Vízszintes csíkok laptop kijelzőjén
2015-12-30T09:29:29+01:00
2015-12-30T12:38:56+01:00
2022-08-02T01:20:27+02:00
Nintaus74
Sziasztok!

Van egy 2 éves LENOVO G580 laptopom, amiben van integrált VGA és nVidia 610m dedikált VGA kártya is. Pár hónapja jelentkezett először az a probléma, hogy nagyon ritkán vízsztintes csíkok (kb. 1 cm széles) jelentek meg, illetve először csak egy, ill. egy-kettő rövid időre a kép az LCD kijelző teljes szélességében, de pici kocogtatásra (az LCD tetejét kissé ütögetve) elmúlt. Aztán persze lehet, hogy nem is ettől, hanem magától, de most már mindegy is. Mivel garanciális volt a lapos, és volt már gyárilag is néhány világos folt, pötty volt a kijelzőn, kicserélték benne az LCD-t teljesen újra. Ebben biztos vagyok, mert a képe most már hibátlan. Pár hétig tökéletesen működött is, de most, egy-két hete igen erősen előjött a csíkozódás: több csík is megjelenik, szinte beterítik az egész kijelzőt , fel-le futnak rajta, ütögetésre sem múlnak el, csak maguktól pár másodperc után. Teljesen rapszodikus, mikor jelennek meg, és általában el is múlnak. Van, hogy napokig nem jelennek meg. Mivel zavart a dolog, lepattintottam a kijelző keretét, kivettem a panelt, kihúztam a szalagkábel csatiját, kontaktspray-vel befújtam, jól visszaraktam, szalaggal rögzítettem, és nem is volt gond két napig. Ma reggel bekapcsolás után rögtön jelentkeztek a csíkok... :(

Fontos lehet, hogy projektorra kötve használom rengeteget, de hdmi kimeneten soha nem jelentkezik a csíkozódás. Amire ezek után gyanakszom, hogy a szalagkábel alaplapi csatlakozója lehet kontaktos, vagy pedig -és ez lesz a húzós-, az alaplapon valami ic vagy chip... Olyat is olvastam, hogy alulméretezett a hűtése a laptopnak, valami emiatt túlhevült és leváltak a forrasztások stb... Szerintem még szerzek egy új szalagkábelt, azt még én is ki tudom cserélni, aztán reménykedek.

Válaszaitokat előre is köszönöm, illetve, hogy hová is fordulhatnék, ki szervizel megbízhatón Bp-en. A lapos.hu -t találtam a neten a VIII. kerületben.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Elméletileg a javított hibára is van garancia. Pontosabban a hibajavításra. Szóval érdemes ennek is utána nézni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ezekszerint még van gari a laptopon, akkor miért nem viszed inkább vissza??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, ezt nem írtam: sajnos már nincs, mert november 2-án lejárt a kétéves gari.... Pont ezért vittem még el előtte az LCD lévő világosabb pöttyök miatt, és azt is beírattam a hibák közé, hogy időnként csíkozódik, de az a szervizelés után megszűnt, mostanában kezdte újra. Azt hittem, csak rosszul illesztették vissza a szalagkábel csatlakozóját, de más lesz a probléma. Esetleg még reklamálhatnék, hogy a fődarab csere után arra újabb garancia indul, ennek még nem jártam utána. Nem tudom LENOVO-nál, illetve a szervizt végző budaörsi székhelyű Telemax-nál ez hogy működik... majd átböngészem a garancia levelet. Erre vonatkozóan esetleg van valakinek tapasztalata, ötlete?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az biztos hogy a kicserélt alkatrészre minimum 1 éves gari van, hogy az egész gépre kiterjed-e azt most én sem tudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elméletileg a javított hibára is van garancia. Pontosabban a hibajavításra. Szóval érdemes ennek is utána nézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Voltam egy laptop szervizben, ahol elmeséltem a tüneteket. Szerintük lehet kijelző hiba is, mivel bekapcsoláskor jelentkezik, és nem melegedésre jön elő... A szalagkábel hibánál nyomásra, ütögetésre menet közben is jelentkezni kéne a csíkozódásnak, ezért erre kicsi az esély. Aztán az is felmerült, hogy ha bekapcsoláskor jön elő, illetve akkor, mikor a windows feltápászkodik (bootoláskor még nem), akkor esetleg az egyik videókártya hibás működése miatt a másik indul be, és váltáskor csíkozódik. Mivel a hdmi-n nincs hibajelenség, nehezebb a kérdés.. Valakinek lenne ötlete, hogy a hdmi-t esetleg más kártya hajthatja meg, mint az lcd-t?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd