Gmail figyelmeztető üzenet

Gmail figyelmeztető üzenet
2017-10-10T21:30:56+02:00
2017-10-11T17:58:06+02:00
2022-07-18T22:42:54+02:00
mmagdo
Tisztelt PC fórum!
Kaptam egy figyelmeztető hibaüzenetet a gmailtől,miszerint:Valaki megpróbált az én jelszavammal bejelentkezni egy Amerikai IP cimről.Többször kaptam már ilyet.Ez tényleg komoly dolog,vagy nem kell rállandoan jelszót változtatni?Mert már néhányszor ilyen miatt megváltoztattam,nem szeretném még egyszer.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Először azt kellene kiderítened, hogy hogy kerülhetett a jelszavad illetéktelen kezekbe!
1. Valamilyen vírus, vagy trójai ügyködik a gépen, mobil eszközön, amit használsz.
2. Meglátogattál olyan oldalt, ami kifejezetten jelszólopásra szakosodott, vagy valamilyen jelszó lopásra alkalmas kártékony kód futott a oldalon.
3. Gyenge, könnyen kitalálható jelszót használsz.

Látogasd meg ezt az oldalt! Itt generálj egyszerre több 10+ jelszót megadnak, amik kellően erősek, bonyolultak és akár 10-15 vagy annál több karakteresek. Ezután egyet válasz ki közülük és Ctrl+C/Ctrl+v módszerrel változtasd meg a jelszavadat. Ne gépeld be, hanem másold ki és illeszd be a választott új jelszót. A Google fiókodban állítsd be a többlépcsős azonosítást is. Itt javaslom, hogy a biztonsági kódot a mobilszámodra kérd. Ezzel eléred, hogy ha valaki beszeretne lépni a fiókodba, akkor azonnal értesülsz arról. Mert ugye SMS-ben kapsz egy biztonsági kódot és ha ezt megkapod és nem te akarsz bejelentkezni, akkor értelemszerűen valaki illetéktelen szeretne hozzáférni a fiókodhoz.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A Gugli törődik a fiókod biztonságával, de ha te nem foglalkozol vele, akkor hiába. Ha fontos neked a google fiókod, akkor vedd komolyan ezt a figyelmeztetést és változtass! Jelszót is és szemléletmódot is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megtörtént a jelszócsere.Közben szakember megnézte a gépet.Az volt a baj hogy a windowslive.com os email cimemre is átkéri a gmailről.Szoval kétszer volt a gmail fiok beállitva az outlook.com-ra véletlenül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hinném, hogy a Microsoftnak (Outlook IP: 13.107.42.11) Amazonos IP címe lenne. Nem kizárt, de nem valószínű. De lehet én nézek valamit el az IP címek kiosztása körül is.

  Mindemellett akár több Outlookos email lekérdezést is beállíthatsz. Azokat engedélyezted így logikátlan, hogy az egyiket blokkolja, míg a másiknak hozzáférést engedélyez. Holott a blokkolt IP ugyan abból a tartományból ered. Sőt sanszosan ugyan az lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Másfelől lehet vpn is bekapcsolva szomszédpistinél, oszt ámerikai címet ad meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kétszer volt ugyanaz a gmail cim regisztrálva.De most már megoldodott a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, hogy mit nem  értesz azon, amit írok! De megpróbálom akkor lassabban!

  1. Az adott IP cím, amiről a behatolási kísérlet történt, az egy az Amazonnál regisztrált, az ő egyik előfizetőjéhez tartozó IP cím. A Microsoftnak nem ebbe a címtartományban vannak az IP címei. Mindemellett az MS nem az Amazontól fog venni előfizetést, vagy bérelt vonalat a szerverei számára.

  > Erről az IP-ről történt a belépési kísérlet: 13.59.70.144
  Ez pedig az Amazonos IP tartomány, amiből a behatolási kísérlet érkezett:
  13.52.0.0 - 13.59.255.255
  > Ez az outlook.com belépési IP címe: 13.107.42.11
  A Microsoft IP tartománya, ahonnét az Outlookhoz tartozó IP címek kikerülnek:
  13.64.0.0 - 13.107.255.255

  Ebből tisztán látszik, hogy a Google nem az outlookos IP címet blokkolta, nem ezt tekintette veszélyesnek, vagy illetéktelen belépési kísérletnek.

  2. Hiába regisztrálod kétszer ugyan azt az email fiókot, az IP címek nem fognak változni. Mindkét fióknak ugyan az lesz az IP címe. Márpedig ha ugyan az az IP, akkor mindkét esetben blokkolásra kerül. Nincs olyan, hogy az egyik regisztrált címet engedi, a másikat meg nem. Vagy mindkét lekérdezést blokkolja és veszélyesnek minősíti a google, vagy egyiket sem.

  3. Nem tudom milyen gyakoriak a behatolási kísérletek. De az a sejtésem, hogy nem napi szintűek. Ha az lenne a gond, amit írtál, hogy a duplikált fiókra ugrott a Google, akkor az minimum óránkénti behatolási kísérletet jelentene. Mert kb. ez az alapértelmezett lekérdezési idői a levelezésben. Így gyakorlatilag óránként megjelenne egy blokkolási figyelmeztetés. Ha pedig ilyen szinten blokkol a Google rendszere, akkor arra biztos, hogy jobban ráugranak és egy komolyebb vizsgálatot indítanak. Ebből te lehet nem veszel észre semmit, de ettől függetlenül ez megtörténik, kivizsgálják az esetet és intézkednek is afelől, hogy ez ne történhessen meg.

  4. Ha pedig nem ilyen gyakoriak, akkor mi alapján döntötted el, hogy minden rendben van? Lehet majd csak egy hét, vagy egy hónap múlva fog bekövetkezni a következő attack. Addig te meg a biztonság hamis illúziójában ringatod magad.

  Azt kell mondjam, hogy a szervizestől kaptál a pénzedért egy értéktelen szemcukorkát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd