Windows 10 c meghajtó engedélye: megtagadásra lett állítva
2016-12-12T23:46:33+01:00
2016-12-15T20:11:18+01:00
2022-09-07T18:46:09+02:00
dzsardzsar
sziasztok, 

az alábbi történt: 
C meghajtóra van telepítve a windows 10. A c meghajtó esetében a Tulajdonságok - Biztonság résznél a Felhasználók esetében nem engedélyezve lett, hanem Megtagadásra lett állítva minden. 

Mielőtt leszeditek a fejemet, hogy ez mekkora ökörség volt, az már nem szükséges, azt már megtettem én is, nem is magyarázkodni szeretnék, hogy ez hogyan történt meg, a lényeg, hogy megoldást keresek, hogy milyen útja lehet annak, hogy vagy mentést készítsek a c meghatóról  úgy, hogy olvasni is tudjam,  vagy hogyan tudom ismét ezen a gépen olvashatóvá tenni. 

Shift-újraindítással már próbálkoztam, ahol rendszer visszaállítással próbálkoztam, de ezt a beállítást úgy néz ki, hogy nem változtatja meg....

üdv:
Sz.Károly
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Futtass Live lemez(linux) majd mentés.
  Vagy Hirensbootcd!
  Ujjtelepítés a "C" meghajtóra.Vagy használd a recovery lehetőséget a gépházban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • UjjÚjtelepítés

  Az ujj, a kézfejen lévő, általában öt darab, fogásra kialakított test végződmény.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A végtagokon lévő. A mennyiség nem akadály. A fűrészes három ujjal is tud öt sört kérni.  
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • korán van naaaaa!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csökkentet üzem se megy?
  Tulajdonságoknál ki tudod venni a megtagadást?
  Más felhasználó felvétele rendszergazdai jogosultsággal, majd abba belépve módosítható a másik fiók hozzáférését.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelenleg egy PC boltba vittem be, de igyekszem mindent kipróbálni. Ott ráeresztenek adatmentő programokat, de úgy nézki, hogy a jogosultságot nem tudja nem megkerülni.

  Linux alatt nem látható semmi, macbook tudott róla adatot olvasni, de nem mindent. (pont a fontosabban hiányoznak: outlook pst fájlja, könyvelő program adatbázisa, illetve a Program data mappa, amiben benne lennének ezek)

  A windows elindul, ugyanis vannak mappák amik esetén hiába az egész c-re lett korlátozva, de azt a windows feloldja magának.
  Az érdekes az, hogy a c meghajtón egy fájlkezelővel semmi nem látszik, de dokumentum mappa, illetve a downloads mappa hálózati meghajtóként megosztásra került, és azon látszik minden, annak ellenére, hogy fizikailag a c meghajtón található. 
  Recovery müködik, a felajánlott lehetőségeket mind kipróbáltam, de semmi. Sőt emiatt meg is szívtam a kulcs soft programot, mert így az adatbázis és a program szoftververzió megváltozott, ezért nem indul el.

  Rendszergazdai jogosultsággal nem tudom elindítani a parancssort (start menü nem müködik, csak a start menü jobb klikkel jön elő a másodlagos menü). vezérlőpultot is elő tudom hozni, de új felhasználót nem tudok létrhozni.
  Mellékelek egy képet, ez egy másik gépnél fotóztam. A lényeg, hogy a felhasználóknál lett a jogosultság átállítva. Tehát gondolom én, hogy más felhasználó (rendszergazdai szint) belépve megoldható a kipipálásos dolog. De ahhoz be kellene tudni lépni úgy, vagy feltörni az ntfs jogosultságot.

  aki esetleg hozzá tud szólni, annak előre is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Rendszergazdai jogosultsággal nem tudom elindítani a parancssort (start menü nem müködik, csak a start menü jobb klikkel jön elő a másodlagos menü). vezérlőpultot is elő tudom hozni, de új felhasználót nem tudok létrhozni.

  Nem tudom, hogy segít-e, de talán:
  - szedd elő a Task Manager-t (Ctrl+Shift+Esc a hotkey, vagy a Ctrl+Alt+Del menüből)
  - állítsd át emelt szintűre. Erre lehet, hogy van valami szép módszer, mindenesetre ha a processzekről szóló fül alján bepipálod, hogy az összes felhasználó processzeit látni szeretnéd, akkor admin jogot kér
  - ekkor új taszkot indítva (alkalmazások fül alján, vagy a File menüből) bepipálható, hogy az új taszk admin legyen. Pl. cmd.exe

  Szerintem új felhasználóval nem mész többre, mint a meglévőkkel, de maga a létrehozás egyszerű (feltéve, hogy megvan az admin parancssor)

  net user tevemadar tevejelszo /add net localgroup administrators tevemadar /add
  Inkább a c meghajtó jogosultságait kéne állítgatni, de azt meg még nem csináltam, szóval majd más meséli el és/vagy az Internet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Első lépésként meg kell szerezned a "tulajdonos" angolul "owner" jogokat a meghajtóra és az összes file-ra. Ehhez admin-nak kell lenni.
  Ha ezzel megvagy, akkor az admin-nal már hozzá fogsz férni a file-okhoz. Köv lépésben jogot kell adni a többi felhasználónak. Ennyi.
  Itt van leírva minden. Take Ownership - Add to Context Menu in Windows 10
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm ismét a válaszokat.

  task manager: sajnos ez nem jön be, hozzáférés megtagadva, így a további lépéseket már nem tudom.

  új felhasználót sem tudok hozzáadni, ahhoz adminként kellene tudnom bejelentkezni a parancssorban, de az nem indul el hozzáférés hiányában

  Take ownership: sajnos a reg fájlokat nem teszi be, így nem éri el a menüt. Ha beteszem a winyot másik gépbe (azon gép rendszerét indítom), akkor ott megjelenik a menü, de az "elérhetetlen" winyon az sem segít

  Admin parancssort nem tudok indítani, csak felhasználó szintűt.

  De: 
  - észrevettem egy érdekes dolgot. Ha felhasznló szintű parancssort behozom, akkor ott alapból a c:\user\felhasználó jön be
  A DIR paranccsal az jön be, hogy a hozzáférés megtagadva. De Cd parancsokkal szépen be lehet lépegetni a Local settings mappába, stb. Így eljutottam a c:\user\felhasználó\local setting\micrsoft\outlook mappáig. Persze a DIR parancs sehol nem megy. Viszont a Copy *.* l: parancssal mindent kimásolt onnan olyan meghajtóra, amit rendesen látok. 
  Ezzel az outlook adatfájlokat le tudtam menteni. 

  De ettől még jó lenne "feltörni az egészet, mert a könyvelőprogram adatfájljához még nem jutottam el :( (c:\Program data\KS mappában van), és CD.. paranccsal a c:\users -ből nem enged tovább a c gyökerébe

  Úgy gondolom, hogy parancssorból sok mindent meg lehetne oldani alkalmas parancsokkal, még innen a felhasználói szintűröl is. Hisz amit leírtam, hogy érdekes, hogy bizonyos parancsokkal nem lát semmit, de más parancsokkal mégis tudja olvasni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ... az előzőhöz hozzákapcsolódóan:

  elkezdtem a parancssorban a átmásolni fájlokat. A véletlen folytán rájöttem, hogy a total commanderben a dos parancsokat ugyanúgy lehet használni, mint parancssorban. Így egyszerűen a cd c::users paranccsal már a total commanderben is látom a mappát és könnyebben lehet a TC-ben bandázni, és másolgatni, mint a parancssorban. 

  Menetközben kiderült, hogy a c:\programdata mappa a users/all user mappában is megtalálható, így a könyvelőprogram adatai is megkerültek (az adatbázis is) :)

  ezeket azért irom le, hogy ha valaki szintén ide jut, akkor annak információval szolgáljon.

  De továbbra is jöhet a hogyan törjem fel a gépemet rész!, mert még nem teljes az örömöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hdd masik gepbe be de csak win 10profos jo!, az elerhetetlen meghajton jobb eger, a biztonsag resznel a w10profos felhasznalot add hozza, a specialis resznel, es mond neki azt hogy sajat tulajdonba vetel. meg azt, hogy alkalmazza avalkonyvtarakra es a gyerek objektumokra az orokles rrsznel. igy minden a w10pros jusere lesz es adatot tudsz menteni. 
  b. reinstall pendriverol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszönöm. 

  ...ha ezt napokkal hamarabb tudtam volna...

  De ez a megoldás többre képes, mint hinnéd. A másik win10 alatt átvettem a tulajdonjogot. Vissza a laptopba, és fut minden rajta, és minden elérhető. Nem is kell reinstall. Olyan, mintha semmi nem történt volna ;)

  Köszönöm mindenkinek a javaslatait, és a segítőkészséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szivesen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd