RAM telepítése utáni problémák
2015-10-11T15:30:36+02:00
2015-10-12T18:59:13+02:00
2022-07-19T01:30:55+02:00
Tom2015
Asus P4V8X-X típusú alaplaphoz vettem 3 db Kingston KTH-D530/512 típusú RAM-ot. Első indításnál az op. rendszer betöltődött rendesen, de, miután elindítottam egy programot (pl.: Chrome) kékhalál. A kék képernyőn az alábbi üzenet volt: "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA", valamint "Technical information: STOP 0x00000050 (0xF3B53368, 0x00000000, 0x00000002). Miután ez többször egymás után is megtörtént megpróbálkoztam a rendszer újratelepítésével, de a telepítésnél is hibát jelzett. Végül visszaraktam a régi RAM-okat, újratelepítettem a rendszert, majd a régieket kicseréltem az új RAM-okra. Most nincs kékhalál, viszont perc működés után a gép hirtelen magától újraindul, majd kapok egy üzenetet, hogy "A rendszer súlyos hiba után állt helyre". Mi lehet a gond?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Most nincs kékhalál,

  De van, csak azonnal továbblép a rendszer.

  de a telepítésnél is hibát jelzett.

  Nyilván nem véletlenül. A hibás hardver erőltetése pont olyan meddő tevékenység, mint új kérdést nyitni más felhasználó névvel. Az előzőben javasolt memória ellenőrzést így sem úszod meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elvégeztem a memória-ellenőrzést. Ha mind a három csatlakoztatva van az alaplaphoz, akkor hibát jelez, viszont, ha külön-külön tesztelem őket, akkor nem. Megpróbáltam azt is, hogy miután az egyiket teszteltem, és nem jelzett hibát, azt az egyet minden foglalatba kipróbáltam, hátha a foglalattal van valami gond, de így sem jelzett hibát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Két tetszőleges modult próbálj meg egyszerre.  Szerintem így is menni fog, míg bármelyik +harmadikkal már  nem. Mondanám, hogy szerezz be a VIA helyett egy intel chipsetes alaplapot és egy rendes tápegységet, de az az igazság, hogy ennyi idős kütyüre egyetlen fillért sem szabad költeni.
  Már a memória vásárlás is teljesen felesleges húzás volt. Itt nem a memória mérete a gát, hanem  a teljes pc számítási teljesítménye. Ez egy agp-s alaplap. Még egy normális mai flash videót sem fogsz tudni vele rendesen megnézni. Kidobott pénz minden ráköltött forint. Sajnos ez van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megpróbáltam kettővel, valóban úgy van, ahogy írtad, kettővel megy, de mihelyst berakom a harmadikat, újraindul. Akkor most végül is az alaplappal van valami, vagy pedig a memóriával?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a memória modulokkal van a gond. Ha ingyen, vagy egy-két ezresért  tudsz egy inteles lapot, akkor  próba meg másikkal. Ennél különb alaplapokat és működő pc-ket szoktam elajándékozni, vagy kirakni az utcára. (Másnapra már elviszik.) A tápegység típusa?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Codegen/Display 300 W Model: 200X
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az sem egy mai darab. Ha a videokártya jattosabb példány, akkor lehet, hogy elfogy a táp energiája.
  Próba meg valami ismerőssel csereberélni tápot és lapot. Annyi embernek van még ilyen elfekvőben.
  Ez persze mókolásnak, kísérletezésnek  jó, de gondolkozz el inkább egy új gépen, mert ezekkel az alkatrészekkel a megoldás sosem lesz százas. Még a hibátlanokkal sem az előzőleg említett okokból.

  Moore-törvény – Wikipédia
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd