Lassabb indulás wifi-s internettel
2015-07-05T20:19:28+02:00
2015-07-13T07:20:05+02:00
2022-08-01T17:35:24+02:00
Dunpeal
Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék az alábbiban segítséget kérni: vettem egy TP-Link TL-WR841N wifi routert és egy ugyancsak TP-Link TL-WN722N USB-s hálózati csatolót. A cuccok rendesen működnek, de azt tapasztaltam, hogy amióta fel lettek telepítve az eszközökhöz tartozó driverek, azóta az SSD-ről futó rendszer kb. 7-8 másodperccel lassabban indul, ami nem katasztrófa, de mégis szeretnék megoldást találni arra, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni, és az eredeti állapotot visszanyerni (próbaként uninstalláltam a drivereket, ami után nem tapasztaltam a fent leírt lassabb indulást).
Ebben kérek a hozzáértőktől segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Operációs rendszer pontos megnevezése? A driver pontos neve és verziója?
  Ha tesztre a Wi-Fi adapter helyett UTP kábellel kapcsolódik a gép a routerhez, akkor is lassabb az indulás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a választ!

  Az op. rendszer Win7 Home Edition. A driver a gyári lemezen található, de ez természetesen nem válasz a kérdésre, otthon megnézem, mint ahogy azt is, hogy a Wi-fi adapter helyett UTP kábellel való csatlakozás visszahozza-e a kívánt gyorsabb indulást.
  Még egy érdekes dolgot tapasztaltam: ha az USB-s hálózati csatolót lehúzom leválasztás nélkül kék halált eredményez, ha szabályos leválasztással, akkor nem jelentkezik; egyébként meg az eszköz működésében nem tapasztaltam hibát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha az USB-s hálózati csatolót lehúzom leválasztás nélkül kék halált eredményez

  Persze, mivel használatban van és valószínűleg ezt nem viseli el a Windows. Kb. mintha a hálózati kártyát hirtelen kitépnéd a gépből.

  Egyes eszközöket muszáj szabályosan leválasztani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, mivel használatban van és valószínűleg ezt nem viseli el a Windows. Kb. mintha a hálózati kártyát hirtelen kitépnéd a gépből.

  Ez így nem igaz. A hálózati kártya PCI vagy PCIe, melynek menet közbeni eltávolítása körülményesebb, mint az USB eszközé. De nem ezért van kékhalál. (Még a PCI(e) eszközök egy része is elviseli a menet közbeni eltávolítást driver oldalon. Hardver oldalon veszélyesebb a művelet az érintkezők magas száma és rövid távolsága miatt.)

  Minden PnP hardver driver programkód szinten felel a tervezett és váratlan leválasztási eseményért. Amennyiben nem megfelelően (vagy egyáltalán sehogy) kezeli a váratlan leválasztást, összeomolhat vagy végtelen ciklusba keveredhet a driver és a vázolt képernyő jelenik meg. Mivel ez driverhibának tekintendő, a javítást a gyártó valószínűleg már elkészítette, ezért a legfrissebb drivert kell telepíteni, ami kumulatívan tartalmazza a szóban forgó hiba javítását is. Mely után már értelemszerűen nem kell ikonról kezdeményezni a leválasztást, lehúzás előtt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tisztelt Fórumozók!

  Nos, a TP-LINK honlapjáról leszedtem a legfrissebb drivert, amit telepítve semmi változást nem tapasztaltam, viszont az érdekes, hogy anélkül is kezeli az eszközt, vagyis most nincs feltelepítve a driver, és így is működik.
  Még valami: ha nincs a gépre csatlakoztatva az eszköz, akkor a rendszer ismét gyorsabban áll fel.
  Lehetséges, hogy valahol be lehet állítani, hogy ez ne lassítsa a rendszert induláskor, de részemről feladom a dolgot.
  Ha esetleg valakinek van valamilyen javaslata, úgy azt szívesen fogadom, egyébként meg fontolgatom a téma törlését.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dolog úgy kezdődik, hogy a TP-Link honlapjáról gyakran nem a legfrissebb driver tölthető le - vagy az csak egy másik típushoz tölthető, ami kompatibilis lehet a szóban forgó típussal is. Ez azért van így, mert a drivert nem a TP-Link fejleszti. Nem véletlen kellett volna azon kérdésekre is válaszolni, melyeket kihagytál.

  nincs feltelepítve a driver, és így is működik.

  Mert akkor is van feltelepítve driver. Az oprendszerrel szállított, általában régi verzió. Ha nem lenne, nem működne az eszköz.

  Lehetséges, hogy valahol be lehet állítani, hogy ez ne lassítsa a rendszert induláskor

  Hát, a mostani információhalmazból erre lehetetlenség a válaszadás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A driver a gyári lemezen található, de ez természetesen nem válasz a kérdésre, ...
  Jaaaa, ha ennyire tudod, akkor miért kérdezel itt?
  hogy anélkül is kezeli az eszközt, vagyis most nincs feltelepítve a driver, és így is működik. 
  Mer korábban már telepítetted.

  Mondhatnál valamit a beállításokról és a hálózati kapcsolatod összeállításáról, bár tudom, szerinted ez nem lényeges dolog, mert szerinted elemi dolog, hogy mindenki tisztában van rendszered minden porcikájával, de azért mégis!
  Lécci-lécci-léccciiii!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd