Gmail nem enged be
2017-07-24T20:05:15+02:00
2017-07-24T21:34:04+02:00
2022-09-08T04:15:28+02:00
illusionist
Sziasztok!

Nagyon fontos email címre nem enged be a gmail (bank stb), pedig a jelszó jó!

Gondolom az a baja, hogy rendszeren pl CCleaner-rel törlöm a sütiket, több böngészőt használok, de eddig nem volt gond. Az utóbbi időben elkezdte ezt:

Igazolja, hogy Ön az
Az eszköz nem ismerhető fel. Az Ön biztonsága érdekében a Google szeretne megbizonyosodni arról, hogy valóban Ön próbál bejelentkezni. További információ

Olyan eszközön próbál bejelentkezni, amelyet a Google nem ismer fel.

A saját biztonsága érdekében használja telefonját annak bizonyítására, hogy nem hacker, hanem Ön próbál bejelentkezni.  

Mégis mit nem ismer fel? Nem állítottam el az ip-t se a gépet sehogyan sem.

Eddig elég volt megadnom a másodlagos email címemet, de most már ezt a lehetőséget sem hozza fel, sms-t és hívást akar, csakhogy az a szám már régen megszűnt. És nem látok más opcíót ellenőrzésre. Nos a telefonomon be tudok lépni a gmail-ra mert még be vagyok jelentkezve és a safarin is a google fiókomba, de semmilyen módot nem látok a beállítások megtalalálásra telefonon keresztül.

Szerintetek mit lehet tenni ilyenkor?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerencsére a telefonon beírtam a googleba hogy fiók adatvédelem és ki jött a fiók beállítás és át tudtam írni a telefonszámot. De csak azt nem értem miért nem kéri a másodlagos emailt. Azért ez elég nagy felelőtlenség csak telefonra alapozni úgy hogy tudjuk a jelszót és a googlenak az IP címet is tudnia kell. Bármikor elveszhet, ellophatják stb egy telefont, elég nagy google hiba.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia, nekem is ugyanezt írta ki, de épp ebben a pillanatban ismét - illetve ma először  jelentkeztem be, és minden rendben. Eddig  sem a Windowsról, sem a Linuxról nem engedett bejelentkezni. Tegnap a  Zorin OS 11-ről nem engedett be, ma ugyanonnan  és rendben. Próbáld meg most, mert ez valamiféle rendszer hiba lehetett a gmailnál. MOST jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gépeden a dátum/idő be van állítva?
  Másik böngésző?
  Mondjuk nekem eleve gyanús az, hogy arra hivatkozol, hogy máskor elég volt az email...
  Hát hányszor em engedett be?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahol még be vagy jelentkezve ott módosítsd a telefonszámod egy élőre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerencsére a telefonon beírtam a googleba hogy fiók adatvédelem és ki jött a fiók beállítás és át tudtam írni a telefonszámot. De csak azt nem értem miért nem kéri a másodlagos emailt. Azért ez elég nagy felelőtlenség csak telefonra alapozni úgy hogy tudjuk a jelszót és a googlenak az IP címet is tudnia kell. Bármikor elveszhet, ellophatják stb egy telefont, elég nagy google hiba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mostanság többször csinálta, amióta  a googlenak van ez az új ablaka azóta csinálja, de eddig elég volt megadnom a másodlagos email címemet, de most nem kínálta fel ezt a lehetőséget már. Tényleg semmit sem változtattam a gépemen, csak azt hogy időnként törlök mindent a ccleaner-rel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örülök, hogy sikerült, de én épp ma gondolkodtam, hogy megszüntetem, mert megutáltam. Mint a Tanú -című filmben az éberség már kezdett az idegeimre menni. Ha több rendszerem van, de MINDENHOL ( Windows 10 ,7, Linux disztribuciók )-ról jelentkezem be, és MEGADOM a jelszót, akkor mi a probléma?  Az indamail -nál ilyen SOHA nem fordult elő.
  De szerintem a rendszerük meghibásodhatott, mert eddig mindig be tudtam jelentkezni bárhonnan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy ingyenes szolgáltatást veszel igénybe, ezt ne felejtsd el.

  időnként törlök mindent a ccleaner-rel

  Ez viszont többet árt mint használ.
  Ideje lenne elfelejteni az ilyen vackokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a probléma hogy a vegyesen használt operációs rendszereid digitális ujjlenyomatai eltérőek. A Google a felhasználói fiókok biztonsága érdekében igyekszik monitorozni hogy az egyes felhasználónak milyen eszközei vannak, és ha idegen eszközt észlel, magasabbra emeli a biztonsági határt. Ez így is van jól! Tudni illik a legtöbb felhasználó mindenhova ugyanazt a jelszót használja és kiadja aztán minden jött-ment oldalnak, nem csoda ha az ellopott azonosítókkal történő visszaélések számának csökkentésére ilyen és ehhez hasonló biztonsági algoritmusokat épít be rendszereibe. Ez a felhasználók érdeke!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most jut eszembe mostanság kérdezte milyen városból szoktam bejelentkezni, úgy látszik azóta emelte a tétet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek megint semmi köze a témáhz... ha paranoiás vagy, ha nem értesz dolgokat, az távolról sem a rendszer hibája.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valami egyéb dolgog lehet ott - a ccleanerrel max az lehet ebben azesetben a gond, hogyha a böngésző biztonsági beállításait módosítja - ehhez ugyan nincs joga, de volt itt már ilyen hiba.
  Az előzményeket, sütiket a böngésző saját opciójával töröld, a jelszót bedig mindig pontosan írd be, vagy cseréld egy korrektre, ha esetleg arra lenne szükség. A googléban a fiók igazoláshoz olyan adatokat adj meg, amikre biztosan emlékezni fogsz és működnek (, telefonszám, email, ellenőrző kérdés...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt gyakran kérdezi azoktól, akik váltogatják a helyet - egy idő után megjegyzi a jellemző városokat. De ez is lehet egy biztonsági kérdés.
  Másfelpl ahogy az előbb is írtam, valami gebasz ott lehet más is, ha ilyen gyakran vannak ilyen ellenőrzések.
  Én próbálnék más böngészőt is, illetve a használtat alaphelyzetbe állítanám, a ccleanert melőzném, védelmi eszközöket aktiválnám, és egy ellenőrzést futtatnk, akár live cd-ről is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A GeoIP adatbázis nem megbízható, az internetszolgáltatók simán kiosztanak fizikailag távoli IP címeket használó szervereken kilépési pontokat a nagyon kevés rendelkezésre álló IPv4 cím miatt. A felhasználó saját eszközeinek azonosításba bevont szerepei fontosak lettek. Ha például egy Android operációs rendszert futtató mobil eszközöd van, arra is tud megerősítési kérelmet küldeni. Használd a lehetőséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Más helyről nem használom, maximum telefonról, de ott mindig be van jelentkezve. A rendszerem szerintem védett, Eset internet security, teljes ellenőrzés szokott lenni, anti ransomware, nem járkálok veszélyes oldalakra... jele nincs bajnak.

  Az új gmail bejelentkező ablak óta csinálja ezt, nem minden nap, de hetente talán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd