Villogó, beakadó kép Windows 10 alatt
2017-10-31T12:57:01+01:00
2017-11-01T15:54:39+01:00
2022-09-08T07:55:24+02:00
Balent
Sziasztok!

A problémám amivel megkereslek benneteket, az, hogy egyre sürűbben villog a képernyő, amit úgy kell elképzelni hogy beakad a kép, villan egyet, elsötétül, majd újra visszatér a kép. A legtöbb esetben utánna még tudom használni a gépet, de vanak játékok amik a villogás után crashelnek  és alkalmazások/programok amik csak akkor működnek újra, ha újraindítom a gépet.

Vannak olyan esetek is amik játék, illetve filmnézés közben jelentkeznek, hogy bekadad a kép és a hang is és ott már csak az újraindítás segít. Ezek is most már egyre sürűbben jelentkeznek.

A gépen a legfrissebb videókártya driver van fenn (Radeon R7 260X a videókártyám), a rendszert is újraraktam már, illetve más monitoron is próbáltam de nem segített.

Remélem, egyértelműen leírtam a problémát, a segítséget előre is köszönöm!

Üdv: Balent
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hőmérsékleteket nézd meg, illetve hogy a videókártya ventillátora működik-e?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A segítség annak a nemtudni milyen gépnek, ha raksz bele hasonló qualitású vga kártyát, majd avval teszteled. Ha itt nem jelentkezik, cserélned kell a kártyát másikra, vagy ezt gariztatni, ha van még rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A segítség annak a nemtudni milyen gépnek, ha raksz bele hasonló qualitású vga kártyát, majd avval teszteled.

  Ez nem segítség mert egy alulméretezett és/vagy gagyi táppal egy másik hasonló kaliberű hibátlan kártya is vélhetően ugyanezt a hibajelenséget produkálná.
  Megfelelő hardver körülmények között kell letesztelni ezt a kártyát. Mivel ezekről a kérdező eddig egyetlen betűt sem írt ezért pillanatnyilag enyhén szólva kérdéses lenne a teszt eredménye.
  Elképzelhető, hogy csupán túlmelegszik a kártya, vagy kontakthibás  a foglalatban, de ez is gyorsan kideríthető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat, bocsi elfelejtettem írni a configot, de most pótlom:

  Intel Core i5-4460 3.20Ghz
  8GB RAM 2X Kingston HyperX 4GB
  AMD Radeon r7 260X
  Gigabyte B85M-D3H alaplap
  Cooler Master RS-600-ACAB-M4 táp
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon jó...de mint azt fentebb írta Guszti, a VGA kártyát le kéne tesztelni egy mások gépbe, illetve előtte ellenőrizni kéne hogy rendesen benn van e a foglalatba nem kontakthibás e.

  Ha a másik gépbe működik valószínűleg a vGA kártya cseréje megoldja a problémát. Ha az új kártya sem működik akkor a PCI slot az alaplapodon mehetett tönkre(alaplapcsere).

  Ezeket a hibákat, otthoni körülmények között, legkönnyebben úgy állapíthatod meg ha az alkatrészeket cserélgeted, miután ellenőrizted az alkatrészek pontos és jó illeszkedését, és a géped szoftveresen is biztosan rendben van.?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd