Linux Linpus helyett Windows 8.1-et hogyan tegyek fel?
2016-05-07T14:19:38+02:00
2016-05-08T14:02:58+02:00
2022-08-02T06:40:22+02:00
Kovács Klaudia
<br><br>
Az lenne a gondom, hogy ma vettem egy Acer Aspire E5-573-525C-s laptopot, amin "Linux Linpus Lite Version" van rajta és mindenképpen (!) Windows 8.1-et szeretnék rá tenni. Hogyan csináljam?
2 opció jön csak fel a "Linpus Linux" és a "Creates bootable USB disk"
Alatta meg ez van írva: "Press enter to boot the selected OS, 'e' to edit the commands before booting, 'a' to modifly the kernel arguments before booting, or 'c' for a command-line"
Az a gondom hogy egyikkel se megyek semmire. Nem működik sem az F1 sem az F12..stb.
Sajnos egyáltalán nem érek a Linuxhoz.
A BIOS-t kellene felhozni elvileg, de hogyan? Nem engedi úgy mint simán a Windows-nál.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Lásd a képet.
  Egyébkéntmeg a manual írja mit kell tenned.
  Manual.  
  legyen bootképes dvd az oprendszernek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Sajnos nem vagyok nagy műszaki zseni, főleg Linuxnál. Nem értem mit kellene csinálnom... (a képen lévőt megpróbáltam,de nem jön be semmi)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem sokkal jobban jársz, ha egy hozzáértő kezébe adod a dolgot! Természetesen itt nem a szomszéd Vér Pistikére gondolok, aki majd telepít neked egy tört vírusos Windowst.

  - Ahol vásároltad, sanszosan, fel is telepítették volna a w8.1-et, maximum 2-3ezer forintért.
  - Egy megbízható szervizben, hasonló összegért feltelepítik neked a Windowst.
  - Csak olyan helyen telepíttesd, ahol a telepített Windows eredetiségét számlával és a COA matricával igazolják! Ennek okán a telepítő lemezt, meg kell vásárolni és így ennyivel drágább lesz a telepítés. Ez nagyjából +40ezer forintot jelent.

  Ha nem akartál volna fillér..szóskodni, nem lettél volna az*, akkor 180ezer forintért veszel pl. egy Dell Inspiron 5558 laptopot hasonló paraméterekkel és Windows 8.1-el. Megjegyzem a Dell nem kicsit jobb mint az Acer, a kijelzője meg klasszisokkal szebb képet ad. Messze nem mindegy az sem, hogy az Acerben egy Intel HD 5500 interált VGA van, a Dellben meg van egy GeForce GT920M dedikált + egy Intel HD 5500 interált VGA. Így ha összességében kiszámolod, akkor a Dell jóval olcsóbb, mint az Acer amit vettél.

  * Nem akartam csúnyán beszélni! Ne vedd magadra!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Berakod a megvett rendszer telepítő lemezét.
  (FN+) F12 -t lenyomod indításkor, és kiválasztod a hogy CD/DVD -ről induljon.
  Telepítés indításakor törlöd a Linx Particiókat, és Windows -nak létre hozol egyet. (min 40~60GB -ot javaslom)
  Ezután erre telepíted és mikor végére ér, kérni fogja a licensz kódot, amit a megvett lemezhez mellékelve van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Telepítés indításakor törlöd a Linx Particiókat, és Windows -nak létre hozol egyet. (min 40~60GB -ot javaslom)

  Laptopnál ez elhagyható! Egy HDD estében nincs értelme  a több partíciónak, több merevlemeznél meg szükségtelen. Törli az összes jelenlegi partíciót, majd az üres particionálatlan lemezre irányítja a telepítést. Ezután majd a Windows telepítő létrehozza és megfelelően beállítja a szükséges köteteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell foglalkozni a Linux-al. Csak azt a gombkombinációt kell lenyomni bekapcsolás után, amit a képen látsz.Ezután bent vagy a BIOS kezelő felületén.
  Igen sajnos a számtekvilág angolosan tud, ezért a géped manualja is angol.Ott van leírva....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszerűbb ha veszel egy cd-t meg letöltesz egy isot. Kiírod (azt hiszem minden linux-ban van cd író program) újraindítod (a bioszban be kell állítani hogy a cd-meghajtó legyen az elsődleges boot eszköz) és felrakod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, cd. Miért nem floppy?

  meg letöltesz egy isot.

  Hát ez aztán nagy segítség. Aztán honnan töltse le? windows-8-download.com-ról?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a helyedben élnék a boltba való visszavétel lehetőségével, azt hiszem símán visszaveszi a bolt, és ugyanott veszel  egy olyat amit ECHO ajánl, és  olyat, amire  ALAPBÓL FEL VAN TELEPÍTVE  WINDOWS  OPERÁCIÓS  RENDSZER. Ami jogtiszta, és fel lehet frissíteni  win. 10-re, de már  magával a windows 10-el is lehet laptopot venni. Lányom Svédországban dolgozik, ott vett egy ASUS  laptopot, és idehaza a svéd garanciajegyet elfogadta a szerviz, és 4500 Ft-ért tették fel a Windows 7 Home  premium 64 bites  jogtiszta változatát. De minden idehaza vásárolt  új   laptop árában  EZ BENNE VAN - nem vergődnék a linux-al.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a helyedben élnék a boltba való visszavétel lehetőségével

  Sajnos ez már nem játszik. Változtattak a jogszabályon és a vásárlástól való elállás joga csak akkor jár, ha műszakilag hibás a termék. Működőképes terméknél már nem élhetsz ezzel a lehetőséggel.

  CommandJones:
  A javaslatoddal csak kettő apró probléma van. mint azt jelezte a kérdező, nem tud belépni a BIOS-ba. Persze lehet csak rossz időzítéssel nyomja meg a megfelelő billentyűt. De ezzel nem is lenne akkora probléma. Ugyanis elég régóta van egy rendszertöltő menüje a BIOS-oknak, ahonnét ki lehet választani a BOOT eszközt. Persze ehhez el kellene olvasni a kérdezőnek a géphez kapott kezelési utasítást, amiben leírják, hogy milyen billentyűvel, vagy kombinációval éri el a BOOT menüt.

  A másik probléma azzal van, hogy nincs a kérdezőnek érvényes Windows licence. Így csak warez Windowst tud letölteni, aminek a loadere tele van vírussal és nem kívánatos egyéb melléktermékkel. Aminek nagyon csúnya és kellemetlen következményei vannak.

  +1
  A Windows 8, de már a Hetes sem fértek el egy cd lemezen. A telepítőnek minimum DVD lemez, vagy legalább 4GiB méretű pendrive kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, elfogadom a válaszod, csak annyit teszek hozzá, hogy  bent az üzletben, ha új gépet vesz bárki, joga van  úgy kérni , olyan operációs rendszerrel, ahogy akarja. MERT MINDEN ELADÓ ! Pár éve  az unokaöcsém vett egy vadonatúj  laptopot, ASUS-t. De neki a w.7-el kellett, a 8-as  helyett,és ott helyben megoldották neki a windows 7 ultimate 64 bites jogtiszta verzióját. Mert ha ő teszi rá, akkor elveszik a garancia. Tehát, mivel pang az üzlet, és az egész élet szeretett Hazánkban, sokmindent lehet tenni. Én nem is tudtam, hogy a Media Markt-ban is LEHET ALKUDNI A VÉTELÁRBÓL -ezt a nagyfőnökkel kell megbeszélni, persze nem reklámozzák. Végül én biztos nem hoztam volna el windows nélkül a laptopot. Érdemes tanácsot kérni, amit  meg is tesznek maguk az eladók is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ..ha új gépet vesz bárki, joga van úgy kérni , olyan operációs rendszerrel, ahogy akarja. MERT MINDEN ELADÓ !

  Korrekt.
  Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a géphez adott OEM OS helyett, meg kell venni egy másik (OEM) Windowst. (Nincs downgrade jog, mert nincs mire visszalépni.)

  Nagy OEM gyártók gépei Windowszal olcsóbbak, mint a gép Windows nélkül és hozzá egy OEM Windows.

  A garancia csak akkor veszik el, más op.rendszer használata mellett, ha erre előre figyelmeztet a gyártó. Ilyen eszközt viszont nem érdemes vásárolni. Garanciás ügyintézés esetén, még a merevlemezt sem kell feltétlenül a gépben hagyni. Érzékeny adatok kiadására senki sem kötelezhet. (Nyilván merevlemez hiba esetében nem tudják cserélni.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd