Alaplap méret probléma

Alaplap méret probléma
2018-02-16T12:37:17+01:00
2018-02-17T09:10:05+01:00
2022-11-11T09:45:28+01:00
thenorthface1
Sziasztok! Sajnos a napokban kiderült hogy az alaplapom meghibásodott és nem ad képet a számítógépem. Új alaplapot kell vennem viszont méret problémákkal küszködök, a mostani alaplapom: 
Asus s1155 P8H61-M LE/USB3 . Találtam ezt az oldalt :
Alaplapok méretszabványai - PROHARDVER! Alaplap tudástár cikk . Itt lentebb ott vannak a méretek, az enyém 200 x 244 mm aminél a DTX felirat van, viszont DTX 200 x 244 s1155 ddr3 as alaplapot nem igen találok sehol ... Valaki megtudná mondani nekem hogy mégis milyen alaplapot vegyek ? A gépház ennél nagyobb lapot nem tud befogadni. Ja és találtam egyet ami ezen a néven fut itt a link: Asus s1155 P8H61-M LE/USB3 R3.0 alaplap  Viszont itt lentebb a Méret: fülnél az áll hogy ez uATX Tehát gondolom ez sem lesz jó . ( az összes hócipőm csurig van már ) Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia !
  Esetleg, ha tudsz az Ebay-en vásárolni...
  Motherboards in Form Factor:DTX, Socket Type:LGA 1155/Socket H2
  Még nézelődök, csak első blikkre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt az alaplapot tudom ajánlani, évek óta semmi probléma vele. A méreténél fogva a kis PC házakba is jól elfér. DDR3 memória  lenne hozzá a jó, legalább is árban, mert a DDR2 ,memóriák  ára kisssé felszaladt.
  G41M-P33 Combo az Árukeresőn
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ezt az alaplapot tudom ajánlani…

  Ne haragudj mogyo02, de tényleg nem ártana olvasni, értelmezni, gondolkodni, mielőtt ajánlasz valamit. Megnézted egyáltalán, hogy mikori az általad ajánlott alaplap (és kapható-e még)? Megnézted egyáltalán, hogy a kérdezőnek milyen alaplapja volt, amit le szeretne cserélni (értsd: csak az alaplapot)? Megnézted egyáltalán, hogy a kérdező mostani processzora illeszkedik-e az általad ajánlott alaplapba? Nekem az az érzésem, hogy mindegyik kérdésre "nem" a válasz.

  Csak azért felesleges posztolni egy témába, hogy a hozzászólásaid száma emelkedjen. 

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hócipőt ki kell rakni száradni, az általad kinkelt  alaplap pontosan akkora mint a mostani.
  uATX Form Factor
  9.6 inch x 8.0 inch ( 24.4 cm x 20.3 cm )
  Tehát bele fog menni a házba, ha kapsz valahol.
  Mind a 2 linked ugyan az az alaplap.
  FORRÁS<<<< 
  Ez az alaplap pontosan jó neked. DTX form.
  A most meglévő házadba berakhatod.
  Csak simán a DTX-ről   
  >>Keresd őket talán van még nekik, mint amilyen a régi lapod volt.Mert ez ugyan az, mint amiről leiratot készítettél.Tehát berakhatod mindenedet ami a régi alaplapodban volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom mit beszélek. Ez az alaplap bontókban kapható ,kifogástalan állapotban levőt vettem kemény 8000 Ft-ért az ismerősömnek, akinek "csak" internetezésre kell a gép, ebben  a processzor és a hűtő is benne van. A régi de szintén kifogástalan, jó hangszigetelő házba szereltem  a CHIEFTEC  táppal 450 W, és 2x4GB DDR3 memória ment bele, valamint SATA 80 GB-os HDD a rendszerre, LG SATA DVD meghajtó, és IDE (milyen szörnyűség !) 400 GB-os Maxtor HDD a letöltésekre. Mindez már közel két éve történt, és az alaplap KÖSZÖNI , JÓL VAN.
  Természetesen  Nálatok az a menő ha valaki 200000 Ft-ot költ, és minden vadonatúj legyen, tehát mi a CHIEFTEC  tápot 2500 Ft-ért vettük, 13000 Ft helyett (megy mint az óra), és így tovább. A gép az Istenért sem akar elromlani. Az alaplap mérete miatt a kisebb házakba is nagyon jól szerelhető, egy ACER házban MŰKÖDIK zavartalanul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Használt Dell Optilex 790 lapból  annyi van, mint égen a csillag.


  Mogyo02:

   Tudom mit beszélek.

  Afelől semmi kétség, hogy tudod, csak a kérdést nem sikerült megérteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Tudom mit beszélek.

  Ezek szerint nem. Továbbra is javaslom, hogy értőn olvass, mielőtt posztolsz. Szerinted a kérdező a processzorát (ami Socket 1155) bele tudja rakni az általad ajánlott alaplapba (ami Socket 775)? Segítek: nem (legfeljebb kalapáccsal). Arról már nem is beszélve, hogy – nemcsak az újabb technológiából kifolyólag – az ajánlott alaplapod messze elmarad mind teljesítményben, mind szolgáltatásban a kérdező mostani alaplapjától. Az pedig, hogy az ismerősödnek mire kellett a gép, amit összeraktál, egyáltalán nem számít. Főleg, hogy semmi tudomásod nincs arról, hogy a kérdezőnek milyen célra kellene.

  Természetesen Nálatok az a menő…

  Ez nem menőség kérdése. Pusztán alapvetés: használt hardvereket nem nagyon vásárolunk (főleg, ha nincs rálátásunk arra, hogy miként használta azokat a korábbi/jelenlegi tulajdonosa). De ismételten mondom: a válaszoddal nem ez a legnagyobb probléma.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd