Pendrive formázása után sérült lesz.
2016-05-21T20:27:25+02:00
2016-05-23T06:15:52+02:00
2022-08-02T07:05:32+02:00
NissanMarci
Sziasztok!Egy pendrive-ra rátettem egy pdf fájlt, amit otg-n keresztül szerettem volna olvasni a telefonomon, mikor csatlakoztattam a telefonomra, az jelezte hogy sérült a pendrive. A pendrive-ot ismét csatlakoztattam a PC-hez, amely automatikusan felajánlotta a pendrive formázását, ez meg is történt, semmi hibaüzenet nem jött fel formázás közben. Felraktam a pdf-et megint, a telefonhoz csatlakoztattam, a pendrive-ot, amely ismét jelezte, hogy sérült a pendrive.  Megint vissza a PC-hez, amely automatikusan felajánlotta formázást, amely ismét sikeresen végbement. Most egy másik fájlt raktam fel, kiadás, és miután a telefonra gyanakodtam, így a a PC-be dugtam vissza a pendrive-ot, a PC ismét felajánlotta formázást, amely sikeresen végbement. Ezek után nem raktam a pendrive-ra semmilyen fájlt, hanem üresen kiadást használva kihúztam, majd újra csatlakoztattam és nem ajánlott fel a PC formázást, megnyitotta az üres pendrive-ot. Ráraktam megint egy fájlt, de a hiba újra előjött.Ezek után úgy formáztam pendrive-ot, hogy a gyorsformázás "pipát" kivettem ez is sikeresen végbement, de azóta ha csatlakoztatom a szokásos hang megjön, de a "Számítógép" mappában nem jeleneik meg az F megható helyén. Az "Eszközök és Nyomtatóknál" látszik, és időközben letöltöttem egy HP USB Disk Storage Format Tool nevű programot ,amely látja a pendrive-ot az F meghajtó helyén, de a kapacitást 0 MB-nak látja (16 GB-os a pendrive) és ha formázni szeretném akkor a "There is no media in specified device" üzenet jön.

Erre szeretnék valami megoldást, feltéve, ha van. Windows 7-em van. Október óta van meg a pendrive, mindig használtam a kiadás fület, mikor eltávolítottam.Előre is köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Két eset lehetséges.
  A pen egy átverés. A méretét egy logikai kötettel hamisították meg, aminek a másik fele, valahol Kínában maradt.
  A másik lehetőség, hogy megszűnt a kapcsolat a tárolóvezérlő és a flash között.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez első eset szerintem nem valószínű, mert amikor felmerült a probléma bőven voltak fájlok a pendrive-on. A második eset lehetséges. Arra van megoldás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel a második eset fizikai hiba következménye, így nincs rá megoldás. Illetve van, de az drágább mint egy új pendrive.

  Tölts le egy Ubutu live lemezt és arról indítsd a gépet. Itt is ellenőrizd a pen méretét és tartalmát. Ha itt sem látszik, akkor ennyi volt. Illete ha van egy másik gép, laptop a közeledben, akkor azon is ellenőrizd. Ha sehol nem látszik a tartalma és a mérete 0 byte, akkor kukázható az a pen.

  Az első  eset sem elképzelhetetlen. Ti. gondolom nem ellenőriztél le minden fájlt teljes tartalomra, miután kiírtad a penre. Így látszólagosan ott voltak, de mégsem voltak ott. Illetve, nem csak logikai kötettel játszhatnak. Lehetett egy tömörített fájlrendszer is. Ezzel is, még ha korlátosan is, lehet eléni tárhelynövekedést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dobd ki, vegyél másikat - rendes helyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd