Alaplap vagy táp, vagy mindkettö?
2013-06-28T01:19:17+02:00
2013-06-29T15:35:46+02:00
2022-07-31T03:05:24+02:00
Jomih
Szeretnék segitseget kerni mert teljesen tanacstalan vagyok jelenleg... Reggel kikapcsoltam a gepem, teljes aramtalanitas, masnap este pedig visszadugtam bekapcsoltam de konkretan semmi nem történik azon kivül h alaplapon mem led felvillan ahogyan kell, utana kellene a boot device lednek ez mar nem tortenik meg utana pedig semmi, ventillatorok porognek, de ez a maximum amit jelenleg produkal..olyan mintha müködne de sem bios, sem sipolas semmi nem tortenik, eddig teljesen rendben mukodott semmi problemam nem volt vele.garanciam van ra de szeretnem ha lehet legutolsó megoldásnak tartogatni mert eleg hosszadalmas, min egy hónap de inkabb kettö:(( szoval nagyon nem tudok belenyulkalni sem, nincsen extra tápom kicserelni megnézni, es nem igazan tudom sokaig nelkulozni a munkam miatt a gepet.
Maga a gep pedig: corsair ax750w ,asus p9x79, i7 3930k, 32gb corsair ddr3, nvidia quadro 4k, pny 256gb ssd. Bárkinek valamilyen ötlet? Tápom szállt volna el? Vagy alaplap vagy bios vagy minden? Elöre is köszönöm.:)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A RAM-okat egyesével próbáld ki a gépben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megcsinaltam, de semmi nem valtozik...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az lehet h egyszeruen a bios megadta valahogyan magát? Vagy hardveres a hiba?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor minden alkatrészt végig kell próbálni egy kompatibilis gépben. Kiderül a defektes alkatrész.
  Ha nem áll rendelkezésre tartalék, kompatibilis gép, szakember vagy szerviz tudja azonosítani a hibás modult.

  teljes aramtalanitas,

  melyről tessék leszokni, mivel a károk egy jelentős része is ebből fakad. Pontosabban a mindennapos áramtalanítás + újra áram alá helyezés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát sajnos nincs kompatibilis gep, szervizzel beszeltem elsore memoriat mondtak aztan bios elem kiszedest, de ez sem oldott meg semmit sajnos. Nagyon ritkan szoktam teljesen aramtalanitani, talán ha haromszor elofordult miota megvan, de nem ertem tovabbra sem hogy ez miert okozhat ekkora problemat? Ez nem egy notmalis folyamat kellene h legyen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az utolsó két kérdés Társalgóba való, a mostani problémád szempontjából már irreleváns.

  Válaszolok az eredetire inkább:
  szervizzel beszeltem elsore memoriat mondtak aztan bios elem kiszedest

  Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem telefonon/kommunikáció formájában kell rendezni az ügyet. A gépet kell a szervizbe vinni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ertem h nem idevalo, pusztan csak leirtam...nem ertettelek felre csak mint irtam is a szerviz es a szervizelest szerettem volna legvegso esetre tartogatni biztam benne h van barmilyen egyszerubb modja a problema megoldasanak esetleg ami elkerulte a figyelmemet, vagy barmi hasonlo, a szerviz tolem cirka 600km es 6-8het... ami nekem most nagyon sok. Mindegy is nem ragozom, koszonom az eddigi segitseged:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A távolság nem érv (bár biztosan van közelebb is szakszerviz).
  Gondolj bele. Ha az autód vagy kazánod meghibásodik és a legközelebbi szerviz relatíve messze van, azt sem próbálod fórumhasználattal javítani, arra hivatkozva, hogy "messze van a szerviz" -> addig kikapcs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a fórumhasznalattol vartam a csodat:) Ha elromlik az autód Te nem szólsz semmit senkinek nem kerdezed meg egyetlen ismerosod sem akirol feltetelezed vagy esetleg tudod is h ert az autokhoz, hanem egyenesen szerviz? Ugy h megvan az esely ra h 2 perc az egesz es Te is megoldhatod? En csak felteteleztem h valakivel mar biztos tortent hasonlo vagy estleg ugyanilyen konfigja van stb stb...
  (es sajnos nincs kozelebb szerviz)
  De elkanyarodtunk a tematol sztem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy szólok hozzáértő ismerősnek. De csak akkor, ha a hiba jellege a szerelő hatáskörébe tartozik, illetve az autóra van rálátása. Nyilván még ez esetben sem én próbálom majd elhárítani a hibát a távutasítgatásaival.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd