Windows 10 aktív rendszergazdai fiók nélkül
2017-05-05T22:14:55+02:00
2017-05-05T22:52:33+02:00
2022-09-08T01:10:28+02:00
Needback
Sziasztok!

Az alábbi eset nem velem történt meg, hanem egy barátommal :)

Szóval felrakta a Win10-et egy ismerőse gépére, amit a sok vírusos program miatt újra kellett rakni. Gondolta levédi a gépet, hogy ne tudjon felügyelet nélkül telepíteni akármit, és bekapcsolta a rendszergazdai fiókot, levédte jelszóval, majd az eredeti fiókot lekorlátozta általános jogúvá. Végül administrátorként kikapcsolta a rendszergazdai fiókot, mondván nem kell azt látni... Aki tudott eddig követni, az rájöhetett, hogy aktív rendszergazdai fiók nélkül maradt a gép, és semmit nem lehet vele csinálni, a korábban felrakott programok használatán kívül. De tuti, hogy nem lesz vírusos a gép :):)

Szóval, van valakinek ötlete, hogy rendszergazdai jogosultság nélkül hogy lehet visszahozni a rendszergazdai fiókot?

Mivel nincs időm megvárni a választ, attól függetlenül okulásként itt hagyom a témát, és ha akad rá megoldás, a következő kísérletező már kevesebb probléma elé fog nézni hasonló helyzetben. Sajnos idő szűke miatt inkább újrarakom a rendszert, ami kevesebb veszteség, mivel egy frissen telepített gépről van szó.

Ettől függetlenül várom a javaslatokat.

Előre is köszönöm:
Needback
Mutasd a teljes hozzászólást!
Míg backup-ot csináltam, megtaláltam a megoldást :):)

Ha újraindítod csökkentett módban, akkor van lehetőség az inaktív rendszergazda fiókot használni (csak tudni kell a jelszavát). Azzal már vissza tudtam rakni az aktivitást a rendszergazda fiókra, és visszaállt mindent.

Mindazonáltal maradjon itt az eset okulásként, kérem a pontot nullázni. Köszönöm
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd