Brutális mennyiségűre növelheti a videókba szúrt reklámok mennyiségét a YouTube

Brutális mennyiségűre növelheti a videókba szúrt reklámok mennyiségét a YouTube
2022-09-17T09:22:50+02:00
2022-09-21T14:53:48+02:00
2022-10-17T03:00:40+02:00
 • A világ összeesküdött ellened. Nincs más magyarázat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem még régebbről vannak ezzel homlokegyenesest ellenkező tapasztalataim

  "régebbről".

  Pár kommented alapján én inkább azt látom, hogy Te tudatos vásárlónak tartod magad, és ehhez a szokásodhoz szeretnél is ragaszkodni. Amivel nincs semmi gond, én is annak tartom magam. A különbség annyi, hogy én a reklámokat is számításba veszem, mert lehet, hogy segítenek a tudatos döntéshozatalban. A tudatos vásárlás és a reklámok nem zárják ki egymást.

  Az, hogy volt egy rossz tapasztalatod XYZ márkával, arról a reklám tehet, vagy te nem néztél szét alaposan azonos ár-érték arányú cipők között?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem még régebbről vannak ezzel homlokegyenesest ellenkező tapasztalataim, egy reklámozott cipővel kapcsolatban , ami jó drága volt és 3 hónap múlva tönkrement, majd utána vettem egy noname kínai Mike-t töredék áron és azt utána hordtam 10 évig mire tönkrement.

  Még néhány hasonló és hasonló szintű esemény után kőkeményen megfogadtam azt amit alább leírtam, és én , másokkal ellentétben kőkeményen is gondolom, tehát bármi amit reklámban meglátok - mostmár csak véletlenül - , alaposan megjegyzem, és azt a terméket messze el fogom kerülni, de még a gyártóját is ha lehet.


  Úgyhogy én a saját tévedésemből okulva levontam a logikus következtetést, ettől még lehet, hogy más, más eseményekből másmilyen következtetést fog levonni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • véletlenül se fogom megvenni azt amit egy reklámban láttam

  Akkor nagyon meg tudod szívatni magadat. Csak egy saját, velem megtörtént dolog, pár mondatban:
  Kerestem itthonra legalább 8 portos gigabites switch-et. Végignéztem egy csomó webshopot, árösszehasonlítót, amikor már megvolt, hogy nagyjából mit is szeretnék. Kicsit félretettem a keresést, feljöttem ide, hogy a hírekre rákukkantsak és pont egy olyan hirdetés jelent meg a jobb oldali reklám blokkban, amire kattintva végül vásárlás is lett belőle. Nem nagy spórolás volt, de 2000 forinttal olcsóbban vettem meg a switchet az egyik ismert oldalról, mert éppen akciós volt náluk, csak az árösszehasonlítókon még a rendes ár szerepelt. Tudom nem nagy dolog 2000 forint megspórolása, de ha mindenhol legalább 15k huf valami + szállítás, te viszont a reklám miatt 13k huf + 0huf szállítási díjért tudod ugyanazt megvenni, akkor hasznos volt a reklám és nem vagy teljesen rendben fejben, ha csak azért nem veszed meg, mert reklámként láttad valahol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mákom volt. Második felével kicsit nem értek egyet, tájékoztatás kell legyen, az hogy mitől lesz belőle propaganda elég tág fogalom, nálam propaganda kb tízből hét állami tájékoztatás...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt van az ékes példája, amikor az egyik legnépszerűbb portálon 100% kitakarja a hasznos kontentet, az érdemi kontentet a reklám.. 

  Egyrészt nem kitakarja, hanem lejjebb tolja. Másrészt a tény, hogy megkülönbözteted a reklámot és a "hasznos kontentet" egyértelművé teszi, hogy semmit, de tényleg semmit nem értettél meg még mindig abból a több tucat hozzászólásban, ami ebben a témában is le lett írva a reklám hasznosságáról, beleértve azt, hogy annak köszönheted, hogy nem sokkal drágábbak a dolgok, mint amilyenek; hogy tudomást szerzel új és hasznos termékek, szolgáltatások elérhetővé válásáról; vagy hogy a reklám egyszerűen csak olyan módon szolgál téged, hogy neki köszönhetően nem kell havonta több százezer forintot költened előfizetésekre, és mégis szolgáltatások, weboldalak és kiadványok ezreit használhatod azonnal az egész weben.

  A baj nem a reklámmal van, hanem egyesek fejével, illetve azzal, hogy a reklám fent is említett pozitíviumait képtelenek felismerni és elfogadni, a jelek szerint még akkor is, amikor szájbarágósan elmagyarázzák nekik őket. Kb. mint amikor valaki minden tudományos tény ellenére görcsösen ragaszkodik a hithez, hogy a Föld lapos, vagy hogy teknősök hátán áll.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, itt vagyok példaként én akire az alább elmondott módon hat a reklám: véletlenül se fogom megvenni azt amit egy reklámban láttam

  És, látod, ha a hirdető vagy a hirdetési hálózat elég ravasz, akkor még így is rá tud venni az általa szándékozott termék vásárlására ha kiismert téged, és ennek megfelelően direkt csak a konkurens termékeket reklámozza neked, és csak azt nem, aminek a vásárlását el akarja érni.

  Persze nyilván az emberek 99%-a nem olyan fordítva ül a lovon, mint te, illetve igazából én személyesen egy percig sem hiszem, hogy rád ne lenne hatással a reklám, és te pont nem inkább a reklámozott terméket vennéd meg a dzsunka noname helyett ha arról van szó - függetlenül attól, hogy te fennen hirdeted (<- ugye milyen ironikus ez is), vagy akár (de nem biztosan) meg is vagy győződve arról, hogy ez nem így van.

  Ez kb. olyan, mint amikor valaki szentül meg van győződve arról, hogy ő minden szitán átlát - a valóságban meg az ilyen emberek a legnagyobb álhírterjesztők, akik a legnagyobb és legnyilvánvalóbb hülyeségekben is hisznek, a lapos Földtől kezdve a csippelős oltásokon át a gyíkemberekig. Pont azért, mert közismert, hogy az van a saját maga kiválóságáról meggyőződve a legjobban, aki a legkevésbé az: Dunning–Kruger-hatás – Wikipédia

  csakazértsem, egyrészt mert tudom, hogy valaha, valamikor, valahol idegesített, bosszantott

  Ehh. Nem is emlékszel rá, hogy mikor milyen reklámot láttál, illetve a reklámok 99%-a nyilvánvalóan nem is bosszant - sőt, jelentős részük esetében nem is tudatosul benned, hogy reklám az, amit látsz vagy olvasol. Viszont ettől függetlenül, illetve éppen emiatt a reklámok hatással lesznek a vásárlási döntéseidre.

  A tiédre még inkább, pont azért, mert nem is ismered azokat a mechanizmusokat, amiken keresztül hatnak rád, így még sokkal jobban védtelen vagy velük szemben, mint azok, akik legalább ezt tudják, de akik ennek ellenére szintén nem immunisak.

  Kb. mint attól, hogy valaki ismeri egy baleset fizikáját vagy az emberi test felépítését, még éppen úgy elüti az autó és ez éppen úgyanúgy sérüléseket okoz neki; de azt, aki még csak nem is ismeri a fizikát vagy az anatómiát, még nagyobb eséllyel üti el és még nagyobb eséllyel okoz súlyos sérüléseket neki, mert ő még akkor, amikor amúgy megfelelő tudás birtokában fel lehetne, sem ismeri fel a veszélyhelyzetet, vagy nem tudja hogyan lehetne azt leghatékonyabban is legnagyobb eséllyel elhárítani, a sérüléseket minimalizálni.

  Hasonló módon a reklám még arra is hatással van, aki mindent tud működésükről, de aki hozzád hasonlóan szinte semmit sem tud róluk, illetve abszolút tévhitben él természetüket illetően, az aztán végképp nagyon könnyen "üti el" akármelyik reklám, mert teljesen védtelenül áll velük szemben, hibába meséli be magának, hogy őrá aztán nincsenek hatással.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sokkal értelmesebb lenne ha a reklámra lehetne reagálni (érdekel, nem érdekel, gyűlölöm) és nem intelligensen, nem MI-vel, hanem csupán egyszerű algoritmussal olyan reklámok jönnének, amik érnek valamit.

  +1, én is így gondolom. Konkrétan itt a pcforum-on, nekem fent most az jön, hogy "Tiszteljük egymást, minden álláshirdetésben legyen bérsáv". Bal oldalon "#tiszteljukegymast", jobb oldalon "#respectme". Kicsit mellette egy műanyag szemüveges ember vigyorog egy akkumulátor mellett, lejjebb DigitalOcean cloud. Tegnap valami koreai szöveg volt, nem is értettem.

  A hashtag-es témába nem is értem, hogy jövök bele, koreaiul sem fogok megtanulni egy termék kedvéért. Nem tudom, más hogy vásárol, ha én akkumulátort, vagy cloud szolgáltatást akarok venni, akkor beírom a keresőbe, megnézem mondjuk az első 5-10 ajánlatot, mi mennyi, mit nyújt mennyiért. A most általam kapott reklámok minimálisan változtatják a preferenciámat, vagyis szinte feleslegesen raboljuk egymás erőforrásait.

  Gyakori jelenség, hogy venni akarok valamit, például vízcsapot. (Nem vízcsapot veszek gyakran, hanem valamit, a vízcsap csak példa.) Ilyenkor keresek az interneten, kiválasztok egy vízcsapot, megveszem. Utána mondjuk egy hétig számíthatok arra, hogy a legkülönbözőbb vízcsapok jönnek majd szembe a reklámokban. Pedig nyilván nem fogok még egyet venni.

  Értelmesebb, hatékonyabb rendszerrel az egész ügy olcsóbb lenne a hirdetők számára - vagyis több hirdető engedhetné meg magának -  a fogyasztót meg nem stresszelné feleslegesen a felület.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt mondják, költenek rá... de nem eleget..
  Azt mondják ésszel csinálják... de nem elég ésszel..

  Itt van az ékes példája, amikor az egyik legnépszerűbb portálon 100% kitakarja a hasznos kontentet, az érdemi kontentet a reklám.. nem, nem egy százalékok értéke a screen-nek ,  ami max. 25% minden irányból, véletlenül sem, takarja le a képernyő egészét... na az ilyenek miatt utálják a reklámokat az emberek....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagyis a reklámokat legalább három csoportba kellene sorolnia a reklámozónak.
  És a profil alapján tudni, hogy mit kell megjkeleníteni:
  1./ tájékoztató reklámok
  2./ image építő reklámok
  3./ termékrátukmáló reklámok

  De most spam reklámdömping van, én nem látom azt az "intelligenciát", amit a profilozástól vártak.

  Sokkal értelmesebb lenne ha a reklámra lehetne reagálni (érdekel, nem érdekel, gyűlölöm) és nem intelligensen, nem MI-vel, hanem csupán egyszerű algoritmussal olyan reklámok jönnének, amik érnek valamit.
  De a spam-ként kiöntött és szűrés nélkül megjelenített reklámok korában a "finomságokra" már nem jut idő.

  Most a minőség hiányát a mennyiségi többlettel akarják pótolni.
  Nálam ez az ellenállás legfőbb oka.
  Nem a reklámokkal van a gond (mármint az 1 és 2 csoporttal, az értelmes), a minőséghiány és a tömeg a probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hiszen a reklám célja nyilván az, hogy rád, mint potenciális fogyasztóra hasson valamilyen módon

  Igen, itt vagyok példaként én akire az alább elmondott módon hat a reklám: véletlenül se fogom megvenni azt amit egy reklámban láttam, csakazértsem, egyrészt mert tudom, hogy valaha, valamikor, valahol idegesített, bosszantott, másrészt mert tudom, hogy silány minőséget akarnak rámsózni.  Így a reklámmal pontosan az ellenkezőjét érik el annak amit eredetileg szerettek volna vele: eladni a terméket.

  Én csak segíteni szeretnék, hogyan tudnák jobban eladni azt a terméket de ezzel a "módszerrel" maximum a fentieket érhetik el, túl azon, hogy a saját platformjukról is elüldözik a felhasználókat.

  Garantáltan bárki más is egy életre megjegyzi mit NEM szabad megvenni amikor a fllm legizgalmasabb jeleneténél villan be....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rájöttem egy nagyon agyafúrt megoldásra , a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad:

  Nem. Senki nem azt akarja, hogy a géped lejátssza a reklámot úgy, hogy esélyed sincs látni, mert az csak erőforráspazarlás. Hiszen a reklám célja nyilván az, hogy rád, mint potenciális fogyasztóra hasson valamilyen módon, illetve hogy erre megkapja az esélyt. Ha ez nem teljesül, ha erre nincs esélye, mert ilyen-olyan módon elrejtésre kerül, akkor az a reklám értéktelen, amiért nem fog senki fizetni - hiszen nem tud a számára értékes hatást gyakorolni.

  Vagy a másik megoldás ha egy kis ablakba dobva játsza le a reklámanyagot úgy, hogy ne takarjon ki semmit az eredeti kontentből,

  Jelenleg se takar ki semelyik reklám semmit sem a kontentből ezen és millió másik oldalon sem. A valóság az, hogy nem a reklám zavarja az embereket, illetve egyeseket, hanem a tudat, hogy reklámot látnak. Mert benne van a fejükben a hülyeség, hogy a reklám manipulál - és mert tudják magukról, hogy ők könnyen manipulálhatók. A reklámblokkolás ilyen értelemben egyfajta mentális gyengeség beismerése. Az, hogy a reklámok legtöbbje nem is tesz kísérletet a manipulációra, és hogy ilyen módon az ilyen mentálisan gyengékre sem jelent veszélyt, már csak ráadás.


  Lényeg a lényeg: Nem trükköket kell kitalálni, hanem meg kell érteni, hogy a reklám fizet helyettünk, és hogy ezt akkor és csak akkor tudja megtenni, ha hagyjuk megjelenni. Tehát: hagyni kell megjelenni, ha használtuk a szolgátlatást, amit finanszíroznak belőle. Ennyire egyszerű ez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rájöttem egy nagyon agyafúrt megoldásra , a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad:

  Egy furfangos szkript a háttérben némítva a videóval egyidőben azért lejátsza a reklámot is (kvázi átdobja az oldalba injektált szkriptet egy új lapra) , így ha valaki eleve kíváncsi rá bármikor megtekintheti miközben aki nem kíváncsi rá, nem is zavarja... ez jogilag , technikailag is a legtisztább, az egy dolog, hogy ezt most is meg lehet így csinálni, de az lenne a legjobb, ha már eleve helyből így is oldanák ezt meg... egyrészt hogy ne kelljen "trükközni" másrészt sok inkompatibilitási és egyéb hibától megóvhatnák magukat és a kliens oldalon lévőket is.

  Vagy a másik megoldás ha egy kis ablakba dobva játsza le a reklámanyagot úgy, hogy ne takarjon ki semmit az eredeti kontentből, és némítva indul. 

  A videókba fűzött reklámokat könnyen meg lehet kerülni , mivel a komplett szkriptet át lehet fűzni új ablakba vagy akár tiltani is a futását, túl azon, hogy mennyire idegesítőek valóban , miközben egy film legizgalmasabb jeleneténél egyszercsak Orbán Viktor köszönt bennünket, ugye-ugye ? :)
  ... de ha egy kis ablakban teszi ezt a jobb alsó sarokban, halkan, az még belefér... szerintem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem már volt szerencsém olyan videóhoz a YT-én ahol 5 percenként jött a hirdetés...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Štrosmajer doktort tudnám idézni, hogy mennyire nem vagy képben azzal, amit „megszakértesz” (és az még a jobbik eset, hogy nem vagy képben, azaz, tudatlanság/hozzá-nem-értés/dilettantizmus van a próbálkozásaid mögött és nem akarat).

  Nem csak erre a hozzászólásra értettem, amire válaszoltam.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogos... tévedtem. átváltásnál ugrott egy tizedes...

  Tehát a reklám, 0,6% a teljes GDP-ből.

  Amiben benne van az útépítés, vasútépítés, stadion, tornaterem, a kerékpárutak építése, a kilátók építése , a víztározók építése stb...
  amiknek a reklámköltsége -normál esetben- 0 Ft. lenne...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látom, te egy reklám-szakember vagy.

  Nem vagyok az.

  ---> ebből élsz. Ennek megfelelően állsz hozzá a "reklám" létezésének minden aspektusához.

  Nem állok hozzá sehogyan "a reklám létezésének minden aspektusához". Viszont egyértelműen sokkal többet tudok róla, mint pl. te, sokkal tisztábban látom a működését, hatásait, aminek köszönhetően megalapozottabb, helyesebb véleményt tudok kialakítani róla, és könnyen rá tudok mutatni a nyilvánvaló tévedéseidre a reklámok természetét, hasznát, stb. illetően.

  A "tej termék tanács" a tejet reklámozza, a "B@romfi termék tanács" a b@romfit, te pedig a reklámot reklámozod. Egyik sem a "fogyasztók" érdekében dolgozik.

  Hülyeség. Egyrészt semmiféle terméktanács vagy reklámozás nincs itt. Ha csak te nem képviseled azt. Másrészt önmagában az, hogy valakinek esetleg érdeke valamit mondani, az nem jelenti azt, hogy hazudik. Ezt csak az gondolja, aki maga viszont pontosan így tesz, azaz állandóan hazudik olyan dolgokról, amiről érdekében áll hazudni.

  Harmadrészt pedig az pláne nem jelenti, hogy valaki azt csinálja, amiből megél, azzal csak a saját érdekeit szolgálja, másokét nem. Sőt, igazából a csalókon, bűnözőkön kívül minden foglalkozásról elmondható, hogy az mások igényeinek kiszolgálásáról is, az érdekek kölcsönös kielégítéséről szól. Ezt megint csak egy végtelenül önző ember nem érti meg és gondolja másként, aki mindig, mindent csak azért tesz, mert érdeke.

  Igen... Irányítására. Na, itt van az a rész, ahol a fogyasztó érdeke csak hivatkozási alap. 

  Hülyeség. Lásd fent! Attól, hogy egy bolt a jobb áraival elcsábít egy vásárlót egy másik bolttól, nem csak, hogy nem okoz kárt a vásárlónak, de még szívességet is tesz, pénzt is spórol neki. Annak ellenére is, hogy saját maga érdekében is eljár közben.

  Az élet, a közgazdaság és a reklámozás nem egy zérus összegű játék, csak a te fejedben. A valóságban meg számtalan helyzet van benne, illetve akkor és attól működik jól, ha és amiben az érdekek kölcsönösen kerülnek kielégítésre az eladó és a vevő, a reklámozó és a reklámfogadó részéről. Ha csak egyvalaki érdekei kerülnek kielégítésre, arra nem lehet gazdaságot, társadalmat, semmit se építeni.

  Éppen ezért nem működhet a reklámblokkolás sem - abban az értelemben, hogy teljesen tönkre- és értelmetlenné teszi azt, amire alkalmazzák, hiszen a reklámblokkolás nincs tekintettel, és nem hagyja a weboldalak érdekeinek kielégítését, hanem ehelyett csakis a látogatók érdekeit próbálja meg szolgálni, ami egy antiszociális, destruktív mentalitás megtestesülése.

  "És ez nem manipuláció, mi több, ezzel te is jól jársz, illetve járhatsz, hiszen az adott helyen lehet olcsóbban kapod meg az adott dolgot, mint máshol."
  akár; lehet; ingyen; akció; csak most; a leg****; megtakaríthatsz; x%-al olcsóbban; a swájci xxx intézet ajánlásával; ...
  Ez nem manipuláció????

  De, az amivel te próbálkozol, az manipuláció. A minden összekeverése mindennel, majd ebből általános (és szükségszerűen hamis) következtetés levonása. Ezzel szemben amit én írtam, az arról szótl, illetve abban azért volt benne a "lehet" és "járhatsz" kifejezés, mert hogy nyilván nem minden reklámra igaz, hogy minden más helynél olcsóbb terméket hirdet. Ami azonban nem jelenti azt, hogy akkor a reklám manipulál - sőt, éppen úgy része a reklámok azon tömegének, aminek köszönhetően megtalálhatja a fogyasztó a legolcsóbb helyet, és amilyen módon is maga is profitálhat a reklámokból. (Megint nem azért feltételes módban, mert átverés, hanem azért, mert ez egy lehetőség, amivel nem szükségszerűen él.) Teccikérteni?

  " Amiről szó van az, hogy tudsz választani a jobban vagy drágábban reklámozott és a kevésbé és olcsóbban reklámozott termék között "
  Te tudod, hogy melyik termék mennyi reklámköltést tartalmaz? Mert én nem, tehát ez alapján nem tudok dönteni.

  Neked nem az a bajod, hogy nem tudod melyik termék mennyi reklámköltést tartalmaz, hanem az, hogy nem érted meg (talán nem is akarod megérteni) mit írt neked az ember. Szerencsére visszaolvashatod, és újra nekiugorhatsz az értelmezésének. Hajrá!

  Összemosod a "szükséges" és a "meg KELL venned" határait...

  Hülyeség. Te próbálsz különbséget tenni azonos dolgok között.

  Pontosan mennyi reklámot kel megnéznem naponta, ahhoz, hogy ne legyek "tolvaj"???

  Nem reklámot kell nézned, hanem megértened azt, amit írnak neked, és nem a saját szalmabáboddal helyettesíteni, majd a saját hülye szalmabábodra vonatkozó abszurd kérdéseket feltenni.

  "a részemről valóban megfogalmazott kritikát te magad is helyesnek tartod."
  Valahol kimaradt nálam az a rész, ahol a reklámmal szemben kritikát fogalmaztál meg.

  Szövegértésed: nulla. És akkor még jóindulatúan feltételeztem, hogy tényleg egyszerűen csak nem érted meg mit írnak neked, és nem direkt helyettesíted a szalmbabábuiddal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látom, te egy reklám-szakember vagy. ---> ebből élsz. Ennek megfelelően állsz hozzá a "reklám" létezésének minden aspektusához.
  A "tej termék tanács" a tejet reklámozza, a "B@romfi termék tanács" a b@romfit, te pedig a reklámot reklámozod. Egyik sem a "fogyasztók" érdekében dolgozik.

  "Innentől kezdve tehát a reklám az egyébként is meglévő és jelentkező igény kielégítésének irányítására is használható."
  Igen... Irányítására.
  Na, itt van az a rész, ahol a fogyasztó érdeke csak hivatkozási alap. Mert az aki a reklámot KÖZVETLENÜL fizeti (mert közvetve mindet a Fogyasztó fizeti), azért fizet, hogy az Ő bevételét növelje a reklám, nem pedig azért, hogy a fogyasztónak jó legyen.
  És nem, a reklámtól NEM lesznek olcsóbbak a dolgok.
  "És ez nem manipuláció, mi több, ezzel te is jól jársz, illetve járhatsz, hiszen az adott helyen lehet olcsóbban kapod meg az adott dolgot, mint máshol."

  akár; lehet; ingyen; akció; csak most; a leg****; megtakaríthatsz; x%-al olcsóbban; a swájci xxx intézet ajánlásával; ...
  Ez nem manipuláció????

  "ezzel pedig tudsz szelektálni a több reklámköltést és a kevesebb reklámköltést tartalmazó termék között"
  Te tudod, hogy melyik termék mennyi reklámköltést tartalmaz? Mert én nem, tehát ez alapján nem tudok dönteni.

  Összemosod a "szükséges" és a "meg KELL venned" határait...
  Ahhoz hogy sört igyak, szükségem van sörre, de ha nem iszok sört, akkor sem történik semmi, tehát nem KELL sört vennem, de ha akarok, vehetek.
  Persze a reklámok hatása alól senki sem vonhatja ki magát -én sem-.
  Ezen sok sok szakember dolgozik, és lobbizik a politikusoknál, hogy ez így is maradjon.
  De ne legyen már kötelező még tapsolni is annak, hogy döntik rám a reklámot!!

  "Szóval ahogy el lett mondva, a reklám nagyon fontos tájékoztató és versenyélező szereppel is bír" Szerintem pontosan ENNYI amiben egyetértünk.
  Csak hát a a mérték!!!
  Egy pohár víz a szomjazónak -->életet ment
  Elég víz az öntözéshez --> gazdaságos termelés
  Felhőszakadás, árvíz, cunami???? --> így már "gyilkolóeszköz?"
  Szóval fontos dolog a mérték is!

  "Nem a reklámot nem nézni akarókat tolvajozom le..."
  "nem akarják megadni érte az utóbbi által kért ellenszolgáltatást (ami adott esetben a reklámok elviselése)."
  Van egy kábel-TV előfizetésem. 150 csatorna, stb...
  Pontosan mennyi reklámot kel megnéznem naponta, ahhoz, hogy ne legyek "tolvaj"???
  Le van valahova írva, hogy az adásidő hány százaléka lesz/lehet reklám???
  20% ? 50%? 90%?
  Ha 90% akkor  mennyivel lesz olcsóbb a boltban a kenyér???
  Ha elkapcsolok az éppen reklámot toló csatornáról az is tolvajlás???
  És ha egyáltalán nem nézek TV-t? Akkor is tolvaj vagyok?

  "Ilyen eltúlzott és hamis képzeteket, hogy végtelenítve kellene nézned bármilyen reklámot"
  Mond csak... Szoktál te TV-t nézni?
  Nyilván nem KELL néznem. Nem is teszem... Elkapcsolok arról a csatornáról... és azt látom, hogy egyre kevesebb esélyem van olyan csatornára kapcsolni, ahol éppen nem reklám megy.
  Így hát egyre ritkábban nézem a TV-t.
  Van HBO Max, és Netflix előfizetésem. De már oda is be akar tolakodni a reklám...
  A túl sok reklám szerintem kontraproduktív.

  "a részemről valóban megfogalmazott kritikát te magad is helyesnek tartod."
  Valahol kimaradt nálam az a rész, ahol a reklámmal szemben kritikát fogalmaztál meg.

  Amit viszont megfogalmaztál:
  "Hülye kérdés."
  "értelmetlen kijelentés"
  "azért sem igaz amit mondasz"
  "Ez csak a te kényszerképzeted"
  "Nos, képes vagy legalább ezen egyszerű dolgok megértésére, vagy ez nem megy?"
  "te tévképzeteddel szemben"
  "és akkor nem írnál le ennyi sületlenséget"

  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK, legyen reklám, DE NE a videó közben. Legyen előtte vagy utána. Ez nagyon ördögtől való?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak ritkán néznék youtube videót, de akkor nagyon.
  Az ördögtől való lenne (hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon), ha lenne reklám DE NE a videó közben? Legyen az elején vagy a végén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ritkán néznék youtube videót, de akkor nagyon kéne.
  Ezért kérdezem, hogy az talán ördögtől való lenne, ha (a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad) lenne reklám DE NE a videó közben? Legyen az elején vagy a végén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt te komolyan leírtad
  5000 milliárd a GDP forintban...
  Szerinted 6% a GDP aránya a reklámoknak?
  Hol végeztél iskolában, szeretném elkerülni azt a helyet ahol téged...
  Még csak nem is mondhatod hogy benézted mert konkrétan kiszámoltad!
  Segítek, 1995:  5836 milliárd forint a GDP
  Ma ennek a kilencszeresére vagyunk képesek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván, a cégek, a kiadásaikat, a bevételeikből tudják finanszírozni.
  A büntetéseket is a bevételeiket fizetik ki. Más forrás nem áll a rendelkezésükre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamiből rendezni kell a sok "bekapott büntetést".
  Egyre több cég gondolja úgy, hogy az extra terheket megosztja a látógatóival is,
  hogy érezzék ők is a szankciók súlyát. Van rá épp elég aktuális példa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyesmiről szó sincs, egyszerűen csak ismerem és ÉRTEM a mondást :
  " A jó bornak nem kell cégér. "

  Ismered, csak nem érted. Azt sem, hogy a cégér != reklám. És azt sem, hogy az a mondás egy másik korban született. És azt sem, hogy akkor sem feltétlenül volt igaz. Ahogy a "kétszer nem üt a villám ugyanoda", "ami nem öl meg, az megerősít", vagy "az idő minden sebet begyógyít", stb. mondások sem igazak, és soha nem is voltak azok. Azért csak mondások, nem tudományos tények, törvényszerűségek.

  A lényeg, hogy a valóság ma az, hogy a legjobb terméknek is kell reklám, mert nélküle semmire sem lehet menni: “A jó bornak nem kell cégér” – Tényleg így van? - Minner Amihez képest az, hogy a piacon nem csak legjobb vagy jó termékek vannak, és hogy jellemzően az univerzális reklámutálók maguk sem a világ legjobb termékeit állítják elő vagy nem ilyenek előállításából élnek meg, már csak ráadás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom, nem érted.

  Nem, nem érted. De újból elolvashatod szerencsére amit írtam. Hajrá, ess neki! Bízok benne, hogy meg fogod érteni, ha erősen próbálod.

  "A fogyasztó ezen jogát" -mármint hogy akar-e még több reklámot fizetni -"a hirdetett termékek közötti választáskor gyakorolja"
  Te a boltban valóban tudsz úgy vásárolni, hogy a reklám árát nem fizeted ki?

  Hülye kérdés. Amiről szó van az, hogy tudsz választani a jobban vagy drágábban reklámozott és a kevésbé és olcsóbban reklámozott termék között - ezzel pedig tudsz szelektálni a több reklámköltést és a kevesebb reklámköltést tartalmazó termék között. Teccikmárérteni?

  "És mert a reklám az, aminek a saját vagy anyu-apu munkahelyét, fizetését is köszönheti jó eséllyel."
  Nem. Normális esetben NEM a reklám az ami miatt megveszünk dolgokat, hanem hogy szükségünk van azokra a dolgokra.

  Ami megint egy értelmetlen kijelentés részedről, több okból is.

  Egyrészt azért, mert ez a két dolog eleve nem egymást kölcsönösen kizáró valamik. Ti. attól ugyanis még, hogy szükséged van egy adott dologra, és eldöntött, hogy meg KELL azt vásárolnod, még igaz, hogy azt, hogy az elérhető alternatívák közül melyiket (vagy azt, hogy az alternatív árusítóhelyek közül éppen hol) vásárolod meg, befolyásolja a reklám. Akkor is, ha te ezt nem tudod, vagy te azt hiszed magadról, hogy esetedben ez nincs így. Innentől kezdve tehát a reklám az egyébként is meglévő és jelentkező igény kielégítésének irányítására is használható.

  Ti. X gyártó vagy Y forgalmazó arra tud ösztönözni a reklámmal, hogy nála vedd meg azt, amit amúgy is megvennél mindenképpen. És ez nem manipuláció, mi több, ezzel te is jól jársz, illetve járhatsz, hiszen az adott helyen lehet olcsóbban kapod meg az adott dolgot, mint máshol.


  Másrészt azért sem igaz amit mondasz (hiába hiszed esetleg, hogy igen), mert igenis a reklám maga is generál "normális esetben" is plusz eladásokat is. Részben azért, mert az emberek nem csak olyan dolgokat vesznek meg, amit meg KELL venniük - és önmagában az, hogy ezt teszik, abszolút nem rossz dolog, csak a tévképzetek által vezéreltek fejében.

  Igen, bár te nyilván a világméretű fogyasztói-globalista összeesküvés él-ellenharcosának tekinted magad, de valójában ez csak önámítás, mert te is így (ti. a fent jellemzett módon) funkcionálsz. Pl. nyilvánvalóan rengeteg tárgyat találhatnánk a te szobádban, lakásodban, életedben is, amire nincs FELTÉTLENÜL szükséged, vagy amire nem feltétlenül abban a minőségben és mennyiségben van szükséged, mint amiben feltalálható nálad, és amit mégis megvettél, vagy megvetettél apuval-anyuval. Ugyanez igaz ételekre és szolgáltatásokra is. Azokból sem feltétlenül a legolcsóbb és legalapp proteint, szénhidrátot, stb. veszed meg és magadhoz, hanem annak egy általad kedvelt, élvezett formáját, amire nincs feltétlenül SZÜKSÉGED, csak élvezed, hogy ilyen formában tetted. Nos, ez minden más termék esetében is így működik.


  Harmadrészt pedig a reklám az, ami egyáltalán tájékoztatja az embereket arról, hogy elérhető egy-egy megoldás egy problémájukra. Pl. hogy van egy gyógyszer egy adott betegségre, panaszra. Vagy hogy piacra került egy új ötletes találmány, ami egyszerűbbé, könnyebbé tesz valamit, stb. Reklám nélkül az emberek ezekről sem értesülnének, és tovább és többet szenvednének a bajaikkal, rosszabb, kevésbé hatékony eszközökkel dolgoznának, ha a reklám révén nem értesülnének az ezekre kidolgozott modernebb, jobb megoldásokról. Sőt, még a meglévő és rendszeresen vásárolt termékeik vonatkozásában sem értesülnének (vagy legalábbis nem olyan hatékonysággal) arról, hogy azt mondjuk egy másik helyen - időlegesen vagy akár állandóan - olcsóbban, esetleg jobb minőségben kaphatják meg. Stb.

  Negyedrészt pedig maga ez az információterjesztési, információütköztetési sajátossága a reklámnak az, ami egyáltalán arra készteti (illetve sokkal erősebben készteti arra) a gyártókat és kereskedőket, hogy egyre alacsonyabb áron, egyre jobb minőségben kínálják a termékeiket - amiknek megint te, mint fogyasztó vagy az elsődleges haszonélvezője, és amit elsődlegesen a reklámoknak köszönhetsz.

  Szóval ahogy el lett mondva, a reklám nagyon fontos tájékoztató és versenyélező szereppel is bír, aminek az előnyei általánosságban igazából eltörpülnek a potenciális hátrányaihoz képest. És teljesen hamis azt állítani, hogy a reklámok által drágábbak lesznek a dolgok, mert tény, hogy a reklámok ára is beépül azok árába - de reklámok nélkül meg még drágábbak lennének ugyanazok a dolgok, és még kevesebb pénze lenne mindenkinek (neked is) megvenni őket, az alacsonyabb verseny és az alacsonyabb eladások miatt. Utóbbiakhoz nem kell, hogy a reklám bármilyen értelemben is manipulálja az embereket, vagy olyan dolgok megvételére vegye rá őket, amit azok nem akarnak (ilyen nem is létezik, csak azok fejében, akik magukat könnyen befolyásolhatónak tartják, és rettegnek attól, hogy valakik befolyásolják őket), hanem pusztán a reklám tájékoztató szerepén át.

  Értem én, hogy a reklámmal arra (is) próbálják rávenni az embereket

  Nem, nem érted. Ez csak a te kényszerképzeted, hogy a reklám egyetlen vagy elsődleges célja ez, ti. hogy valamilyen módon manipulálja az embereket, vagy rávegye őket olyan dolgokra, amiket azok nem akarnak. Pedig nem ez a szerepe, és a legtöbb reklám nem is csinál ilyet.

  Nyilván lehet példát rossz reklámra is találni, mert mint eszközt, lehet rossz célokra is használni - ahogy egy késsel is lehet egy hálóba szorult halat is kiszabadítani, de lehet embert is ölni vele. De éppen ahogy a kés önmagában és elsődlegesen nem gyilkolóeszköz, és nem ekként ítéljük meg hasznosságát, ugyanúgy a reklám sem elsődlegesen egy manipulációs eszköz, hanem egy olyan valami, ami sokkal, de sokkal több pozitív hasznosítási móddal és oldallal rendelkezik, és amire még az eseti negatívumokat beleszámítva is igaz, hogy nélküle a világ sokkal rosszabb lenne: minden sokkal drágább lenne, az emberek vásárlási lehetőségei pedig nagyságrendekkel szűkebbek, életük jóval nehezebb, stb.

  Nem tudom milyen jogon tolvajozol le mindenkit, aki nem akar reklámot nézni!?

  Újabb érvelési hiba: A te érvelési hibád: Állító kérdés . Mert, hogy nem a reklámot nem nézni akarókat tolvajozom le, hanem azokat, akik elvesznek valamit egy boltból, szolgáltatótól, és nem akarják megadni érte az utóbbi által kért ellenszolgáltatást (ami adott esetben a reklámok elviselése). Mert hogy ezt hívjuk (bolti) tolvajnak: ti. aki fizetés nélkül sunyiban kisurran, miután elvette amit akart, tekintet nélkül arra, hogy mi lenne a helyes, korrekt vagy akár jogszerű. Ha valakinek ezt magyarázni kell, és azt, hogy ezt normális ember miért nem csinálja, az nagyon rossz neveltetést kapott, és joggal kerül megvetésre embertársai által.

  Ugyan már... Amit te "éltetsz" az a "fogyasztói társadalom" legsötétebb bugyra... amikor a fogyasztás céllá (sőt kötelezővé) válik... 

  Ha a tolvaj nem akarja, hogy tolvajnak hívják, akkor ne tolvajkodjon! Ilyen egyszerű ez.

  Ugyan már... Amit te "éltetsz" az a "fogyasztói társadalom" legsötétebb bugyra... amikor a fogyasztás céllá (sőt kötelezővé) válik... 

  Nem, ez a te paranoid kényszerképzeted. Amin nem tudsz túllépni. Pedig elég érthetően és alaposan el lett magyarázva, hogy miért és hogyan vagy orbitális tévedésben a reklám alaptermészetét, feladatát és főleg következményeit illetően.

  Nos, képes vagy legalább ezen egyszerű dolgok megértésére, vagy ez nem megy?

  Ami a problémát okozza az a reklámok MENNYISÉGE. Ugyanis ha naponta 20x látod, hallod ugyanazt a reklámot, az nyilván nem az árakról való tájékoztatásodat szolgálja, és nem is az új megoldás ismertetését egy problémádra, hiszen azt a célját már az első megtekintéskor teljesítette, az összes többi, csak azért van, hogy VEDD MEG!

  Nem. De ennek egyrészt semmi köze nincs az itt tárgyaltakhoz - mert, hogy pl. a reklámblokkolók nem csak ugyanannak a reklámnak a napi 20x, hanem a napi egyszeri megjelenését is megakadályozzák. Tehát egyértelműen nem arról van szó, hogy akár csak ebben az irányban is valami - legalábbis általuk ekként értékelt - túlburjánzást, rossz trendet próbálnának visszaszorítani. Nem, ők csak lopni akarnak.

  Másrészt ez is egy olyan dolog, aminek már rég utánaolvashattál volna, ti. a reklám pszichológiájának és annak, hogy ugyanannak a reklámnak a napi 20x-i látásának milyen hatása és szerepe van (ami a te tévképzeteddel szemben nem az, hogy akkor is megveszed, ha nincs szükséged rá) - és akkor nem írnál le ennyi sületlenséget, illetve nem félelemben és rettegésben élnéd az életed, a (szerinted) gonosz reklámok elől menekülve.

  Én meg olyan reklámot nem szeretnék, amit naponta 20x a képembe tolnak, mert naponta 1x elmegy a tamponreklám is, de ne kelljen már végtelenitve hallgatnom/néznem.

  Ilyen eltúlzott és hamis képzeteket, hogy végtelenítve kellene nézned bármilyen reklámot, amiről nyilván szó sincs, és aminek semmi köze sincs úgy általában se a reklámok valóságához, se az itt tárgyaltakhoz, nyilvánvalóan azért írsz, és azért kritizálsz, mint magad által teremtett szalmabábut, mert a reklámok tényleges valóságát és az itt említetteket nem tudod kritizálni, és mert ezt te is tudod.

  Ez pedig nekem tökéletesen elegendő, mert azt jelenti, hogy a részemről valóban megfogalmazott kritikát te magad is helyesnek tartod. Köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom, nem érted.

  A reklámon keresztül történő finanszírozás esetén, szerinted ki fizeti PÉNZBEN a reklámokat?
  Ha értően olvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy ott van az a kérdés is, hogy  ha szükség van reklámokra, akkor mennyi az a reklám-mennyiség, ami a Fogyasztó érdekeit szolgálja.
  Szépen leírtad, hogy MIRE VALÓ a reklám, bár nem mindenben értünk egyet.
  Pl:

  "Vagy mert az, aminek köszönhetően az árak mindig a lehető legalacsonyabb szinten vannak."

  2021: nemzeti össztermék: 5165,57 Milliárd Ft, a teljes magyar reklámpiac 304,9 Milliárd Ft. Ez a teljes magyar GDP 5,9 %-a Ezt a Fogyasztók fizették ki... 
  6 % azért ez már látható összeg egy család költségvetésében.

  "És mert a reklám az, aminek a saját vagy anyu-apu munkahelyét, fizetését is köszönheti jó eséllyel."
  Nem. Normális esetben NEM a reklám az ami miatt megveszünk dolgokat, hanem hogy szükségünk van azokra a dolgokra. Értem én, hogy a reklámmal arra (is) próbálják rávenni az embereket, hogy megvegyenek olyan dolgokat, amire semmi szükségük. "Mert megérdemled", "CSAK XXXX Ft", stb..., de nehogy már ez legyen a norma...

  "A fogyasztó ezen jogát" -mármint hogy akar-e még több reklámot fizetni -"a hirdetett termékek közötti választáskor gyakorolja"
  Te a boltban valóban tudsz úgy vásárolni, hogy a reklám árát nem fizeted ki? Hiszen azt sem tudod melyik termék árából mennyi megy reklámra. Tehát a gyakorlatban NINCS joga eldönteni.

  Nem tudom milyen jogon tolvajozol le mindenkit, aki nem akar reklámot nézni!? Netán kötelezővé is tennéd? És mennyit kéne nézni naponta? És ha több reklámot nézek attól nő a nemzeti össztermék? Akkor még olcsóbb lesz a kenyér?
  Ugyan már... Amit te "éltetsz" az a "fogyasztói társadalom" legsötétebb bugyra... amikor a fogyasztás céllá (sőt kötelezővé) válik... és minden (a reklám is) ezt a célt szolgálja, nem pedig azt amit oly szépen leírtál.

  Ami a problémát okozza az a reklámok MENNYISÉGE. Ugyanis ha naponta 20x látod, hallod ugyanazt a reklámot, az nyilván nem az árakról való tájékoztatásodat szolgálja, és nem is az új megoldás ismertetését egy problémádra, hiszen azt a célját már az első megtekintéskor teljesítette, az összes többi, csak azért van, hogy VEDD MEG!

  És nem csodálom, hogy nem szeretnél olyan TV-t...
  Én meg olyan reklámot nem szeretnék, amit naponta 20x a képembe tolnak, mert naponta 1x elmegy a tamponreklám is, de ne kelljen már végtelenitve hallgatnom/néznem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyesmiről szó sincs, egyszerűen csak ismerem és ÉRTEM a mondást :

  " A jó bornak nem kell cégér. "
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem, itt sokan fordítva ülnek a lovon.

  Igen. Pl. te.

  1., Az alapkérdés az, hogy Nekem, mint Fogyasztónak, van e szükségem reklámra!?

  Igen, mert az fizeti helyetted a weboldal üzemeltetésének költségeit. Vagy mert az, aminek köszönhetően az árak mindig a lehető legalacsonyabb szinten vannak, illetve aminek révén te értesülsz arról, hogy az árak egy adott helyen kedvezőbbek, mint máshol. Vagy mert az, aminek révén értesülsz arról, hogy már van egy megoldás egy problémádra, már van egy termék, amivel hatékonyabban tudsz valamit megcsinálni. És mert a reklám az, aminek a saját vagy anyu-apu munkahelyét, fizetését is köszönheti jó eséllyel.

   És a Fogyasztónak vajon van e JOGA eldönteni, hogy akar-e még több reklámot fizetni 

  A fogyasztó ezen jogát a hirdetett termékek közötti választáskor gyakorolja, NEM a reklámfinanszírozott oldalakon, csatornákon megjelenő reklámok blokkolásával vagy azok mennyiségének sokallásával.

  A boltok között sem úgy szelektál az ember, és nem azzal a hamis okosodással áll elő, hogy ha mindenhonnan lop, akkor majd olcsóbbak lesznek a termékek. A fenéket lesznek. Annál drágábbak lesznek. A reklámokra is annál többet költenek majd és annál drágább lesz (fajlagosan), minél kevesebb embert sikerül elérni vele.

  Tehát a dolog a valóságban pont fordítva működik, mint ahogy te gondolod. A kevesebb reklám összességében magasabb fogyasztói árakat eredményez majd, neked is.

  Mikor bemegyek a boltba és vásárlok valamit, annak az árában benne van a termék/szolgáltatás reklámjára, a terméket előállító cég reklámjára, a terméket árusító cég reklámjára fordított összeg is.

  És benne van az is, hogy azért nem kerül a termék 2x, 3x vagy 10x annyiba, mert a reklámok révén éles verseny van a kínálati oldal szereplői között, és az árak tekintetében is. Ha pedig ez (a kevesebb vagy szinte nem létező reklám miatt) nem lenne, akkor minden drágább lenne. Te pedig szintén kevesebbet keresnél (ha lenne egyáltalán mukád), mert az a cég, aminek te dolgozol is hirdet, és annak érvén ad el; vagy mert olyan cégnek dolgozik be, amelyik hirdet és annak révén ad el (és ha reklám hiányában nem vagy kevesebbet tudna eladni, akkor a beszállító cégeknek is kevesebb munkát tudna adni); vagy mert olyan cégektől beszedett adókból kerül fenntartásra a munkahelyet, akik maguk is hirdetnek (és akik ha kevesebb dolgot adnának el reklám hiányában, kevesebb adót fizetnének, így kevesebb pénzt jutna a te fizetésedre is).

  Tehát, ismét, emiatt is kijelenthető, szemben a te okoskodásoddal, valójában a reklám hiánya vagy a jelentősen kevesebb reklám összességében sokkal magasabb fogyasztói árakat eredményezne, abszolút értékben is, de relatív az átlagkeresetekhez képest meg pláne.

  Ebből az Reklám üzletből egyre többen akarnak egyre több pénzt kisajtolni, és Nekem -mint vásárlónak semmi beleszólásom nincs. 

  De. Fent el lett mondva mikor és hogyan. 

  Az Állam (fogyasztóvédelem) sz@rik rá, hogy nekem mi jó

  Nem. Csak te magad sem tudod, hogy mi jó neked, mivel csak tév- és félinformációkkal rendelkezel a témában. Lásd fent!

  2., Mikor bárki is azzal jön, hogy aki nem néz reklámot, az "meglop" másokat, mert a reklám megnézésével (idővel) fizetünk a Yutube, stb.. szolgáltatásért, annak megengedem, hogy helyettem is megnézze őket.

  Most ez szerinted egy értelmes kijelentés volt? Te melyik és hány tolvaj helyett szeretnél fizetni? Mit szólnál ha állam bácsi küldene neked egy csekket minden hónapban, hogy legyél szíves befizetni pár tízezer forintot az abban a hónapban elítélt tolvajok által okozott kár jóvátételének rád eső részeként? Érted egyáltalán miről beszélsz? Kétlem.

  Amihez képest az, hogy az hogy emberek fele kétszer annyi reklámot néz, nem egyenértékű semmilyen értelemben azzal, hogy minden ember néz egységnyi reklámot, már csak ráadás.

  Szeretnél ilyen TV-t??? mert a reklám, az pontosan így működik...

  Nem. De hát fent már egyértelművé tetted, hogy nagyjából semmit sem tudsz arról, hogy a reklám vagy a reklámon keresztül finanszírozás hogyan is működik. Így nem csoda, hogy jó hasonlatot sem tudsz hozni hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem, itt sokan fordítva ülnek a lovon.

  1., Az alapkérdés az, hogy Nekem, mint Fogyasztónak, van e szükségem reklámra!? Ha van, akkor van-e egy határ, amikor már nem a Fogyasztó érdekét szolgálja, és hol van ez a határ. És a Fogyasztónak vajon van e JOGA eldönteni, hogy akar-e még több reklámot fizetni (mert végső soron a Fogyasztó fizeti a reklámot)

  Mikor bemegyek a boltba és vásárlok valamit, annak az árában benne van a termék/szolgáltatás reklámjára, a terméket előállító cég reklámjára, a terméket árusító cég reklámjára fordított összeg is.

  Bent a boltban, nem mondhatom, hogy én reklám nélkül kérem a .... túrórudit, mindenképpen benne van az árban.

  Ebből az Reklám üzletből egyre többen akarnak egyre több pénzt kisajtolni, és Nekem -mint vásárlónak semmi beleszólásom nincs. Az Állam (fogyasztóvédelem) sz@rik rá, hogy nekem mi jó, mert az Állam örül az adóbevételeknek, márpedig minél több pénz folyik keresztül a reklám-"lobbin" annál jobb az államnak.

  2., Mikor bárki is azzal jön, hogy aki nem néz reklámot, az "meglop" másokat, mert a reklám megnézésével (idővel) fizetünk a Yutube, stb.. szolgáltatásért, annak megengedem, hogy helyettem is megnézze őket.

  +1., Bemész a boltba veszel 1 TV-t, a polcnál azt látod, hogy TV-t csak "Kütyü"-vel együtt adnak. Minek neked a Kütyü? Semmi szükséged rá.... majd eldobod és kész -gondolod TE- úgyse kell érte -külön- fizetni.

  Otthon bekapcsolod a TV-t... kiírja, hogy nyomd meg a gombot a Kütyü-n.

  ???

  Amíg nem nyomod meg a Kütyün a gombot, nem működik a TV. Pedig kifizetted... Dehát az apróbetűs részben valahol le volt írva valami... "A kütyü gombját 10 percenként kell megnyomni..."

  Szeretnél ilyen TV-t??? mert a reklám, az pontosan így működik... Kifizetted, hogy aztán téged bosszantsanak vele.

  ---szerintem---
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd