Drivert az alaplap gyártó, vagy a chipset gyártó oldaláról?

Drivert az alaplap gyártó, vagy a chipset gyártó oldaláról?
2017-12-25T09:48:46+01:00
2017-12-26T17:29:26+01:00
2022-11-11T06:40:34+01:00
csaba690708
Sziasztok.

Adott egy Asus z170M-Plus alaplap. Kérdésem az volna, ha az Asus nem ad ki újabb illesztőprogramot, például a hálózati kártya driver 2016 februári, akkor az Intel oldaláról telepíthető frissebb, vagy maradjak azzal ami asuséknál található?
Oprendszer, win10 home 64bit.

Köszöntem szépen.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Van vele valami problémád? ha nincs, akkor nem kell frissíteni. Rendszerint az alaplap gyártója felteszi a szükséges legfrissebb drivert... persze természetesen bizonyos időintervallumban... egy tizenéves lapnál már nemigen erőlködne ezen, de egy pár éves cucc még frissül.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ami működik, azt nem kell megjavítani!

  Az alaplap gyártója ugyan azt a drivert teszi közzé, mint amit a hardvergyártó kiad. Annyi eltéréssel, hogy egyes esetekben pl. hozzátesz egy sajkát kezelőfelületet. Vagy éppen beépít bizonyos funkcionalitás bővítést, pl. hangkártyákhoz hangzásképek.
  Az alaplap gyártója, az egy ideig, amíg forgalmazzák az adott alaplapot, vagy annak biztosított támogatási időszakban frissíti a drivereket. Ezzel szemben egy célhardver gyártója, amit az alaplapra integrálnak, addig ad ki hozzá frissített drivert, amig azt látja, hogy még az újabb alaplapokon is használják azt. Ennek okán használhatod a célhardver gyártójának a driverét is. Persze ebben az esetben már le kell mondanod az alaplap gyártója által biztosított plusz lehetőségekről.

  De megismétlem! Ami működik, azt nem kell megjavítani!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megértettem.
  Köszönöm mindkettőtöknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd