Viedoram növelése a biosban
2016-09-27T16:07:35+02:00
2016-09-27T18:03:03+02:00
2022-08-02T12:50:23+02:00
Styapka Mutyon
Sziasztok!
Van egy acer aspire 5736z laptopom aminek van 4gb ramja és a bios szerint 64mb vramja. Utánna kutakodtam és rengeteg leírás és videó van arról hogy csak úgy át lehet a videoramot állítani 128,256 vagy akár 512 mb-re a biosban. Nekem azt írja hogy 64 mb vram van és nem lehet arra a menüpontra ráálni és megváltoztatni. Csak 64mb vram van benne fizikailag? De ha ez így van akkor is le lehetne csapni a ramból kvázi vram swapot létrehozni... Kivitelezhető ez? Vagy egy bios csere megoldaná?
Bios : InsydeH2O v1.00
Mutasd a teljes hozzászólást!
A GMA 4500-nak nincs saját grafikus memóriája. A teszt programok csak a minimálisan foglalt ram értéket jelzik ki. A foglalás opcionális, tehát tökmindegy mennyit állítasz be a bioszban  mert a futtatott program igényei vezérlik a video memória felhasználást. Amúgy a több memóriától egyetlen fps-sel sem lesz gyorsabb a videokártya  szegényes grafikus számítási képessége. A múltkor lorenzen hasonlata jó volt: Tökmindegy mekkora a tankja, ha az autó lassú.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Tehát akkor a grafikus processzor a gyenge... gondolom ennek kijátszására nincs mód igaz? például hogy dual proci egyik magja grafikus számításokat végezzen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De van mód. Eladod és veszel egy erősebb vasat.
  Nagyjából egymilliószor egyszerűbb, mint operációs rendszert írni. A dual magos proci sincs már topon sajnos a mai világban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • grafikus processzor a gyenge... gondolom ennek kijátszására nincs mód igaz?

  Valóban nincs mód. A memória "bővítés" sem érne semmit. Olyan mintha egy Trabant/Suzuki autónak megdupláznád az üzemanyag tartályát, magasabb sebesség elérése érdekében.

  például hogy dual proci egyik magja grafikus számításokat végezzen?

  Ez nem rossz gondolat. De nem működik.
  Újabb játékoknál használnak hasonló megoldást. Egy mag kizárólag a VGA alá dolgozik.
  De ez esetben sem a GPU helyett dolgozik a CPU.  A GPU teljesítménye sokszorosa a CPU-nak.
  Csak lassítana, ha GPU számításokat kellene végeznie.

  Új gép vagy dedikált VGA kártya a megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd