Internetbeállítás XP-n, HELP ME!

Internetbeállítás XP-n, HELP ME!
2012-10-24T15:17:44+02:00
2012-11-11T09:25:28+01:00
2022-11-05T00:25:42+01:00
bladi
Sziasztok!
Egy asztali gép (XP) és egy laptop (Win7) van a házban, a modem (D-Link) után egy wifi router (TP-Link) van.
A laptopot vezeték nélkül, az asztalit vezetékkel használjuk, de festés volt és az asztali gép néhány hétig nem üzemelt. Most, hogy újra összeraktam, nem akar menni rajta a net Ezért elkezdtem állítgatni, de szerintem csak egyre rosszabb lesz!
Hálózati kapcsolatok
Mindkettő kapcsolat csatlakoztatva van és mégsem működik a net!
nem kapcsolódik
Ha a helyi kapcsolatot letiltom, nem kapcsolódik a tcomon.
Ha az IP címet és DNS-t automatikusra állítottam, a helyi kapcsolat megszűnt: nincs helyi kapcsolat
Router kiiktatásával is próbáltam, úgy sem működött.
Valakinek ötlete, hogy mit rontottam el? Bocsánat, ha béna vagyok, nagyon régen foglalkoztam ilyennel.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Köszönöm a segítségeteket, tegnap egy Windows újratelepítéssel megoldódott a probléma.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Szia!

    A modemből a kábel a router WAN részébe csatlakozik?
    A router portjai egyikéről megy a kábel a gép hátuljába?
    A routerbe be van állítva a felhasználó név jelszó?
    Melyik LED világít a modemen?

    +szerk.
    A wifi működik most is?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia!

    Az első három kérdés mindegyikére IGEN
    A modemen az összes led világít/villog: power, lan, dsl és internet
    A wifi megy most is, a laptopról tudok írni :)
    Most kipróbáltam úgy, hogy a laptopot kábellel összekötöttem a routerrel, lecsatlakoztam a wifiről, és ezt írta: Kapcsolódás WAN miniporton - Hiba: 651 - a modem hibát jelentett
    De közben a net jön!!! (kábelen, mert ha kihúzom, elmegy)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Olvasd végig:

    Link
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • mit rontottam el?


    Majdnem az egészet.
    Router mögül nem kell tárcsázni -> törölhető az a T-Com kapcsolat.

    Fizikai hiba, kártékony kód vagy a routerben definiált MAC tiltás lehet a hiba oka.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszi Darak és Kb80a a hozzászólásokat!
    Töröltem a t-com kapcsolatot
    A routerben lévő tiltás tesztelésére azt találam ki, hogy kiiktattam a routert és a modemet kötöttem össze a két géppel, először az asztalival, utána a laptoppal. A laptopon egyből működött a net (IP automatikus), a másikon sem automatikus, sem fix IP-vel nem jön a net. Illetve fix IP-vel mutatja, hogy küldött+fogadott csomagok száma mennyi és kiírja, hogy hálózat 100Mbps, de egyik böngészőben sem működik a net.
    Valószínűsítem, hogy akkor a géppel van a baj...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszönöm a segítségeteket, tegnap egy Windows újratelepítéssel megoldódott a probléma.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd