Te mikor jöttél rá, hogy használhatatlan a Linux?
2010-03-02T13:19:21+01:00
2020-07-15T10:28:49+02:00
2022-07-20T18:16:43+02:00
 • Képzeld azt a rage-et, amit kiválthatott a hozzászólásod szegényben, ha csak azért beregisztrált, hogy egy 8 éves topicban megmondja neked a tutit :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az igen!

  Felébredtél csipkerózsika álmodból?
  10 évvel ezelőtti hozzászólásra reagáltál. Bocs, de nem fogok utánanézni, hogy mik a "fenti dolgok" amik nem fordulnak elő sosem.

  (egyébként szvsz a webtárhely szolgáltatók 10 évvel ezelőtti állapotára vonatkozott a 10:0 és nem a desktopokra)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • telik múlik az idő,   de a lényeg : 
  szarawindows, szaralinux  bárki megmondhassa..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát,jól belenyúltál egy 10 éves topikba....

  Végig is olvastad a ~2500 hozzászólást?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kb olyan arányban, mint amilyen arányban az oprendszerek aránylanak egymáshoz: 10:0 a Linux javára.


  Hát igen ezért nem egy linuxosra kéne bízni a pontozást mert ilyen nárcisztikus eredmények születnek :D

  Amúgy nagyon istenítik a linuxot meg mindent de gyakorlatban egy használhatatlan desktop os-ként ha csak azt a rengeteg indokolatlan rendszerösszeomlásos emléket veszem elő linux alatt csak azért mert konkrétan a natív minecraftal játszottam :P

                        Ha annyira 10:0 a linux javára akkor a fenti dolog példáúl windows alatt miért nem                          fordúlt elő sosem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még nem használtál ezek szerint Mac-et. Ott szinte minden gyorsabb parancssorból, bár ennek van némi köze ahhoz, hogy a grafikus felületet szándékosan ésszerűtlenül csinálták meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vim-et én sem bírtam megszeretni. Desktopon kis dolgokhoz gedit, nagy dolgokhoz Eclipse, ha meg ssh-ról érek el egy szervert, akkor mcedit. Alapvetően 10 féle ember van, az egyik vi(m) fanatikus, és mindenre azt használja, a másik meg semmire sem. Mondjuk ez a betanulási görbéje miatt is lehet, és nekem nem volt hozzá türelmem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én akkor jöttem rá, hogy használhatatlan a Linux, mikor olyan 2002 körül próbálkoztam sokféle disztribúcióval, de sosem sikerült vagy minden drivert belőnöm (hangkártya volt a legnagyobb gebasz), vagy elindítanom minden számomra szükséges programot (Kylix volt az egyik kritikus). Ebben annak is szerepe volt, hogy nem volt otthon netem, és minden új dolognál heti egyszer hoztam el a cuccokat, amiket apám munkahelyén töltöttem le. Rengeteget szenvedtem vele, az mondjuk vicc volt, hogy bizonyos célokból teljesen kezdő Linux userként egyből kernelt kellett fordítanom, de azzal is szívtam, mert épp egy hibás gcc volt elterjedve, legalábbis azokhoz a disztrókhoz, amiket próbáltam, az volt. Egyedül egy régebbi Red Hat (akkor 9.0 volt a legújabb és hétpontvalahányasra tértem át) volt az, aminél nagyjából minden rendben volt, de csak nagyjából, mert ott meg más problémák merültek fel.

  Aztán később, csak 2005 körül próbálkoztam újra, de addigra már sokat változott a világ, akkor már a korábbi problémák nagy része nem jött elő. Jó, volt ami igen, mikor pl. a hálókártyámat nem szerette, és másik gépen nekiálltam drivert vadászni rá, de a konkrét típushoz volt 5 féle, és végül a legvalószínűtlenebbel működött. Először UHU, majd Ubuntu, Ubuntuval sokáig elvoltam, jó is volt. Közben alaposan megtanultam a parancsokat, bash és perl scripteket írni, nagyjából a rendszert is megismertem, de pl. kernel fordításra azóta nem volt szükségem. Szerintem ma a Linux sokkal jobb oprendszer, mint a Windows, desktopra is, de ez nem volt mindig így sajnos. Igaz a Windows is sokat fejlődött.

  Aztán jött az újabb, mikor rájöttem arra, hogy az Ubuntu rossz. Mikor megjelent a Unity, és fagyott tőle a laptopom, másik gépen meg megbizonyosodtam róla, hogy szép is, jó is, csak éppen használhatatlan. Azóta Debiant használok, csak az le van maradva, amiből új kell, külön szedek hozzá, de azóta rájöttem hogy az Ubuntu Unity nélkül is sokkal bugosabb volt, min a Debian. A Kubuntu pedig kimondottan egy bughalmaz, azt is próbáltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én Cygwinnel kernelt fejlesztettem. Pontosabban ott fordítottam és állítottam elő az image filet. Aztán bochs alatt futtattam.
  Abszolult szándékos volt. Nem lekváros
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a baj vele? Éppen most röffentettünk be egy CygWin-t egy igen komoly szerverre, és teljesen jól mükszik.
  Nagyon szép példát mondtál a paranccsor értelmére, naná, hogy Win alatt is parancssoróbl csinálják - mivel ilyen feladatokra való.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akarok én semmi visszafejlődést A cygwin meg lehetne akár egy alternatíva is, de egy emulált környezetben szándékosan dolgozni? :D Na ez már nekem is meredek :D (hacsak nincs valami speciális ok, amivel személy szerint én még nem nagyon találkoztam). Akkor már inkább egy notepad++-ban megírom a szkriptet. Na meg winen kényelmesebb pl egy AD-t beállítani gui-ból, mint powershell-en keresztül bohóckodni, szóval mindenáron nem akarok én cli-t használni, viszont néha jobban kézreáll, mint a gui és olyan is van, amikor nincs más alternatíva (pl win/linux alatt egy ipv6 tunnel beállítása cli-ből kb fél perc, gui-ból meg hirtelen azt se tudom, hogy egyáltalán meg lehet-e csinálni, de amikor a techneten a branchcache-t bemutatták, akkor is érdekes módon parancssorból állították, mivel a gui használhatatlan volt és úgy tudom, hogy ez azóta nem igazán változott).

  Ráadásul ha a cli-nek nem lenne előnye, akkor a Microsoft se fejlesztette volna csak úgy poénból powershell-t. Ezért is bátorkodtam azt mondani, hogy jelenleg a linux-os terminál hatékonyabb, mint mint a wines megfelelője, függetlenül attól, hogy a powershell többet tud.

  Innentől viszont sztem már kezd fanatizmus harcba átmenni, amit meg nem akarok. Mindkét rendszer használható, egyiknek ez az előnye, a másiknak meg az. Részemről lezárva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha annyira vágysz egy linuxos konzolra Win alatt, szivathatod magad Cygwinnel. Full screenben úgy is indihatasz koznzolt, hogy bebútoltatod GUI nélkül a WinXP-t
  A BMW ugyanis visszabutítható a Traban szintjére, ha nagyon kitartó vagy. Fordítva nem megy - ezért van ott a Linux részesedése, ahol
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Félreértés ne essen, a windows-t jobban ismerem, mint a tenyeremet. A powershell nagyon használható cucc, a szimpla parancssort meg nem minősíteném. Viszont egyik sem képes pl normális teljes méretre, mivel mindkettő a cmd.exe-t használja megjelenítésre. Ha ebben indítok egy windows-os vim-et, az elég katasztrofálisan néz ki. Ha a powershell grafikus felületét indítom, abban meg a vim nem fut.

  És én is pontosan napi szinten használok cisco eszközöket és *nix elérést (éljen a szegedi egyetem).

  Tehát mindenkinek megköszönöm, aki minősítette a win tudásomat, holott az alap parancssor egy vicc a linuxos terminálhoz képest, a powershell viszont tényleg hasznos és meg merném kockáztatni, hogy sokkal többre képes, mint a linuxos terminál.

  LinuxCoder: a kismillió utility-ből tudsz olyat mondani, ami legalább olyan szintű funkcionalitást biztosít, mint a screen? Ugyanis bevallom őszintén, hogy már egy ideje keresek, de idáig még csak hasonlót se találtam :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért a powershell előtt azt a parancssort elég bátor dolog konzolnak hívni

  A powershell, na az már ütős...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de... itt is jártam. csak nem ezen, hanem a VM-WKS 8 oldalán...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és a Windownál mi a vim?
  Ha odaülök egy linuxhoz biztos hogy lesz vi vagy vim rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vannak dolgok, amiket egyenesen már hiányolok a windows-ból. Ilyen pl a terminál,


  Az, hogy te nem tudod, hogy hol van, hogyan kell előhívni, csupán annyit mutat, hogy minimális szinten sem akartad megismerni a Windowst. Hogyne lenne terminál. Tanulj, fejlődj.

  VIM - van wines portja, ott, ahol van egér, önmagad profi szivatása. Ahogy a konzol úgy általában. Napi nyolc-tíz órát ülök konzolok előtt, Cisco hálózati eszközökkeé és Unix alapú szerverek
  el dolgozok, távoli üzemeltetésnél van értelme, desktopon viszont százszor ghyorsabb a GUI.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi pl. Tobb szaz megas xml-ekkel is dolgozunk. Nem kell semmi kulon program,vim es kesz. Persze,hasznalhatnek hozza mas programot gui-rol,de minek. Soroljak meg peldakat? Vagy ez is bagyon-nagy baj?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahol 100 megás fájlokat szerkesztenek text editorral, ott nagyon-nagyon nagy baj van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbálj meg kicsit nagyobb file-okkal(legyen csak 100mb) dolgozni notepeddal, akkor egyértelmű lesz, hogy mitől jó a vim.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk a vim-et tizenéves linuxozás alatt sem igazán sikerült megszeretnem. Alapvető használat az rendben van, de nem igazán látom mitől jobb ez a napi gyakorlatban mint egy notepad - azt viszont igen hogy mi mindentől rosszabb.

  Parancssor windowson is van, lásd PowerShell.

  Virtuális desktopot pedig kismillió free utility kínál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • vim xĐ
  terminál => parancssor. (Kelékeknél van)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami azt illeti, én mostanában jövök rá arra, hogy a Linux mégis használható :)
  Vannak dolgok, amiket egyenesen már hiányolok a windows-ból. Ilyen pl a terminál, vagy akár a vim, a screen-ről nem is beszélve. Ameddig nem kerültem kapcsolatba a szerveroldali dolgokkal, addig számomra nem volt igazán alternatíva egyik disztribúció sem, mivel a windows jobban kézreállt. Mostanában viszont egyre kevesebbet win-ezek és a konzolos felület is kész barátságossá vált (ssh és társaik miatt).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem nézlek hülyének!

  Én akkor jöttem rá, amikor VMware toolsot lehetetlenség volt feltelepíteni.


  Gondolom nem így>> fogtál bele a telepítésbe
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ennyire már ne nézz hülyének.... nem akarokm windows progikat linuxon... nem vagyok hülye. annyira....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windowsra írt programot ne is akarj telepíteni Linuxra. Linuxra ott van a Virtualbox.

  Persze csak te ne akarj Windowsos programot telepíteni. Ettől másnak még sikerülhet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Használható... csak nem VMware-ban. pláne nem azubuntu. a fedora nagyjából elmegy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én akkor jöttem rá, mikor Unity kijött.
  Izlések és pofonok, de kitartó vagyok.
  Legrosszabb esetben fekete öves Gento -ra váltok.
  És felépítem a minimumról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Én akkor jöttem rá...


  Bevallom: őszintén csodálkoztam volna, ha te használhatónak találod a linuxot.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én akkor jöttem rá, amikor VMware toolsot lehetetlenség volt feltelepíteni. azóta se sikerült
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd