Halozati ebresztes
2015-02-08T22:18:27+01:00
2015-02-19T01:42:25+01:00
2022-08-01T10:41:43+02:00
zapadi
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni az otthoni gépem felébresztéséhez.
A végleges cél, hogy okos telefonról tudjam majd kezelni és felébreszteni a gépet de egyelőre elakadtam ott, hogy hálózaton belül másik pc-vel sem tudom felébreszteni valami miatt.
A BIOS-ban illetve a hálózati kártyán is beállítottam a wake on lan módot de valami miatt nem éled a gép.....
Timeviewer programmal illetve androidos wake on lan alkalmazásokkal próbáltam eddig sikertelenül. (A timeviewer miután felállt a gép működik más gépről és telefonról is, csak ébreszteni nem tudok vele)
Tudom, hogy első körben azt kéne megoldani, hogy a gép felkeljen hálózaton beül, de ha esetleg ez megoldódik a továbbiakban az is érdekelne, hogy egy asus routernél, hogy tudom megcsinálni a port forwardingot és a fix ip címet, esetleg jól bevált androidos app amivel lehet ébreszteni (telefon: samsung galaxy s5).
Ha bárki tudna segíteni a témában nagyon hálás lennék.

A gépről: -acer aspire E1-532
               -win 8.1 op rendszer

Ha tudtok segíteni légyszi ha lehetséges érthetően :D úgy ahogy boldogulok de nem mindig értem meg elsőre ha nagyon sok szakszót használnak.

Előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Kezdj el barátkozni a WOL és magic pocket kifejezésekkel. A google és ennek a fórumnak a keresője sokat tud segíteni konkrét leírásokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, már találkoztam ezekkel a kifejezésekkel egy párszor.
  2 hete keresgélek különböző megoldások után de még nem találtam semmi olyat ami működött volna.
  Utoljára ez:alapján próbáltam megoldani de ez se nagyon jött össze.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt is és az ehhez hasonló linkekből végigolvastam vagy 100 at de nem működnek.
  A legnagyobb bajom, hogy hiába van beállítva a BIOS és a hálózati
  kártya a gép nem reagál semmire :/
  Olvastam olyanokat, hogy szükséges lehet hálózati kábel vagy a hálózati kártya illesztőprogramjának a felfrissítése. Ezzel kapcsolatba esetleg valami ötlet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáld meg, hogy csak Stand By-ba állítod le a gépet és utána próbáld a belső hálóról indítani.
  Nálam kizárólag csak így hajlandó indulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáltam.....
  Meg azt is, hogy kiveszem a gyors indítást de semmi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Találtam valamit amit eddig nem vettem észre.
  A hálózati kártya beállításoknál van egy Broadcom Netlink (TM) Gigabite Ethernet
  aminél szépen be is tudtam állítani a hálózati ébresztést és hogy csak magic pocketot tudjon fogadni.  De van egy másik kártya is: qualcomm atheros ar956x itt viszont ugyan úgy látom a hálózati ébresztést (a magic packetot nem) viszont nem tudom kipipálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De van egy másik kártya is: qualcomm atheros ar956x itt viszont ugyan úgy látom a hálózati ébresztést (a magic packetot nem) viszont nem tudom kipipálni.

  Ez a wifi kártyád a laptopodban, wifin nem fog menni a magic packet, kizárólag hálózaton, kábellel össze dugva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen erre is gondoltam, hogy ez lehet a gond de ha rádugtam a kábelt akkor se működött :S
  Amibe még van egy kis reményem hogy port forwardingnál rontottam el valamit.
  Nem nagyon találtam meg, hogy asus routernél, hogy is kell pontosan csinálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáld meg felrakni ezt a progit!
  Ha megvan, küld rá a működő gépre a WOL-t, és látod eléri-e a gépet a csomag!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos semmi nem jött át.

  De azért leírom pontosan mit is csináltam hátha tudjátok hol rontottam el.
  Netkábelt bedugtam mert azt írták wifiről nem megy, BIOS-ban beállítóttam, hogí ébreszthető legyen a gép, hálózati kártya beállítva (azt is kipipáltam hogy csak magic packet tudja ébreszteni, nem tudom szükséges-e) port forwardinggal is próbálkoztam bár az asus routerhez nem nagyon találtam meg neten hogyan kéne pontosan beállítani gondolom a port trigeringnél de elállítgattam ezt azt csak hogy biztosan belezavarodjak :D, ja és a tűzfalhoz hozzáadtam a  9-es udp port engedélyezését.

  Nagyjából ennyi. Az ébresztést Timeviewerel és a wakeonlan.me honlapon keresztül próbáltam de a gép nem reagált és a program amit küldtél se jelzett semmit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van itt néhány fogalmi zavar.

  Egyrészt nem netkábelt, hanem UTP kábelt dugtál be. A netkábel az a kábel, ami a modembe érkezik, jellemzően Koax, üvegszálas vagy rézvezetőt tartalmazó telefonkábel.

  kipipáltam hogy csak magic packet tudja ébreszteni, nem tudom szükséges-e

  A teszt, illetve hibakeresés idejére nem szükséges. Csak akkor van rá szükség, ha a gép indokolatlanul felébred hálózati forgalomra, dedikált ébresztés nélkül is.

  A helyi ébresztéshez semmilyen port(forward)-al nem kell szórakozni, mert egyszerűen nincs. Kvázi a routeren semmit nem kell beállítani.

  A 2015.02.09. 05:47 tartalmazza a helyes irányvonalat.

  Egyelőre addig juss el, a helyi hálózaton másik, szintén kábellel kapcsolódó gépről ébreszd a sajátodat. Mezei switch elegendő, vagy a router 1-1 LAN csatlakozója (a router ugyanúgy switchként funkcionál itt). A hálókártyád driverét innen frissítsd, a típusnak megfelelően.
  Majd teszteld, a gépet alvó módba léptetéssel. Amíg nem ébred fel a gép, addig nem érdemes továbbmenni. Ha már működik, jöhet az ébresztési kísérlet 1. Wi-Fi-vel csatlakozó eszközről, majd 2. Az internet másik végpontjáról, a WAN portra irányuló kéréssel.

  Fontos, hogy a gépedbe csatlakozó UTP kábel másik végén lévő eszköz LAN LED-nek, illetve ha a géped hálókártyájának van LED-je, annak is, a gép alvó módjában is világítania/-uk kell, jelezvén a LINK-et. Amennyiben nem világít(anak), előfordulhat, a kártya tápellátása megszűnik vagy elalszik a kártya (az ébresztéshez legalább egy 10Mbps LINK szükséges, mellyel figyel a kártya) és nem fog működni az ébresztés sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretném a figyelmedbe ajánlani géped magyar nyelvű kézikönyvét...:

  Kézikönyved

  Innen vagyon eme idézet:

  Megjegyzés
  Ha kikapcsolja a Gyorsindítást, számítógépének több időbe telik majd
  feléledni az Alvó módból.
  Számítógépe akkor sem indul el, ha hálózaton keresztül kap utasítást az
  elindulásra (Wake on LAN).


  Szóval, kapcsold be.. Valamint több magyar és külföldi értékesítő oldalán fel van tüntetve, hogy tudja a WOL-t. Tehát mennie KELL. T. Fórumtársak által ajánlott dolgokat (nem csak magic packet.. stb., addig ne akarj mást) játszd végig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A következővel próbálkoztam de nem sikerült :/   :
  Az UTP kábelt bedugtam, a másik végen a lan led világít de az enyémen nem világított semmi amikor alvóba tettem a gépet (rádugtam a töltő kábelt később hátha segít valamit ilyenkor egy led ég).
  Gyorsindítás bekapcsolva és asztali gépről próbáltam meg ébreszteni úgy hogy a hálózati kártyán kivettem a csak magic packet opciót de a program se észlelt semmit és nem is reagált a gép.

  Ami még eszembe jutott (nem értek hozzá gondolom ez látszik) de nálunk van egy router az rávan kötve egy asztali gépre de mivel a router nem volt elég erős hogy felvigye az emeletre a wifi jelet a fő routerből van egy elágazás és kábellel felvan hozva az emeletre még egy router.
  Próbáljak meg rákapcsolódni arra amelyik követlen össze van kötve az asztali géppel?

  Ja.... ezek a ledek vannak a gépemen nem tudom köztük van e a hálózati kártya.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és kábellel felvan hozva az emeletre még egy router.

  Kétszer NAT-olsz vagy switchként van használva? A válaszból te magad is tudni fogod, mi a teendő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a visszafogott a válaszért a nem túl értelmes kérdésre :D
  Mindjárt megpróbálkozom vele
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok !
  Én "okos telefonnal" ébresztem fel a számítógépet, tehát wifin is működik. Play áruházból először letöltöd a meglepő nevű "F.I.N.G" alkalmazást. Ez megmutatja, hogy milyen gépek vannak a hálózatban, mik az IP címei, meg a MAC címei. Utána letöltöd a Wol nevű appot, amelyben beállítod a felébresztendő gép Ip és MAC címét, és már indítod is. Távoli ébresztés nekem ritkán működött, de hálózaton belül mindig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ébresztéshez használt eszköz kapcsolódhat Wi-Fi-n is, ha az AP a Wi-Fi-n érkező parancsot le tudja fordítani Magic Packet-re.

  Mivel maga a Magic Packet csak kábelen utaztatható, az ébresztendő munkaállomás nem kapcsolódhat Wi-Fin. Egyszerűen elbomlik a Wi-Fi kapcsolat alvó módban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Következővel próbálkoztam ismét sikertelenül :/
  Mivel a házban 2 router van a fő routerre dugtam közvetlen a gépet, (amin engedélyezve van a hálózati kártyán és biosban is az ébresztés) a gépet nem kapcsoltam ki teljesen csak alvó állapotba tettem (led nem világított nem tudom hogy a 4 led közül kéne e valamelyiknek).
  Az ébresztést asztali gépről próbáltam ami ugyan arra a routerre van rákötve (wakeonlan.me honlapon próbálkoztam), nem történt semmi aztán igen megpróbálkoztam azzal hogy a wifit lelövöm mert láttam hogy arra előbb felcsatlakozik de sajnos nem oldotta meg a gondot. Az program amit küldtek feljebb szintén nem érzékelt semmit.
  Mobil alkalmazással még nem foglalkoztam mert ha így nem tudom ébreszteni mobilról kétlem hogy menne de mindjárt megnézem.
  Egyelőre tanácstalan vagyok hogyan tovább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (led nem világított nem tudom hogy a 4 led közül kéne e valamelyiknek)

  Természetesen annak, amely portjához kapcsolódik a szóban forgó gép. Ugyanúgy, mint a gép bekapcsolt állapotában.

  (wakeonlan.me honlapon próbálkoztam)

  Zsákutca, a helyi hálózati teszteléshez nem használunk online szolgáltatást.

  Ezzel a parancssori eszközzel próbálkozz.

  De ha az első idézet alapján nincs működő LINK az ébresztendő gép és a router vagy switch között alvó módban, nincs mód semmilyen ébresztésre. Ez esetben próbálkozhatsz szakember bevonásával, illetve másik géppel vagy USB 2.0/3.0 hálókártyával (azt is kölcsön kérni kell a teszt idejére, nem venni!, hiszen az USB tápellátás és az alvó mód viszonya sem derült még ki.).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd