Iphone bemérése

Iphone bemérése
2018-03-11T22:46:43+01:00
2018-03-13T10:14:17+01:00
2022-09-08T14:15:24+02:00
Péntek
Tegnap este (03.9-én) Esztergomban a Rugby Club Hotelben dolgoztam és hajnali 2 körül eltűnt a telefonom (Iphone SE, rosegold). A rendőrségen bejelentettük. Hiába hívjuk a telefont, mert foglaltat jelez pár csöngetés után. 
A helymeghatározás nem volt bekapcsolva, de a kereső funkció automatikusan be volt. Más eszközön nem volt regisztrálva így nem tudtuk bemérni, se a find my iphone-nal , iTunesba se és az icloudba se tudok belépni, mert a telefonra küld egy 6 jegyű kódot. 

Végül barátnőm telefonjára küldtünk egyet, mint megbízható telefon, de ott is csak az apple ID helyreállítására tudtam menni, közben lemerülhetett, mert hívásnál azt mondják, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható.

Azt mondták a rendőrségen, hogy ők nem mérhetik be, de rajtuk keresztül a szolgáltató igen.
Esetleg valakinek valamilyen ötlete? Ismerőse, aki ért ehhez? Vagy valamilyen tapasztalattal rendelkezik? (privát üzenet: pentek.rebi98@gmail.com)

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!  :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Azt mondták a rendőrségen, hogy ők nem mérhetik be, de rajtuk keresztül a szolgáltató igen.

  Akkro megkérdezed a rendőségen, hogy ehhez mit kell tenned.
  Sanszosan nem lemerült, hanem a tolvaj kikapcsolta, hogy ne baxuráld tovább. Ezzel gyakorlatilag az esélyedet is eltoltad a készülék bemérésére. Ugyanis most már a tolvaj is tudja, hogy vadul keresed és így kikapcsolva bedobja egy szekrény aljába a készüléket és majd jó sokára 0,5-1 év múlva fogja csak elővenni. Jó eséllyel akkor is csak alkatrésznek fogják eladni.

  Amit tehetsz, az az, hogy bemész a szolgáltatóhoz és letiltatod a telefont. Ezzel ugyan te sem fogod majd használni, ha visszakapod, de legalább a tolvaj sem tudja továbbadni telefonként. Az IMEI átírása nem sokat ér egy iPhone esetében. Ugyanis ez vagy működik, de inkább nem. Vagy ha működik is, egy idő után újra blokkolva lesz a készülék, mert nem valid IMEI számot használ. A szolgáltatói blokkkolás nem feloldható. Így ezután a telefon egyetlen szolgáltató hálózatában sem lesz használható. Ezt a blokkolást még az a szolgáltató sem tudja feloldani, aki blokkolta a telefont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod, kevésbé biztató, de őszinte. Az az igazság, hogy nem tudom tényleg, hogy mit akarhat a telefonommal.. hiszen majdnem 2 napig kicsöngött és kinyomta..szóval számomra érthetetlen, hogy miért nem vette ki a sim kártyát vagy kapcsolta ki egyből?!.. :/
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amíg ki van kapcsolva a készülék, addig semmit nem tehetsz. Annyit tudsz tenni, hogy kéred a rendőrséget, hogy figyeltessék a telefont, hogy mikor csatlakozik fel valamelyik szolgáltató hálózatára. Ha ez megtörténik, akkor a szolgáltató be is tudja mérni a telefont.

  Ha megvannak a telefon papírjai és a rendőrségi feljelentés, akkor talán egy iPhone márkakereskedés, nem viszonteladó vagy partnerüzlet, hanem Apple üzlet, is tud segíteni a telefon megkeresésében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha tudod a MAC cimét és türelmes  vagy akkor estleg  ITT
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te ezt ki is próbáltad?
  Mondjuk a saját telefonod WiFi MAC címével?

  Mert ez a kereső, k.vára nem egy telefon, vagy egy bármilyen WiFi MAC megkeresésére szolgál.
  Public Wi-Fi database. Geo-Location API. Public API of position by Wi-Fi (MAC, BSSID).

  Mindemellett ugye tudod, hogy egy roterre csatlakozott eszköz MAC címét már nem fogod látni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egy roterre csatlakozott

  *egy routerre csatlakozott*
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha ennyire egyszerű lélek, akkor küldj neki egy sms-t, hogy adja vissza, hajlandó vagy érte fizetni.
  Aztán a találkán elrakjátok, mint a szrt... de ezt már ne írd meg neki. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos már ezt is próbáltam, hogy küldjön egy bankszámlaszámot és utalok neki pénzt..ő meg adja le valamelyik üzletbe és így találkoznunk se kell. De sajnos semmi reakció..gondolom még nem tudta feltörni a telefonom, bár pár próbálkozás után letiltja napokra..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez egy Androidos telefon kell.
  Megadsz egy valamilyen szolgáltatónak a számát. Ha pl. van a telefonodban elmentve UPC, vagy valamelyik másik szolgáltató száma, akkor azt add meg elküldendő számnak. Így a csávó fel fogja venni a telefont, ha egyszer majd valamikor bekapcsolja és akkor tudsz vele beszélni. De akár a hívószámkijelzést is tilthatod azon a telefonon, amiről hívod. Így akár azt is gondolhatja, hogy valamilyen banki ügyintéző hívja, vagy egyszerűen csak egy reklám, marketing hívás.

  Ne bankszámlaszámot kérj tőle, mert az levágja, hogy le tudják nyomozni. Kérj egy személyes találkozót, egy általa megjelölt semleges helyen, ahol te átadod a kialkudott összeget, ő meg visszaadja a telefont. Persze minderről a rendőrséget is tájékoztasd. Jártam hasonló cipőben és én konkrétan ott a rendőrségen hívtam fel az ellopott telefont a nyomozó előtt és úgy beszéltem meg a találkozót. Tegyél hasonlóképpen te is. Beszéld meg a nyomozóval, hogy ezt szeretnéd csinálni, mit szól hozzá. Ha azt mondja, hogy mehet a dolog, akkor hívd fel. Megbeszélitek a helyet és időpontot, a rendőrök meg akcióznak, amikor megtörténik az átadása a pénznek és a készüléknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen, nem ezt a linket kerestem de kiprobáltam természetesen nem kliensként a telefont hanem tethering modeban, nehezen de megtalálta egyszer.
  Egyébiránt a hivatalos ut a rendörségi feljelentés majd azzal a szolgáltatohoz ha valakinek van erre energiája mert sanszos,hogy mindkét helyen lerázzák az embert és megy az egymásra mutogatás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mindkét helyen lerázzák az embert

  Ezt most mire alapozod? Te írtad korábban, hogy a rendőrségen hajlandók lettek volna a szolgáltatóval kerestetni a telefont. Akkor mégis miből gondolod, hogy a rendőrség lerázna? A szolgáltató meg természetes, hogy leráz. De ez sem lerázás. A hivatalos út az, hogy te megteszed a feljelentést, a rendőrség meg felveszi a kapcsolatot a szolgáltatóval. Te, még akkor sem, ha a kezedben van a feljelentés, nem tudod kerestetni a telefont a szolgáltatóval.

  Te csak annyit tudsz tenni, hogy a szolgáltatóval kikapcsoltatod a telefon hálózati hozzáférését. De mivel ez nem IMEI alapú blokkolás, így még a szolgáltató sem tudja visszahelyezni a telefont a hálózatba. IMEI cserével ideig óráig talán megkerülhető, de még ez sem biztos. Illetve mint ahogy azt korábban írtam, az iPhone-ok IMEI cseréje, vagy függetlenítése nem lehetséges üzembiztosan. Ugyan azzal a módszerrel az egyik készülék üzemelhet akár évekig is, a másik meg még a procedúra alatt téglásítva lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Akkor mégis miből gondolod, hogy a rendőrség lerázna?"
  Sajnos tapasztalat ráadásul kormányzati eszköz volt és a hölgyet lerázták a rendörségen minösithetetlen hangnemben,aztán kapott egy telefont a min elnökségröl.
  Ebben az esetben ugyen nem maga a készülék volt a lényeg (birják az adofizetök) hanem a benne lévö adatok.
  Mitha elbeszélnénk egymás mellet mert ugyanazt mondom én is amit te,hogy az elsö dolog a rendörség.
  Sajnálatos dolog,hogy elveszett a telefon és természetesen szurkolok a posztolonak hogy járjon sikerrel de hiheted a zsaruk nem fognak dns mintát venni mint az elhiresült esetben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom már te is gyártod az összeesküvés-elméleteket!
  A hölgy telefonja, egy kormányzati telefon. Ebben az esetben a hölgy a munkaadójának jelenti be, hogy ellopták. A tulajdonos, a kormányzati szerv teszi meg a feljelentést a rendőrségen. A rendőrség nem is tehetett mást, mint elküldte a hölgyet, mivel nem ő volt az ellopott készülék tulajdonosa.

  A te eseted más. Mivel te vagy a tulajdonos, így te teszed meg a feljelentést.

  Azt mondták a rendőrségen, hogy ők nem mérhetik be, de rajtuk keresztül a szolgáltató igen.

  Ismerős a mondat ugye? A rendőrség nem zavart el téged! Maximálisan segítőkészek voltak. Csak te kezdtél akciózni. Egyrészt így kikapcsolt a telefon mert lemerült. Vagy időközben a csávót valaki kiokosította és kikapcsolta a telefont. Vagy már eladta valami orgazdának. Gyakorlatilag saját magad voltál az, aki a rendőrség esélyét a nullára csökkentette, hogy megtalálják az ellopott telefonodat.

  Igazából most látom, hogy már az előző posztot is rossz személynek címeztem, hibás egyes szám második személyben és nem harmadik személyben fogalmaztam meg. Nem neked, az általad írtakra reagáltam, hanem úgy, mintha azt Péntek írta volna és nem te. És ugyan ebbe a hibába estem most is, de már nem fogalmazom át.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szolgáltatóhoz fordulj.
  Ha nincs bekapcsolva, sok esélyed nem lessz hogy megtalálja.
  DE! Letudod tiltatni, és kérhetsz másik SIM -et aminek a régi a számod.
  Ezzel betudsz lépni az apple fiókodba, mert az SMS -t már te kapod meg.
  Ezután letudod tiltatni a készüléket, vissza nem kapod, de értékesíteni se tudják,
  max alkatrésznek, akku, kijelző... attól függően milyen állapotba van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg nem foglalkoznak vele, ha csak nem feljebbről kapnak utasítást.
  "Vigyázzunk jobban az értékeinkre, nincs rá kapacitásuk hogy ők keresgéljék."
  Legjobb esetben vesznek fel lopásról jegyzőkönyvet ismeretlen tettesre hivatkozva,
  aztán megy a fiók mélyére, majd ~1 év múlva kap egy levelet,
  hogy a nyomozást bizonyítékok hiányában felfüggesztették.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a rendőrség IMEI szám birtokába be tudja mérni a telefont. Az IMEI szám Iphonokon nem manipulálható, illetve nehezen.

  Tehát kell a készülék IMEI száma, papírjai, valami hitelt érdemlő igazolás hogy valóban a tied volt, és a rendőrségen kérni kell hogy ez alapján keressék meg vagy tegyék használhatatlanná, valamint ismeretlen tettes ellen feljelentést kell tenni, lopás, ha használta és károd keletkezett , szándékos károkozás, amennyibe a telefon tönkremegy szintén szándékos károkozás címén.

  A szolgáltatóval együtt működve IMEI szám alapján kikapcsolt lemerült, állapotba is megtalálható a telefon , sőt még SIM kártya sem kell hogy benne legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szolgáltatóval együtt működve IMEI szám alapján kikapcsolt lemerült, állapotba is megtalálható a telefon , sőt még SIM kártya sem kell hogy benne legyen.

  Ez így nem igaz. Maximum az utolsó pozíciója deríthető ki, de az is csak cellainformációból, háromszögeléssel, elég nagy területet eredményezve. Amennyiben a készülék újra megpróbál majd hálózatra csatlakozni (ekkor küldi el az IMEI számát a szolgáltatók eszközei felé), akkor szintén ezzel a módszerrel lehet a hollétét kideríteni. De ez csak akkor történik meg ha bekapcsolják. Amennyiben ki van kapcsolva a készülék akkor semmilyen kommunikációt nem végez semmilyen frekvencián, a holléte nem megállapítható. Ha nem utolsó lükéhez került aki feltölti majd bekapcsolja, hanem olyanhoz akinek van hozzáértése hogyan kell készülék-azonosítót módosítani akkor soha nem lesz meg. Jó eséllyel elbontják majd alkatrésznek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szolgáltatóval együtt működve IMEI szám alapján kikapcsolt lemerült, állapotba is megtalálható a telefon , sőt még SIM kártya sem kell hogy benne legyen.

  Ez így nem igaz.

  1. Kikapcsolt állapotban csak az utolsó ismert pozíció deríthető ki a cellainformációk alapján. A szolgáltató látja, hogy mely cellákhoz kapcsolódott utoljára a telefon és ebből háromszögeléssel meg tudja mondani az akkori pozíciót.
  2. Ha nincs benne SIM, akkor is csak az utolsó pozíció deríthető ki. Ugyanis SIM nélkül nem kapcsolódik a telefon egyetlen cellához, adótoronyhoz sem. Így cellainfó sincs a telefon pillanatnyi helyzetéról. Ilyen esetben tud az Apple segíteni és GPS pozíciót adni a telefonról, ha akar.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rugby Club Hotelben dolgoztam

  és a belső kamerafelvételt megnéztétek? Mert ha van riasztójuk akkor elméletileg kamera is működik. Vagy a mellette lévő kiskocsma annak sincs kamerája?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és a belső kamerafelvételt megnéztétek?

  Nem. Mert azt csak a rendőrségnek adják ki.
  És már nem is fogják, mert a jogszabály szerint, 72 óra elteltével (ha jól emlékszem a jogszabályra) a felvételeket törölni kell. Ha még a régi szabályozás van életben, akkor viszont a felvételeket 24 óra elteltével kell törölni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, a felvételeket 15 napig kell tárolni. Ezt az utasítást kaptam a NAIH bejelentéskor.Nekem is van 11 kamerám, ami be van jelentve a hatóságoknak.Köztük a rendőrségnek is. Sokszor voltak segítségkérés gyanánt felvétel lefoglalása ügyében, és mindig meglett az alany.
  2018. május 25 -től új szigorúbb szabályzás fog életbe lépni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A te eseted teljesen más. Mivel 15 napot mondtál, akkor feltételezem ez egy társasház, közös tulajdon. Itt valóban 15 nap (2003. évi CXXXIII. törvény 25.§/2004. évi CXV. törvény 14/A. §) a tárolási idő. Magánépületekben, irodákban, üzletekben (2005. évi CXXXIII. törvény 31. §) viszont 3 napig lehet a felvételeket tárolni. Ez alól kivétel, ha a megfigyelt területen nagy mennyiségű, készpénz, értékpapír, vagy nagy értékű vagyontárgy található.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd