PC routerként használata Androidra
2016-09-20T03:44:47+02:00
2016-09-20T08:28:46+02:00
2022-08-02T12:30:24+02:00
Riky35800
Üdv! Kíváncsi vagyok, hogy valahogy meg lehetne oldani azt, hogy a gépre rádugott androidos eszközöknek lehet-e küldeni internetet USB-n keresztül? Egy műholdas netünk van, amit egy router fog, és oszt el a gépek között. A router sajnos lent van 1 emelettel lejjebb, és 4 zártajtós szobán keresztül, így a WIFI-t fentről elérni esélytelen. Nézegettem már ilyen témákat, videókat, és addig jutottam, hogy a Hotspot beállításoknál bekapcsoltam az USB internetet, majd a PC-n egyből jött az új hálózat. Aztán a hálózati és megosztási központban az ethernet tulajdonságainak megosztási fülében bepipáltam, hogy engedélyt adok rá, hogy mások is használhassák ezt a hálózatot, és a kivel akarja megosztani az ethernet hálózatát menüben kiválasztottam az Asus-t, hogy azzal szeretném. A tableten be van kapcsolva a hotspot, de mégsincs rajta net USB-n keresztül, pedig gépen hozzáadtam a tabletet az ethernet megosztásaihoz. Kell még valamit csinálni, vagy esetleg én bénáztam el valamit?
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A net Wifi megosztásához kell egy olyan cucc, amibe kábelen belemegy a net és van neki Wifi adaptere. Ez legegyszerűbb esetben egy router. Egy másik, nem az, ami lent van a páncélteremben. :)
    Ha nincs másik router, (és nincs kedved beszerezni egyet) akkor működő -ámde igen kényelmetlen- megoldás ha egy laptopot használsz erre a célra. Ha laptopod sincs, akkor jön a következő lehetőség: asztali PC. Ezekben általában nincs WiFi kártya. Kell bele tenni! Az általad elképzelt módon - USB-n rákapcsolt tablet WiFi kártyáját használni erre a célra - a megosztás nem működik.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • PC-hez biztos kábelen megy fel a net. Erre a kábelre egy acces point módot támogató routert tegyél rá, Wan portba bejövő net, lan portba a pc-d és a wifi pedig máris ott a helyszínen. Ár nagyjából 6-7 ezer. És nem kell tornászni. Ide az igényed szerint mindenképp kell vásárolni eszközt, akkor egyszerűbb az erre kitaláltat beszerezned.

    ajánlatom: RT-N12 Plus az Árukeresőn
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd