Egyesítené a CPU-t és a GPU-t az AMD

Egyesítené a CPU-t és a GPU-t az AMD
2006-08-15T13:22:03+02:00
2006-08-15T15:40:41+02:00
2022-10-29T04:20:30+02:00
 • Így van. Ez a trend, a jövő. Tény, hogy eléggé marketing szagú (de mi nem), azonban valószínűleg ez már egy komolyabb próbálkozás lesz a gyártóKtól.
  A 90-es évek közepén-végén integrálásra kerülő gyorsítótárak, vagy az AMD memóriavezérlővel kibővített K8-as architektúrája előfutároknak is tekinthetők. A Pentium Pro-nál akár 3 lapka is volt egy foglalatban (cpu+2x512K). Vagy nézzünk még távolabbra: az x86 hajnalán nem is létezett az a két fogalom, hogy south-/northbridge; 40x40-es NYÁK lemez, rakat foglalattal, chippel. Ez mind a technológia fejlődésének köszönhető. A jövőben a CPU-k teljesítményét például nem frekvencia emeléssel, sokkal inkább az amúgy sem primitív párhuzamosítás növelésével és többmagos rendszerekkel kívánják növelni, mivel lassan már atomokban lesz csak mérhető a procik csíkszélessége -> nem nagyon lehet az eddigi úton tovább haladni (mármint a csíkszélesség csökkentésével), 1-2 év.

  Egyébként nem ez az első CPU-GPU kombó. Azt hiszem 1997-8 körül a Cyrix már készített egy hasonlót, abban a GPU mellett hangvezérlő is volt. Egy afféle mindenes procit akartak csinálni. Nem tudok róla, hogy aratott-e sikert. Itthon biztos nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  Frászt!
  Egy GPU inkább hasonlyt egy transzputerre és/vágy egy vekktorporceszora (na a mai proccok isazok).
  A szabadalmak miatt, ugyebár, be lehet építeni a processzorba eszt/aszt a juzerek meg mehetnek a sunyitóba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na éppen kíváncsi leszek majd a 3DMark teszt eredményekre, és a támogatott bővítményekre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Errefelé halad a világ, mindent integrálunk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez eredetileg nem az inel ötlete volt? ezért kényszerült az amd erre a felvásárlásra, mivel intelnek elég jó tapasztalatai vannak vidikarik terén (az atit megelőzve, ő legnagyobb szállító az integrált cuccai miatt. én mondjuk azt hittem, h az nvidia a 2.).

  nemrég olvastam, h külön grafkarival is ki akar jönni az intel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd