külön oda hogy a gigabit csak kábellel érhető el?  Ja.. leírták. Akkor csak megint az a baj, hogy az előfizetők nem tudnak olvasni.  (vagy lehet ezt csak most írták oda.. hát egyszerűbb mint lecserélni az összes modemet)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így van. Eleve modemről vagy routerről beszélünk? Ha routerről, miért is kéne azt biztosítania, és ha igen, akkor miért giganetest?
  Az első olyan ponton kell gigabitesnek lennie a szolgáltatásnak, amely pont elött csak az általa biztosított eszközt tudom használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát az a Digi elment, új tulaj lett. Az internet 2900 Ft-ról a tulajváltás után felemelkedett 3700 Ft-ra.
  Siratom a régi Digit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az valakinek nem evidens, hogy a saját eszközének is tudnia kell a sebességet, akkor az menjen a sóhivatalba!
  Nem értek egyet, a bírsággal, bár ez senkit nem hat meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Vodafone-nél így klasszisokkal jobb a Digi, a Vodánál még nincsenek optikai kábelek végponton ... ráadásul a net szolgáltatás az olyan hogy egy héten kétszer van net.. a többi napokon pedig ilyen-olyan kifogással elhajtják az embert, hogy most izé, most Hozé, egyszer a router rossz .... na persze még a végén el találom hinni, hogy hardver hiba okozza ... csak azt nem értem hogy akkor hogy lehet hogy egy héten 1-2 napra mégiscsak megjavul az a router ... mi a manó ?  És amikor megjavul a router a rézkábelen a közelébe nem ér a sebesség a gigabiteknek... még az elméleti legnagyobb sávszéle sincs ott ahol a digi mobilnet sávszélje van... a diginél a mobilnet 10szer gyorsabb mint a Vodánál a vezetékes net, már ha egyátalán működik és az a belváros , még csak nem is vidék vagy ilyesmi..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekunk kijottek merni, hogy kotheto-e a net, kozoltek irasban, hogy igen... most kozoltek, hogy megsem, mert fejlesztes kene, mert tul sok embernel van kotve. Lehet en is megyek a GVH-hoz bejelenteni ezt a dolgot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd