SSL + Safari gondok
2018-04-16T15:45:50+02:00
2018-04-19T13:39:58+02:00
2022-09-08T15:45:25+02:00
Tamás0123456789
Sziasztok!

Lenne egy nagyon szokatlan szituáció, amire nem hogy megoldást de még az okot sem találtam, hogy miért van. :)

A szerveren a IIS-ben a domainhez be volt állítva a bejelentkezési felhasználó+jelszó páros.
Ez eddig működött, mindig felugrott a kis ablak, ahol felhasználó nevet és jelszót kellet megadni és azzal betudod lépni mindenki az oldalra.

Most szükség volt a SSL tanúsítvány beállítására, ami szerencsére szintén sikerült. És meg lett a kényszerítés is, amivel a http esetén redirecttel https-el hívja meg az oldalt.

De most előjött egy szokatlan helyzet. Mikor beakarunk lépni megint a jelszókkal, akkor szinte mindegyik böngészőben működik a dolog, de a Safari esetében nem enged be, mindig kéri a újra a jelszót párost. A domain neve mellett ilyen :443 is meg van adva, nem tudom hogy ez bekavar-e neki. Ez a port lenne a https tartozó rész.
Mutasd a teljes hozzászólást!
hát akkor már csak egy dolog van, a windows integrated authentication nem támogatja a safarit, csak kerberossal ( nem tippelek: Integrated Windows Authentication - Wikipedia )

bár akkor azt nemértem hogy tudtál mégis néhány safarival bejutni.

Nézz után hogy tudsz kerberost configuralni IIS-re. jelenleg ez a legjobb ötletem, bár kell hozzá a szerver amihez nem akartál hozzányulni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd