Domain alias beállítás eltérő szolgáltatók esetén
2013-02-25T15:43:02+01:00
2013-02-27T21:06:08+01:00
2022-07-30T19:16:53+02:00
E.D.
Két különböző szolgáltatónál vannak domain-jeim. "A" szolgáltatónál A.hu doamin, "B" szolgáltatónál B.hu domain. Azt szeretném, hogy A.hu doamin B.hu aliasza legyen. Hogy tudom ezt beállítani anélkül, hogy átvinném?

(ha megvan a beállítás, akkor htaccess-el állítanám be, hogy valójában milyen oldalt mutasson, de ez elvileg már megvan, működik is olyan aliasoknál, amik az adott szolgáltatónál vannak)

B.hu domain-hez tartozik plesk admin felület
A.hu domain-nél pedig admin felületen beállíthatom az alábbiakat:
- Saját névszerver használata: NS1, NS2
- A domain egy URL-re mutat (átirányítás): ..... .
- Egyedi beállítás, ahol ilyeneket tudok állítani, mint a mellékelt képen:
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Szerintem akkor az volt a probléma, hogy nem vártál eleget és pl a szolgáltatód névszervere még nem frissítette le a domain új rekordjait. Tapasztalataim szerint 6-7 óra elteltével már a nagyobb szolgáltatók szinte kivétel nélkül lefrissítik, egyedül a kicsikkel, illetve a külföldi eléréssel lehet probléma. Viszont ha lokálisan megy, akkor is legrosszabb esetben két napon belül mindenhol lefrissül.

Tesztelés gyanánt egyébként az A domaint ip-vel együtt felveheted a hosts fájlba ideiglenesen, így ha az NLG-nél frissült a névszerver, akkor nálad is mennie kell.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem alias-szal nem tudod megoldani, ha nem viszed át!
  ha tárhelyed is van, akkor php header függvény redirect vagy location.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs hozzá tárhely. Csak levelezés.

  Az "A domain egy URL-re mutat (átirányítás): ....." funkcióval át tudom egyébként irányítani, csak ekkor a címsorba mindig csak a domain jelenik meg, a paraméterek nem. Így ugye nem valami kereső-/felhasználóbarát...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rosszul állsz neki :)

  Több lehetőséged is van, de a tényleg működőek esetében B domain tárhelyén parkoltatnod kell az A.hu domain-t. Ha a parkoltatás megvan, akkor A.hu domain "A" rekordjaiba felveszed a B.hu "A" rekordjait.
  Egy másik megoldásként (nem valami szép megoldás és nem is minden szolgáltatónál lehet megcsinálni) A.hu-hoz felveszed B.hu-t CNAME rekordként (keresőoptimalizálás szempontjából sem előnyös így csinálni, habár tény, hogy működik), A.hu domaint ebben az esetben is parkoltatni kell B.hu tárhelyén.

  Mint látható, az egyedüli megoldás az, ha domain parkoltatást csinálsz, ha erre van lehetőséged. Ha nincs lehetőséged, akkor szinte 100%, hogy megoldhatatlan a probléma értelmes és valóban működő megoldással.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "B" szolgáltatónál csak olyat találtam, hogy "aliaszként való beállítás." Ekkor az alábbi paraméterek állítódnak be ott a domain-hoz (lásd mellékelt kép.).

  Ilyenkor kellene az "A" szolgáltató-nál beállítani az alábbi képen is látható ip címeket az '"A" Bejegyzések' résznél (lásd első hozzászóláshoz mellékelt kép).

  Ezzel már próbálkoztam és nem működött, de lehet csak figyelmetlen voltam valahol... Tehát ha tényleg ezt kellene tennem, akkor megpróbálom még egyszer, hátha...

  ui.: Olyat, hogy parkoltatás lehetősége, sajnos nem találtam az admin felületen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Na megnéztem, hogy a Plesk Panel mit is tud (nem egy nagy durranás :D). Az alias náluk megfelel a parkoltatásnak, tehát a teendő a következő: Szépen beállítod aliasként B-nek DNS beállítások szinkronizálásával (ellenőrzésképpen nézd meg, hogy tényleg megegyeznek-e az egyes rekordok A és B domain esetében). "A" szolgáltatónál felveszed ugyanazokat a rekordokat (ha a névszervereket átírod, akkor nem kell a rekordokkal bajlódni).

  Következő lépésben megpingeled az A domain-t, hogy egyáltalán frissült-e az A rekord. Névszervertől függően ez 1 perctől 48 óráig is változhat. Ha frissült az ip cím (ugyanarra az ip-re mutat A és B domain is) és még így se jön be az oldal, akkor viszont írj az NLG supportjának, mivel így már működnie kell. Ha mégse megy, akkor náluk nem kóser valami.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, így már próbálkoztam (átírással). Legalábbis az első bejegyzésemben látható képen van két hely a www-s és a nélküli domain-nek. Oda felvettem az nlg ip-jét, ami az alias/parkoltatásnál szerepel. De nem vártam túl sokat az eredményre... lehet ez volt a baj. Bár egy hibaüzenet azonnal megjelent az adott domain begépelésével (hogy nem elérhető az oldal).

  Névszervert azért nem akarnék változtatni, mert a levelezést hagyni szeretném "A" cégnél, a plesk admin felületén meg nem lehet külön az alias-nak mx rekordokat változtatni...

  No majd akkor nekiveselkedek megint, bár most "A" cégnél úgy ahogy van meg van halva a levelezés, elérni sem tudom a céget semmilyen úton, így a tesztelés még várat magára...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem akkor az volt a probléma, hogy nem vártál eleget és pl a szolgáltatód névszervere még nem frissítette le a domain új rekordjait. Tapasztalataim szerint 6-7 óra elteltével már a nagyobb szolgáltatók szinte kivétel nélkül lefrissítik, egyedül a kicsikkel, illetve a külföldi eléréssel lehet probléma. Viszont ha lokálisan megy, akkor is legrosszabb esetben két napon belül mindenhol lefrissül.

  Tesztelés gyanánt egyébként az A domaint ip-vel együtt felveheted a hosts fájlba ideiglenesen, így ha az NLG-nél frissült a névszerver, akkor nálad is mennie kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, tényleg az volt a gond, hogy nem vártam eleget. Azaz alapból is teljesen jól csináltam, ahogy te is írtad, csak kellett neki majdnem egy nap, mire érvénnybe lépett. Köszönöm a segítséget/tanácsokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg nincs mit :) A lassabb frissülésbe pedig nem te voltál az egyetlen, aki belefutott, viszont örülök neki, hogy végül összejött.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd