Memória kártya biztonsági mentést végző programot keresek
2015-07-19T21:20:58+02:00
2015-07-21T04:51:35+02:00
2022-08-01T17:50:25+02:00
GyaxyBoy
Sziasztok!

Olyan programot keresek, ami azt fogja nekem csinálni, hogy ha rádugom a memóriakártyát a gépbe, automatikusan elkezdi lementeni a képeket, de úgy és ez a lényeg, hogy amint lemásol egyet, egyből azt le is törli.
És ez azért kell, mert nem mindig van időm arra, hogy ott hagyjam lementeni az egész memóriakártyát. Mivel USB 2.0 a kártyaolvasó, és legalább 8GB-os memóriakártyákról van szó.
És az sem jó megoldás, amit alapból tud a windows, hogy ha félbehagyom, akkor a másolást, akkor csak azt szedi le, amit még nem szedett. Ez azért kell így, mert mikor melózok és nem vagyok gép előtt akkor a kártyát bedugom, hogy másolja, mikor kell a kártya és nincs kész, félbeszakítom, amit lementett, az már nem legyen rajta, mert kelleni fog a szabad hely és tudjam rámenteni a további képeket és így tovább....

Nézegettem Backup programokat, kép exportáló programokat, igazából fogalmam sincs, ezt hogyan keressem ezért kérném a segítségeteket.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Igen, tudom hogy létezik ilyen, de egyenlőre nincs rám valóm, ezért keresnék olyan megoldást, ami a jelenlévő cuccomhoz is megfelel és nem kell beruházni. Am. Canon 7D-m van.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Bármely fájlkezelő, áthelyezés opció ( pl. TotalCommander F6 gomb).
  Ennél persze egyszerűbb lenne venni egy másik kártyát, pluszba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tartalom honnét kerül a kártyákra?

  A Windows beépített mentés készítője, de a legtöbb hasonló program képes menteni intelligensen. Az-az képes növekményes mentésre. Ilyenkor a már létező mentett tartalmat nem menti le újra, vagy csak akkor, ha abban változás állt be. Így megvalósítva a verziókövetést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vegyél gyorsabb kártyát, nem kell félórákat várni a mentésre... 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, eddig is F6-al csináltam, csak az pár percig leköt, mire elindul a másolás, ezért keresnék olyat, ami automatikus lejátszásként, megteszi ugyan ezt.
  Egyébként van 2 memóriakártyám, de néha gyorsabban telítődnek, mint ürülnek.
  Jó kártyáim vannak, de az USB 2.0 az már lelassítja a dolgokat. Egyébként meg ezzel a megoldással olcsóbb lenne, mint még egy új memóriakártya beszerzése.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tartalom honnét kerül a kártyákra?

  Melyik program az, aminek fontos ez az infó?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom egy F6 gomb megnyomásán mi tarthat pár percig. 
  Meg azt sem értem, hogy néhány mp ennyire fontos a nagyon fontos munkádban és nagyon fontos idődben, akkor miért megkerülő utat választasz, és miért nem ruházol be. Ma már egy kártya filléres dolog, ha van kettő, veszel még kettőt vagy négyet, vagy veszel egy nagyobbat ... szar_kodni itt ilyen-olyan szoftveres megoldásokkal, amik vagy működnek, vagy nem, aztán meg megy a rinya, hogy jaáááj, hová lettek.
  Íratsz egy pár soros szkriptet, lemented egy bat fájlba az asztalra ... vagy megteszed magadnak, pl.:  Windows XP-parancsok listája – Wikipédia
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl egy fényképező kezelő szoftverének, ami pont azon a módon tudja levállogatni és akár törölni is a képeket, ahogy azt te szeretnéd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg azt sem értem, hogy néhány mp ennyire fontos a nagyon fontos munkádban és nagyon fontos idődben, akkor miért megkerülő utat választasz, és miért nem ruházol be. Ma már egy kártya filléres dolog, ha van kettő, veszel még kettőt vagy négyet, vagy veszel egy nagyobbat ... szar_kodni itt ilyen-olyan szoftveres megoldásokkal, amik vagy működnek, vagy nem, aztán meg megy a rinya, hogy jaáááj, hová lettek.

  Lehet annyira nem is legális célra kell neki, hanem tetszőleges gépen fotólopó kémszoftvert akar futtatni. Vagy csak én vagyok túlzottan paranoid, amikor ilyen nyakatekert elbszott gondolatokat olvasok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Könnyen lehet bármi a nagy titokzatosság mögött.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • LoL! :) Semmi illegális dolog nincs benne.
  Azt nem értem, hogy az miért fontos, hogy mit csinálok, vagy mihez kell?
  Szerintem lényegtelen, de elmondhatom.
  Fotózom és nincs időm "vacakolni" mindig azzal, hogy új mappa készítés, várni mire beadja az új meghajtót, total commanderrel ALT+F1-ezni... és aztán nyomni egy F6, aztán mehetek tovább. Rendezvényen, ez rengeteg időnek számít, le maradhatsz fontos, vagy vicces dolgokról és ezért lenne kényelmesebb nekem, ha kis laptopomra rádugom a memkártyámat és csinálhatok mindent tovább, nem kell vacakolnom vele.
  Remélem mindenkinek kielégítettem a kíváncsiságát, de lehet az lesz majd, amit egyikőtök ajánlott, hogy írjak egy *.bat fájlt.
  Csak mondom, hátha van valami programocska.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ennyire time sensitive amit csinálsz, és talán még pénzt is kapsz érte, akkor miért nem ruházol be (érted, komoly beruházás, egy-két ebéd ára) egy vagy akár több, gyorsabb memóriakártyába?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm szépen a hasznos segítséget.
  Ha elmész egy rendezvényre, ami 10 órás (ez egy átlag, ennél lehet több is egy napon ami eseménnyel teli) és ahol szórakozó fiatalok vannak, vagy jó esemény, amit érdemes lekapni és mindig időhiányban szenvedsz, ez a megoldásod csak abban az esetben működhet, ha több darab (20-30 darabot) is be kellene szerezni, mivel egy ilyen eseményen több ezer kép készül és a fényképezőgépem felbontása miatt egy 8GB-os kártyára 300-320 kép fér rá, mivel RAW-ban tolja az ember és egy kép 25-30 MB. Nagy memkártya meg nem szoktuk javasolni fotósok, mert ha meghal egy, akkor elveszhet minden munkád, így meg "csak" egy része.

  Egyébként Sandisk CF 60MB/s memkártyáim vannak.

  Laptopomon, csask USB 2.0 van. Egy ilyen memkártya közel 10k és nem tudok ennyi kártyára beruházni.

  Kell vennem, meg fogok is, de annyit nem és ha pörögsz és nincs üres járatod, az az 1000 kép hamar elkészül és nincs ürülés a régebben használt kártyákon, akkor megáll a pörgés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmmm, talán nem kéne annyi képet készíteni... elég lenne 50 jó kép. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja. Oszt egy bulin nem bírod kivárni azt a pár percet ( msodpercet) ami idő alatt elindítod a letöltést ... hagyjuk már.
  Más is fotóz rendezvényen hidd el, pontosan tudja, hogy egy ilyen esemény mivel jár. Hát nem ilyen mondvacsinált dolgokkal. Szervezd meg jobban magad, ennyi. 
  3 ezerért már lehet kapni cf kártyát,, 8 ezerért 16 gigát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen fényképezőt használsz?
  Mert a legtöbb közép, felső kategóriás fényképezőhöz árulnak merevlemezt, ami instant letölti a memóriakártya tartalmát és törli is azt. Ezután ezt a lemezt USB-n tudod egy PC-hez csatlakoztatni és normál külső merevlemezként használhatod. Egy ilyen egység, nagyjából 40ezer forint környékén kapható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Áááá, ő inkább nyafizik, mert az könnyebb. Hát látod, kártyát sem akar venni, inkább szenved.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már tízen évvel ezelőtt is árultak gépfüggetlen cuccot, úgyhogy még az sem kérdés. kínain még olcsóbb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, tudom hogy létezik ilyen, de egyenlőre nincs rám valóm, ezért keresnék olyan megoldást, ami a jelenlévő cuccomhoz is megfelel és nem kell beruházni. Am. Canon 7D-m van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor az pont jó. Ezt pont Canonhoz találták ki. Sőt létezik WIFI változatban is, ami röptében, WIFI-n keresztül tudja menteni az elkészült képeket. A Sanhok, vagy mi a rossebek, 30K környékén már beszerezhetők. Persze a neve nem túl biztató. Bár fotós portálon ajánlják, így akár még jó is lehet.

  Kettő DB kártya. Az egyikre dolgozol, a másikat meg rábízod a laptopra, hogy töltsön le róla mindent az EOS Utility-vel. Mert ez pont azt és úgy csinálja, ahogy azt te szeretnéd. És akár automatizálhatod az indulását, és a letöltés indítását. Így tényleg csak pár másodpercig leszel üresjáratban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó alternatíva a Transcend TS32GWSDHC10 32GB Class 10 WI-FI SDHC kártya.

  Fotózás közben másolhatsz a kártyáról.
  Egy viszonylag egyszerű programmal, hálózati meghajtóként felcsatolva lekérdezhetők a fájl nevek. Másolhatóak, majd törölhetőek. Ezt folyamatosan ismételve, mindig marad hely a kártyán új fotóknak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre valóban egy .bat fájl írása lenne a legegyszerűbb. Szimpla move parancs, a fájlokat akár automatikusan berakja egy aktuális dátum mappába:

  mkdir "C:\%date%" move X:\*.* "C:\%date%"
  Ctrl-C-vel bármikor megszakítható, amit átvitt azt rögtön törli is a kártyáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minek a script, ha ezt az EOS Utility alapból tudja?
  És még dátum szerint, akár napra bontva leválogatja a képeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha tudja akkor jó, nem ismerem. De a kattintási időfaktort is számold bele, mert az idő pénz és pillanat. Itt akár egy kattintással indul, Ctrl-C-vel leáll. A utility-nél betölt - legjobb esetben még valamire rá kell nyomni, hacsak nem minden idők legjobban átgondolt alkalmazásáról van szó...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az sem teljesen mindegy, milyen hosszú az ujja - rendesebb emberek épp a kattintás gyorsítása okán az utolsó ujjpercüket levágatják. Tíz év alatt ezzel egy másodpercnyi időt is nyerhet akár!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze! Meg azzal is időt nyer ha
  a WC-ben nem rázza le rendesen a nemesebb testrészét
  és kihagyja a kézmosást is! Ugyan már hagyjuk ezt a süket dumát, hogy kattintási időfaktor. Ezt valami  bulsshit generátor dobta ki neked?

  Olvasd el, hogy fentebb mit írtam!
  1. Engedélyezed az Autorunt a memória kártyára. Csak arra.
  2. Beállítod, hogy az EOS Utility induljon automatikusan amikor bedugod az olvasóba a kártyát.
  3. A szoftverben beállítod az automatikus letöltés indítását és a fájlok törlését letöltés után.

  Mindenki örül és nincs kattintási időfaktor. Csak kiveszem a kártyát a fényképezőből és bedugom a kártyaolvasóba, a második, már üres kártyát meg visszateszem a fényképezőbe. Ennyi az egész.

  Csak ezért volt fontos amit fentebb kérdeztem, hogy honnét kerül a nyersanyag a kártyára. Mert konkrétan tudom, hogy a Canon szoftvere ezt alapértelmezésben tudja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem ő csak viccelt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bízzunk benne
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd