Samsung Galaxy Grand Prime nem áll át mobilnetről wifire

Samsung Galaxy Grand Prime nem áll át mobilnetről wifire
2016-05-05T20:07:45+02:00
2016-06-05T21:57:29+02:00
2022-11-10T00:25:37+01:00
Codagan
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem a SG Grand Prime készülékemmel kapcsolatban. 

A következő a gond: a készülék nem hajlandó átállni az itthoni hálózatra. A telefon még nincs 1 éves, 5.0.2 Android fut rajta. A router egy TL-WR740N készülék, amit évek óta használunk minden gond nélkül (védelem WPA2-PSK). Februárban szervízbe került a telefon (elszállt a vibra, bár szerintem ez nem releváns), és azóta küzdünk az átállással. UPC-s vagyok, így használom a Wi-Free szolgáltatást is, ami a melóhelyen jön jól. Ha elég jelet fog, szépen rácsatlakozik, nincs gond. Ha mobilnetre is kell váltanom, önállóan átáll a wifire, ha elég erős jelet fog. Hazaúton is érzékeli a Wi-Free-t, de amikor hazaérek, nem áll rá a saját routerünk jelére. Az állapotsávban zöldellik a jel, de mégsincs kapcsolat, sőt, itthon a UPC jelre se áll rá, pedig annak is jó a jelerőssége. Ha kikapcsolom a wifit, majd vissza, akkor kapcsolódik, illetve ha a Beállítások - Wi-Fi menübe lépek be, akkor is azonnal keresést indít, és 2-3 másodpercen belül csatlakozik. Megjegyzem, más készülékkel nincs semmi probléma, a tablet, laptop, másik mobil ugyanúgy csatlakozik, mint korábban, semmi külön figyelmet vagy beállítást nem igényel.

Amit laikusként, mérsékelt hozzáértésemmel megtehettem, már megtettem. Megvolt a készülék ki- és bekapcsolása, megvolt a hálózat "elfelejtése'. Próbáltam, hogy "elfelejtem" a UPC-t, mert talán bezavar, de nem működött. Újratelepítettem a routert, csináltam neki firmware frissítést (vagyis itt is megvolt a húzd ki és dugd vissza), noha a gondot még mindig inkább a telefonban sejtem. Bepofátlankodtam a Service Mode-ba is, de mivel ott sok olyasmi volt, ami nekem kínai, nem kontárkodtam. Érdekes, hogy oda is azért másztam be, mert a sok száz fórumbejegyzés egyikében valakinek ott javasolták a 'Wifi Power Save Mode' megváltoztatását "be" állásról "ki"-re. Itt is néztem egyébként, hogy mit mutat, amikor nem csatlakozik, és itt is Disconnected a kapcsolat állapota. Az IP dinamikusra van állítva, minden eszközünk sorbarendeződött, ütközés nincs. A router a 6-os csatornát használja.

És innentől tanácstalan vagyok. Gondoltam arra, hogy az intelligens hálózatválasztással lehet gond, de ha nem tud kapcsolódni az elérhető vezeték nélküli hálózatokhoz, akkor lehet, hogy máshol lesz a baj. Tudtommal a keresők mondhatni folyamatosan ellenőrzik, hogy van-e elérhető hálózat, de amint bejövök a lakásba, valamiért nem lát egyet se. Ha meg belépek a Beállításokba, azonnal kapcsolódik, nem tudok szétnézni. Aztán gondoltam olyanra, hogy kiderítem, milyen hálózati adapter van a telóban, és próbálok egy firmware frissítést (már ha lehetséges egyáltalán). Írnék még elképzeléseket, de mivel csak kis részéhez értek ezeknek a dolgoknak, nem akarok túl nagy butaságokat írni.

Nagyon hálás lennék bárminemű segítségért. Remélem, leírtam mindent, ami szükséges a nálam okosabbaknak a megoldáshoz. :) Köszi előre is!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Próbáltad már a telefon gyári visszaállítását?
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd