Lelassult gép 97% RAM használat?

Lelassult gép 97% RAM használat?
2017-02-26T15:31:47+01:00
2017-02-26T19:12:53+01:00
2022-11-10T16:50:35+01:00
traavisp
Sziasztok!

Az történt, hogy minden előjel nélkül egyszer csak teljesen lelassult a gépem menet közben. Nem telepítettem semmit, nem változtattam semmit hardweresen viszont észrevettem azt, hogy üresjáratban is a Speccy nevű program és a Windows feladatkezelő is 97% RAM kihasználtságot ír. Nem emlékszem, hogy ezelőtt milyen értékek voltak de gyanítom, hogy full üresben, (nem megy semmi csak a Spotify és a Discord) nem kellene 97%-os kihasználtságon lennie a 16 GB DDR4 Kingston RAM-nak. CPU ugyan ezek a feltételek mellett 1%. 
Az operációs rendszer windows 10. 
Első körben vírusra tippeltem, mert szedtem le sorozatokat bár onnan ahonnan mindig és eddig nem volt problémám csak a win defender nem talált semmit teljes vizsgálat után. 
Valakinek bármi ötlete vagy mehet az újratelepítés?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • hűtésprobléma IS szokott ilyen jelenséget produkálni
  VAGY a víruskereső is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a problémát a a nagy fogyasztású process keresésével kezdeném:

  Process ExplorerProcess Monitor
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Feladatkezelőben (gyorsbillentyű: Ctrl+Shift+Esc) nézz szét, rendezd benne a programokat memóriahasználat szerint. Esetleg processzorhasználat szerint is érdemes lehet.
  Még tudományosabb a Resource Monitor (Erőforráskezelő, talán), ezt a legegyszerűbben úgy tudod indítani, hogy elkezded begépelni a nevét a Start menü keresőmezőjébe, és ő majd megtalálja.
  Utána jönnek a Gabor0928 által sorolt Sysinternals-os cuccok, de első körben felesleges letöltened őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából nem értem, mert azt írja, hogy 15700 MB használatban van és 512 MB szabad, de ha összeadnám egyesével amiket mutat, hogy mi mennyit használ akkor sem jönne ki a teljes használatban lévő 15k. Másrészt meg hiába zárok be programokat akkor sem változik semmi a használatban lévő fizikai memória terén. 
  Feladatkezelőben most pl a google chrome van a memória alatt mint legtöbbet fogyasztó program. Fura.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem véletlenül javasoltam a 2 programot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Spekulálni lehet persze naphosszat, de ha azt akarod, hogy segítsünk, akkor adj használható információkat - pl. képet a futó programokról, vagy a már javasolt szoftverek riportjait... stb, stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kifejezetten ertek ilyen szempontbol a gepekhez es azokban a progikban sem lattam semmi olyat ami indokolna ezt a memoria hasznalatot. 
  Mindenesetre ujrarakom a gepet amugy is utaltam a win 10et, visszaterek a win 7re es ha tovabbra is lassu lenne akkor majd tovabb probalkozom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ez a kép bármit elárul akkor itt van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Kösz... koma, hidd már el, hogy nem nekünk teszel szívességet - itt problémád csak neked van! 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem véletlenül javasoltam a 2 programot...

  Ügyi vagy. Most letöltetted vele feleslegesen a PE-t, de mivel azt már nem mondtad, hogy rendezzen valami szerint, ezért nem látszik kb. semmi a képen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából nem értem, mert azt írja, hogy 15700 MB használatban van és 512 MB szabad, de ha összeadnám egyesével amiket mutat, hogy mi mennyit használ akkor sem jönne ki a teljes használatban lévő 15k.

  Ezek a számok nem adhatók direktben össze. Mert van olyan adat/kód, amit osztottan használnak a programok, és van, amit szétválasztva, és van ami épp bent van a memóriában, és van, ami épp kint ül a lapozófájlban, sőt olyan is van, ami nincs használatban, de azért bent van a memóriában, esetleg akár tömörítve is (lásd "Memory Compression" sor az általad küldött képen).

  Másrészt meg hiába zárok be programokat akkor sem változik semmi a használatban lévő fizikai memória terén.

  Hát, olyasmit kéne bezárni, ami sok memóriát használ.

  Feladatkezelőben most pl a google chrome van a memória alatt mint legtöbbet fogyasztó program. Fura.

  A Chrome eleget futtatva pont annyi memóriát használ, amennyid van. Nekem 4-8-12-16 és 32 gigával ellátott gépeim is vannak, és a Chrome mindet be tudja lakni, kell hozzá mondjuk 4-5 ablak, mindben 20-30 tab és kész is.
  Ha nagyon nem akarod bezárni a Chrome-ot, van egy saját Task Manager-e (Chrome-on belül Shift+Esc a gyorsbillentyűje), és ott lehet szemezgetni a sok memóriát foglaló tab-csoportok között. A "Böngésző" nevű folyamatot ne állítsd le, meg talán a "GPU-folyamat"-ot se, de a sima tab-csoportos folyamatokat le lehet lőni, és ettől még a tabok is megmaradnak, csak mikor rájuk váltasz, üresek lesznek és újra kell őket tölteni.

  Ha további ötleteket szeretnél bárkitől, akkor viszont olyan ernyőképet küldjél, ahol memóriahasználat szerint rendezettek a programok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ctrl+shift+esc= memória
  itt majd láthatod az svchost eszi a ramodat mint áll...t.
  A megoldás, hiába törlöd ki , legközelebb újra eszi majd.
  Megoldás: rakd újra a gépet oprendszer szinten.
  Utána nem fogja enni a rendszerramot.
  Valamely alkalmazás hátterében van ami eszi.Ez akár az ütemezett feladatoknál is megnézheted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt mondani kell?? Itt tartunk? Én kérek elnézést...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, és az emlegetett Erőforráskezelő (Resource Monitor, a magyar neve részemről csak tipp) a Feladatkezelőből is indítható, a Teljesítmény tab alján van rá egy gomb.
  Ez csak azért érdekes, mert ha gustty55 tippjének megfelelően esetleg egy svchost processz (is) eszi a memóriát, akkor megnézed a PID-jét (Process ID-entifier, szóval processz azonosító), és az alapján a CPU tab Szolgáltatások blokkjában ki tudod keresni, hogy azon a PID-en milyen szolgáltatások futnak, és ha van köztük gyanús, ott le is lehet lőni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd