Win10 internet elérés.

Win10 internet elérés.
2016-07-02T21:12:03+02:00
2016-07-03T14:11:05+02:00
2022-11-10T01:50:34+01:00
Plenyo
Adott egy régebbi laptop Dell Latitude D630 Win7-el ami elfogadhatóan ment rajta. A tulaj nem bírt ellenállni a kísértésnek és rányomott a win10 frissítésre. Látszólag minden jól működik, nincs 1 sárga kérdőjel az eszközkezelőben, DE. 
Az RJ45-ös csatlakozón, nem látja a netet, több helyen több kábellel, értelem szerűen több ruoteren, modemen ki lett próbálva. WI-FI, felcsatakozik a routerre de közli nincs internet elérés, hozzáteszem itt ülök és saját gépen a ugyan azon a routeren kersztül tökéletesen látja a netet. Illetve a laptopom minden gond nélkül wifizik, a tablet szintén. De a csúcs, felraktam a mobil netemet, felment a kezelő, rányomok a csatlakozásra, csatlakozik, majd ledobja. Az én asztalimon simán fölmegy.

Köszönöm előre is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Amennyiben win10 előtt nem volt ilyen gond, akkor esetleg érdemes volna visszavonni ezt a frissítést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Másfél napi kínlódás után megtörtént. Meglepő módon elég simán, csak a Comodo-t kellett újra telepíteni. Köszönöm azért a választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos ez egy ismert probléma, ha Windows 10-re frissítesz. Látszólag minden illesztőprogram rendesen működik. De funkcionalitásuk csorbul. Hálózati kártyák esetében ez a sikertelen kapcsolódásban nyilvánul meg. Két módon hidalható át a probléma.
  Az egyik esetben, a frissítés előtt el kell távolítani az összes illesztőprogramot. Un. sysprep telepítést kell elvégezni. A %SystemRoot%\System32\sysprep helyről indítod az erre szolgáló eszközt (sysprep.exe). Itt az OOBE lehetőséget választod, illetve bejelölöd a Generalize lehetőséget. A leállítási módnak válaszd a teljes leállítást, majd kézzel indítsd újra a gépet. Elméletben a Reboot sem probléma, de láttam már karón varjút.
  Emellett még el kell távolítani a gépről a harmadik fél víruskereső és tűzfal szoftverét. Ha van. Ezután lehet frissíteni a rendszert. Így a Windows 10-re fel tudod telepíteni az illesztőprogramokat úgy, hogy azok működjenek is.

  A másik, kényelmetlenebb lehetőség a tiszta telepítés. Ebben az esetben fontos, hogy készíts másolatot az adataidról, felhasználói fájljaidról. Ezután töröld a teljes lemez tartalmát (diskpart >> clean), ide értve a partíciókat is. Az UEFI-ben engedélyezd a Secure BOOT opciót. Illetve a telepítőben a partíció kiválasztásnál, nyomd meg a Shift+F10-et egyszerre. A parancssorba írd be a következő parancsokat:

  diskpart
  select disk 0
  clean
  convert gpt
  exit
  exit

  A "select disk 0" csak akkor helytálló, ha egy merevlemez van a gépedben. Ha több lemez is van a gépben, akkor először a "list disk" paranccsal listázd a lemezeket, majd annak megfelelően módosítsd a "list disk 0" parancsot, ahányadik lemez az a merevlemez, amire a Windows 10-et telepíteni szeretnéd. Nem kell létrehozni a Windows számára partíciókat. Azokat a telepítő elkészíti a megfelelő formátumra. Telepítés után pedig újra tudod rakni az illesztőprogramokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, megjegyzem, legközelebb kipróbálom. De a téma felvetését okozó gépnél a felhasználó önszorgalma miatt erre nem volt lehetőség. A gép sem igazán alkalmas a win10-re szerintem, minimum 4GB-ra kéne növelni a memóriát, ennyit meg sajnálnak rá mert cserélni kéne mind a kettőt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd