Rendszerindítási probléma
2013-02-19T13:39:08+01:00
2013-02-22T17:48:19+01:00
2022-07-30T18:46:53+02:00
ScarpaWeb
Sziasztok!

Van egy Toshiba Satellite C650D-10E típusú laptopom az alábbi adatokkal:
Kijelző nagyság: 15.6" HD WXGA TruBriteŸ LCD
Felbontás: 1366x768
Processzor típus: AMD Athlon™ II Dual-Core P320
CPU MHz / FSB / Cache: 2.1GHz / HT 3.2GHz / 1MB L2 Cache 25W TDP
Memória: 3GB / 1066MHz DDR3 (8GB-ig)
Merevlemez: 320GB SATA 5400
Optikai meghajtó: DVD SuperMulti
Chipset: AMDŸRS880M + SB710
VGA Típus: ATI Mobility™ RadeonŸ HD4250 / 512MB
VGA kimenet: DSUB
Webkamera: 0,3MPixel - 640x480 felbontással
WIFI: 802.11b, g, n
3G: Nincsen
Bluetooth: Nincsen
TPM: Nincsen
Ujjlenyomat: Nincsen
USB port: 2x
eSATA: Nincsen
IEE1394 port: Nincsen
Kártyaolvasó: 4 az 1
Express Card: Nincsen
PCMCIA: Nincsen
Táska Egér: Nincs
Akku (cella): 6
Akku (mAh): 4400

Egyik napról a másikra valami miatt meghibásodott. Este még működött tökéletesen, azonban reggelre már nem tudta betölteni a Windows 7 Professional 64bit-es oprendszert.
Addig eljut, hogy betölti a win7 logót, aztán ott néhény mp után felvillan egy kék képernyő de csak egy ezred mp-re aztán újraindul a gép. Ezt csinálja körbe körbe.
A számítógép javítása megáll, valahányszor elindítom. Addig jut el, hogy rendszerfájlok betöltése, aztán jön a telepítésnél szokásos win7 kék virágmintás háttér, de onnan mér nem dolgozik tovább a gép.

Próbálkoztam a telepítő lemezzel is, de ha a javításra, ha az újratelepítésre megyek, ugyan itt egy üres standard win7 háttérnél megadja magát és nem csinál semmit tovább.

Próbálkoztam indításnál az F8 nyomkodásával, bejönnek az ottani cuccok ,hogy csökkentett mód, csökkentett mód parancsikonnal, stb még van ott egy pár lehetőség.
Kiválasztottam már majdnem mindet, de nem jutott előrébb a gép a betöltésnél.

Beállítottam, hogy automatikus újraindítás esetén nem tűnjön el a kék halál, így meg tudtam nézni mi villan fel végül is.
A lényeg amit ott ír:
UNMONTABLE_BOOT_VOLUME
Alatta felette a szokásos bla-bla szöveg, hogy ha először látom ezt akkor ezt meg ezt csináljam, ha már sokszor és a t*köm tele lenne akkor meg azt.
Legalul pedig az a hiba jelenik még meg pluszban:
***STOP:0x000000ED (0xFFFFFA800313B8D0, 0xFFFFFFFFC000009C, 0x000000000000, 0x0000000000000000)

Tudnátok nekem segíteni, hogy valahogy működésre bírjam a rendszert. Tőlem bármi ötlet jöhet, linux boot cd, vagy bármi, nem fontos hogy win 7 fusson rajta egyenlőre, csak adatmentés céljából jó volna legalább még egyszer betölteni a rendszert és elbúcsúzni tőle.

Előre is köszönöm, aki veszi a fáradságot és a szabadidejéből áldoz rám valamennyi időt!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia! Amint azt már írtam, ahdd-t ki kellene venned és másik hdd-be, majd arra telepítés.Ezt a kivett hdd-t pedig ,mikor hazajössz,vidd el szakemberhez,aki még tud esetleg adatot megmenteni róla(D).
Vedd fel a kapcsolatot itt a fórumon Bitvadász -al,ez az Ő szakterülete.Ha valaki akkor Ő még megmentheti a "D" lemezről az adataidat.

Minél többet van bent a gépedben és piszkálod annál hamarabb leamortizálódik és dobhatod a veszélyes hulladékgyűjtőbe.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Vegyél ki ram modult.(legalább 1-et.
  Azt megteheted,rakd át a hdd-t asztali gépbe adatmentés.
  Addig ellenőrizheted,hogy a gép egyáltalán elindul-e? Ha elindul live lemezről,akkor a hdd gyanús,illetve a boot szektor mehetett el.


  Microsoft szerint<<<<<<<

  de nagy valószínűsíthető a hdd fog meghalni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az még a w7 előtti idő.Most w7 stopcode van.
  Továbbra is azt mondom a hdd haldoklik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit lehetne tenni ilyenkor?
  Win XP telepítő lemezzel eljutott a gép addig, hogy megjelenítette a partíciókat, a C teljesen lenullázódott, mármint nem volt rajte semmi...pedig elvileg kellett volna vagy 50 giga foglaltnak lenni ott.

  RAM-okat már cserélgettem, van vagy 10 RAM-om talonba, mindegyikkel próbáltam, de semmi.
  Külföldön vagyok koliba, és jó ideig így is marad, szóval az asztali gépes téma nem megoldható...
  Ha a HDD-vel van a baj, de a D meghajtómon megmaradtak az adatok, akkor az használható? Ha törlöm a C partíciót és D-re próbálok winXP-t tenni menne?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként a Win XP telepítése is elakad, bár ez már leglább bejön elég sokáig... Mst vagy 2 órája ott áll, hogy Start menü elemeinek telepítése... ez a csík végigment, már nem is lenne sok a befejezéshez, de itt áll már kb 2 órája...szóval nem jósolok neki nagy jövőt, hogy most hirtelen tovább fog menni :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon Winchester-es jellegű. Egy boot cd-vel tölts be egy virtuális rendszert, aztán ott néz körül, vagy ha lehetőség van rá, ki kellene venni a HDD-t és egy külső házban dugd rá egy másik gépre és egy Sentinellel ellenőrizd, bár ezt egy Hirens Boot CD-ről is megteheted. HDD mit csinál egyébként? Kattog, az ellenőrző led nem tűnik el?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Amint azt már írtam, ahdd-t ki kellene venned és másik hdd-be, majd arra telepítés.Ezt a kivett hdd-t pedig ,mikor hazajössz,vidd el szakemberhez,aki még tud esetleg adatot megmenteni róla(D).
  Vedd fel a kapcsolatot itt a fórumon Bitvadász -al,ez az Ő szakterülete.Ha valaki akkor Ő még megmentheti a "D" lemezről az adataidat.

  Minél többet van bent a gépedben és piszkálod annál hamarabb leamortizálódik és dobhatod a veszélyes hulladékgyűjtőbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ez az adatmentős dolog már nem aktuális.
  Nagyrészt pótoltam már a hiányt. És a WinXP lemezzel eljutottam a telepítésig ugye, és ott már töröltem a partíciókat meg minden, szóval adat már nem nagyon maradt rajta.
  Kiveszem a HDD-t és megpróbálom eladni a laptopot, vagy az is lehet, hogy veszek bele új HDD-t mert ahogy nézegettem, már 13.000ért jóval nagyobb kapacitásúak vannak, mint amilyen gyárilag benne volt. Használtan meg talán még olcsóbban is hozzá lehet jutni.

  Köszi a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kattog, meg végül is semmi szokatlant nem csinál, csak annyit, hogy amikor XP telepítő lemezzel eljutottam odáig hogy lássam a partíciókat akkor leformáztam stb. úgy sem tudott települni, aztán WIN 7 lemezzel már szintén el tudtam jutni idáig. Itt már töröltem a partíciókat is aztán formáztam az egészet és úgy akartam telepíteni, de kiírta, hogy erre a partícióra nem lehet.

  Egyébként a HDD-t felismeri, kiírja a méretét stb, csak használni nem tudja.

  Pár hete volt egy olyan problémám, hogy a win logónál megállt a betöltés, és 2-3 alkalommal is újra kellett indítani, hogy végre betöltsön.
  Valaki tanácsolta, hogy szedjek ki egy RAM modult, mert valószínű, hogy a rossz tápellátás, vagy mi miatt tönkrement és ez lesz a másiknak is a sorsa...
  Most akkor talán nem is ment tönkre az a 2szer 4GB RAM??? Lehet, hogy már akkor is a HDD haldoklott és a RAMok jó állapotban vannak???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előkerült a régi reg?
  A HDD állapotát, smart adatok nélkül, nem lehet megállapítani.
  A RAM működő képessége/hibátlansága memória tesztel ellenőrizhető.
  A találgatás, nem vezet sehová!
  Veszel egy használt HDD-t - és ha azzal se jó, mert nem az a hibás? Vagy majd pont az lesz hibás, amit feleslegesen megvettél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • üdv, én egy xp telepítő cd-vel indultam, javítás parancssorból, oszt chkdsk /r.
  nekem segített, oszt adatmentés, és új hdd vásárlás.

  üdv lja
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd