Miért mindig a router-t látom az IIS helyett?
2016-12-23T22:47:23+01:00
2017-01-05T23:10:33+01:00
2022-09-07T19:52:03+02:00
nÁTLI
A következő a probléma: feltelepítettem az IIS webszervert a gépemre (Windows 2008 server), a http://localhost-ra a honlap jön be amit készítettem, de a sajathost.dyndns.hu domain névre mindig a router webes felülete jelentkezik be, a honlap helyett. A routerben a 80 portot hozzárendeltem (port forwarding) a gép belső hálózati címéhez(192.168.1.104) és átengedtem a 80-as portot a tűzfalon, de ez se segített, még mindig a router webes felületét látom.
A hálózatban van még egy gép (192.168.1.101) Windows 7-el, de innét is csak a router webes felülete jön be.
Tehát látszólag minden be van állítva, mégse működik.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Itt azt állítod, hogy milyen címen hallgasson a remote management. A 0.0.0.0-ás cím azt jelenti, hogy minden címről elérhető, vagyis egyaránt a belső és a külső hálózatról is. A routered belső IP címét add meg, vagyis az alapértelmezett átjáró címét (pl.: 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1).
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Routerben ellenőrizd, hogy engedélyezve van-e a külső elérés (remote management), illetve annak a portját.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit utána olvastam a dolognak.
  Router zsenik segítesetek! Mit tegyek?
  Nekem is zte zxdsl 931vii 2.0 routerem van, a T-Home adta, és ezek szerint a remote management automatikusan be van állítva (ilyen menüpont nincs is).
  Az anti hacking menüpont kapcsolgatásával lehet be-ki kapcsolni.
  Próbáltam de így se működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Akkor Telekomnak telefon, hogy ilyen esetben tudnak-e adni egy másik készüléket, amivel megoldható ez a dolog, vagy pedig saját pénzen új router.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az IIS-t nem ismerem, de pl. Apache (XAMPP) esetében ilyenkor egy virtualhost létrehozása és a hosts fájlban a virtualhost megadása szokott megoldást jelenteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt be kellene állítani a hálózaton minden számítógépen? Van egy Windows 7-es, Windows 2008-as, de egy laptop is. És távoli számítógépen így már el tudnák érni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha eleve másik internetes végpontról (pl mobilnet vagy ismerős netje) kapcsolódsz a sajathost.dyndns.hu címre?

  Ha így bejön a weboldalad, akkor szboTMS hozzászólása annyiban lazítható, hogy arra csak akkor van szükség, ha saját hálón is a weboldalt szeretnéd látni a dyndns címmel. Vagy ha nem zavaró a dolog, akkor a helyi hálón nemes egyszerűséggel nem a router WAN (dyndns vagy publikus IP cím), hanem a szerver LAN oldali címét ütöd be a böngészőbe.

  Ha másik végpontról is a router admin felülete látható, akkor nem tudod kikerülni szboTMS tanácsát. Erre sajnos utaltak az általad linkelt témában is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a belso halozatrol probalod, akkor nem lesz portforward. Kivulrol mukodnie kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mai nap folyamán bekapcsoltam a gépet, elindítottam a DynDnsUpdater alkalmazást (a dyndns.hu-ról lehet letölteni, hozzárendeli a változó IP címhez a domain nevet), elmentem egy internet kávézóba és megpróbáltam elérni a sajathost.dyndns.hu címet. Nem jött be semmi. Se a router admin felülete, se a honlap. "Ez az oldal nem található". Elindítottam egy parancssori ablakot, beírtam
  ping sajathost.dyndns.hu
  és azt írta "A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell ahhoz internetkavezo. Megnezed a sajat gepeden a publikus ip-cimedet (www.whatismyip.org) mobilrol (nem a wifi hasznalataval!) megpingeled a sajathost.dyndns.hu-t. Ha azonos az ip-cim, akkor azzal mar nem lesz gond. Routerban nézd meg, hogy az ICMP-re válasz be van-e kapcsolva, különben nem fog válaszolni ping-re.

  Ha ezzel nagyon nem boldogulsz, akkor állíts a routeren DMZ-t, ahol a cél a számítógéped ip-címe. Ezzel kicsit óvatosan, mert így minden külső kérést a gépednek fog dobni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kikapcsoltam a router tűzfalát, így már sikerültek a ping-kérések. Az IIS is rosszul volt beállítva, a kötésnél nem volt megadva a domain név. Visszamentem a kávézóba és minden klappolt.
  Azonban otthon még mindig a router admin felülete jön be a honlap helyett. Van egy másik routerem, egy MSI-os, ott van ilyen menüpont, hogy remote management.
  A baj csak az, hogy a T-Home megmondta a frankót. Az internethez csak a T-Home-os routerrel lehet csatlakozni.
  Szóval ezt a remote management-et nem tudom kipróbálni.
  Ennek ellenére elfogadnám szboTMS válaszát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A Remote Management-nél WAN IP-t kell ugye megadni? Az a problémám, hogy nekem nincs fix IP címem és domain nevet meg nem enged begépelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Itt azt állítod, hogy milyen címen hallgasson a remote management. A 0.0.0.0-ás cím azt jelenti, hogy minden címről elérhető, vagyis egyaránt a belső és a külső hálózatról is. A routered belső IP címét add meg, vagyis az alapértelmezett átjáró címét (pl.: 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bár nem tudom kipróbálni, elfogadom szboTMS megoldását.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd