Gépek közötti adatmásolás hálózaton lassulás

Gépek közötti adatmásolás hálózaton lassulás
2012-10-16T17:46:28+02:00
2012-12-16T14:35:47+01:00
2022-11-05T04:50:34+01:00
Csoki882
Üdv mindenkinek!

Problémám a következő:
Van 2 gép mind a kettőn win7 fut és egy "integrált router+switchel" vannak összekötve.
Eddig nem tapasztaltam lassulást a két gépen történő adatcserék közben viszont most egy 4gb iso file-t 1MB/sec sebességgel másol, hol ott 10/100-as a hálózatom és semmi letöltés nem megy egyik gépen sem, tehát nem tudom mi lehet az oka, hogy ilyen lassan megy a másolás.

Tudnátok nekem ebben segíteni, hogy esetleg valami beállítás gond lehet ami felett elsiklok és nem veszem észre, vagy esetleg más gond?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
1. Milyen gépek? Van-e laptop? Ha igen, töltő csatlakoztatva van-e, energiagazdálkodás nem butítja-e vissza 10 megabitre a kapcsolatot?
2. Milyen hálókártyák? Milyen sebességgel fügyültek össze?
3. Milyen protokollal másolsz? FTP, HTTP, SMB, SCP, xxx?
4. Milyen az az "integrált router+switch"? Típusa? Mi hova van kötve? Mi egyéb van a hálózatra kötve?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Elnézést a késői válaszért, de miután napokig nem mutatott nekem választ így utána már nem foglalkoztam vele :) És most látom rá 10 percre érkezett is a válasz:)
  Két asztali pcről van szó mind a kettőben gigabit lankártya van
  és win7 fut, egy tplink kis mezei routerről van szó én így nevezem hogy integrált router és switch ezeket a kis otthonra kapható eszközöket mivel egyben router is meg switch funkciót is lát el. A két gép között egyszerű megosztással küldtem át ezt a filet amit kicsit lassúnak véltem valamiért.
  De azóta meg normális sebességgel tudok küldeni és nem tapasztaltam akkora lassulást mint akkor. Szerintem csak valami lassíthatta a hálózatot egy frissítés vagy valami amit nem vettem észre.

  Köszönöm utólag is, hogy válaszoltál, tényleg elnézést a késői reagálásért, de valamiért napokig nem láttam válaszüzenetet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy melyik kérdés adott megoldást a problémádra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az 1.-es ugyan is lassulásról volt szó és az nyithatta volna fel a szemem, hogy talán szét kellene nézni mi lassítja a hálózatot.
  De azért is fogadtam el mert nem reagáltam a kérdéseire időben plusz nem tudtam új témát nyitni és csak így lehet ha lezárok egyet és a többit is le kell zárnom. Mert sajnos adódott egy problémám amire nem találtam neten választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  De azért is fogadtam el mert nem reagáltam a kérdéseire időben plusz nem tudtam új témát nyitni és csak így lehet ha lezárok egyet és a többit is le kell zárnom.


  Ilyen esetben inkább jelöld törlésre a témát, ha nem kapsz elfogadható választ - így nem rontod az értelmetlen válasz-elfogadással a Tudástár hatékonyságát. Ráadásul, ha időben intézkedsz a régóta nyitva lévő témáiddal kapcsolatban (amikről értesítést is kapsz), akkor nem fog előfordulni az, hogy nem tudsz újabb témát nyitni.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (amikről értesítést is kapsz)


  Valószínűleg azt is "úgy kapta meg", ahogyan az értesítőt az első hozzászólásról. A postafiókkal állhatott hadilábon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd