Wifi switch, Accesspoint vagy repeater?
2013-02-02T12:21:55+01:00
2013-02-18T11:54:03+01:00
2022-07-30T18:31:53+02:00
MysticBear
Sziasztok!

Van egy wifi routerem, aminek a jele elég gyengén ér el két szobával arrébb, ahová viszont vezet egy ethernet kábel is. Ebben a távolabbi szobában több mobil eszköz is van, amikről szeretnék wifin keresztül netezni úgy, hogy közben egymással is tudjanak közvetlenül kommunikálni. Melyik eszköz a legalkalmasabb erre a fenti 3 közül? Az ár is fontos lenne.
Kösz a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Wifi switch nincs.
  AP az megfelelő.
  A Repeater egy üzemmódja az APnak.

  Veszel egy sima WIFI-s routert (ebben ugye integrált az AP) és azt használod. Hogy pontosan miként az a konfig és az igények kérdése.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy a wifi beállításokkal is meg tudnád oldani a dolgot, ha átnéznéd a sávokat - lehet, hogy nagyon sok a wifi a környezetedben és ugyanazon a csatornán működnek, mint a tied-, de persze lehet, hogy szimplán gyenge a jelerőssége. Milyen modell, hány antennás?
  Ha kimondottan repeatert akarsz, abból létezik egyszerűen beállítható (WPS gomb), konnektorba dugható, de célszerű "N"-es szabványút venni, mert az olcsó gyagyik általában csak "G"-t tudnak.
  Én egy Cisco WAP321-et használok minden gond nélkül, de ez nem kimondottan az otthoni termékcsaládból van. Ha egyszerűen akarod megoldani, tényleg célszerű egy megbízhatóan működő routert beszerezni, és Access Point mód. Én mondjuk olyat vennék, amire fel tudod tenni a DD-WRT firmware-t. Azzal mindent be tudsz állítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd